ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Σύριζα στις κωλοτούμπες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ

Αμ πώς; Δε γίνεται αλλιώς! Στις "δημοκρατίες" η κωλοτούμπα είναι "εκ των ων ουκ άνευ" στο δρόμο προς την εξουσία. Τις δοκίμασαν όλοι οι προηγούμενοι και πέτυχαν το στόχο τους.  Κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ευτυχώς, το κατάλαβε νωρίς και εξασκείται καταλλήλως στο "ευγενές"  πολιτικό σπορ.

Θα το καταλάβουν άραγε εγκαίρως και οι προδομένοι ψηφοφόροι του, που αρεσκόμενοι στο γαργάλημα της ακοής τον ανέδειξαν δεύτερο κόμμα;

Θα μου πεις, και προς τα πού να στραφούν; Ολοι πρωταθλητές της κωλοτούμπας είναι...

Έτσι δουλεύει η δημοκρατια, βρε: με παραμύθια και κωλοτούμπες.
Δεν το πήρες χαμπάρι ακόμη;

Ελάτε να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας:

Αλέξης Τσίπρας: «Η λύση δεν είναι να μειώνουμε τις συντάξεις και να απολύουμε τον κόσμο. Η λύση είναι να σταματήσουμε να πληρώνουμε ένα άδικο χρέος και να οργανώσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση, για να παράξουμε πλούτο και να τον κατανείμουμε δίκαια.

Δύο χρόνια τώρα καταστρέφουν την Ελλάδα, αλλά τη μεγαλύτερη καταστροφή ετοιμάζονται τώρα να την κάνουν. Διότι και οι μισθοί και οι συντάξεις μπορούν να επανέρθουν. Όπως είπαμε και στη Βουλή, είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης και βεβαίως ισχυρής διαπραγμάτευσης, την οποία δεν μπορούν να κάνουν αυτοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διότι τους έχουν στο χέρι, διότι είναι οι ίδιοι που είναι στις λίστες Χριστοφοράκου, είναι οι ίδιοι που κρατάνε τις λίστες των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, είναι αυτοί που διαπλέκονται όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή.» (Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στη ΛΑΡΚΟ, 15/11/2012

Σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ, ας θυμηθούμε τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας σε Συνέντευξη Τύπου στις 25/11/2011: «Επανέλαβε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πληρώσουν για συμβολικούς λόγους το χαράτσι: “Θα δεχτούμε πρώτοι να μπούμε στο πεδίο βολής της εξουσίας και να υποστούμε τις συνέπειες, προκειμένου να αποτελέσουμε ασπίδα προστασίας προς τον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον πολίτη που δεν έχει να πληρώσει και δεν θα πληρώσει”.» (avgi)

Απολαύστε, τώρα, στιγμιότυπα από το "βαρύ πυροβολικό" (ποιος ασεβής γελάει;) της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο video. Δείτε πώς τα μασάνε και τα γυρίζουν:

25/2/2013

Με τις δηλώσεις Δραγασάκη αναγκάστηκε να συμμορφωθεί (κωλοτούμπα) ο Αλέξης Τσίπρας την επομένη στη Βουλή (26/2/2013), λέγοντας:  «Εμείς προτείνουμε να επαναφέρουμε τον κατώτερο μισθό και την κατώτερη σύνταξη στα επίπεδα που ήταν πριν έρθει το καταστροφικό μνημόνιο, για να κινηθεί η αγορά και να ζεσταθεί η κατανάλωση.» 

Δηλαδή οι μεσαίες συντάξεις δεν κινούν την αγορά και δεν ζεσταίνουν την κατανάλωση, κύριε Τσίπρα;  Αυτές καλώς κατακρεουργήθηκαν και πλησίασαν στα επίπεδα των χαμηλών, υπεξαιρώντας χρήματα που πλήρωναν οι συνταξιούχοι 35 χρόνια για να έχουν αξιοπρεπή γεράματα; Ήταν αναγκαίο κακό του μνημονίου, το οποίο όψιμα και σιωπηρώς κι εσείς προσυπογράφετε;

Ας θυμηθούμε, όμως, κάνα δυο στιγμιότυπα από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα όπου εξόρκιζε την κωλοτούμπα και την αναντιστοιχία μεταξύ προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών πράξεων:

13/5/2012

3/2/2013