ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Σφοδρή αντιπαράθεση Σαμαρά-Τσίπρα για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη χθεσινή αντιπαράθεση  στη Βουλή για την πολυπόθητη ανάπτυξη:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΟΥΛΗ, 26/2/2013: « (...) Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε κάποια γεγονότα που δεν είναι συνηθισμένα, που δεν μπορούμε να τα αποδεχθούμε ως συνηθισμένα ούτε ως γεγονότα ρουτίνας. Όλοι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε επενδύσεις σε αυτόν τον τόπο παντού. Κάποιοι, όμως, ανώνυμοι και κουκουλοφόροι πάνε το βράδυ και καίνε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δεν μπορεί να φανεί στον έξω κόσμο ότι έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες δεν το δεχόμαστε ή τουλάχιστον δεν το ανεχόμαστε πια.

 Δυο μέρες μετά τα θλιβερά, πράγματι, γεγονότα της Χαλκιδικής ήρθε στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά τέτοια επίσκεψη εδώ, στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια. Και όμως, την ημέρα εκείνη έγινε ξεχωριστή απεργία - ειδικά για την επίσκεψή του - από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να μη δει ο ελληνικός λαός την έμπρακτη στήριξη που προσφέρει η Γαλλία στην Ελλάδα, για να μην αντιληφθεί κανένας μέσα στην Ελλάδα τη μεγάλη μάχη που δίνουμε και τα κέρδη που αποκομίζουμε για λογαριασμό ολόκληρης της χώρας.

Αυτά τα γεγονότα δεν αφορούν μόνον εμένα ούτε μόνο τα Κόμματα της Κυβέρνησης ούτε μόνο τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης. Αφορούν όλους τους Έλληνες, τον καθένα ξεχωριστά. Σας αφορούν όλους προσωπικά.

Τι νόημα έχει να παλεύουμε να φέρουμε επενδύσεις, όταν κάποιοι συστηματικά προσπαθούν να τις διώξουν και όταν δεν μπορούν να τις εμποδίσουν, επιδίδονται σε τρομοκρατία κατά των επενδυτών και καταστροφή των επενδύσεων;

Τι νόημα έχει να παλεύουμε να κερδίζουμε συμμάχους και στήριξη για τη χώρα μας στο εξωτερικό, όταν κάποιοι προσπαθούν να τα τινάξουν στον αέρα; Δεν τους πέρασε αυτήν τη φορά, δεν θα τους περάσει την επόμενη, αλλά αν συνεχιστεί, αυτή η ζημιά γίνεται.

Δεν θέλω να καταγγείλω κανέναν και δεν δείχνω με το δάκτυλο κανένα. Μόνο σας καλώ όλους να σκεφθείτε: Αν αυτό δεν λέγεται "εθνική υπονόμευση", τότε τι λέγεται "εθνική υπονόμευση"; Αν αυτό δεν είναι "εθνική δολιοφθορά", τότε τι ακριβώς είναι;

Εμείς, βέβαια, θα σηκώσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, θα φέρουμε την ανάκαμψη, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά αυτές οι δολιοφθορές θα τελειώσουν. Αυτή η καταστροφική μανία κατά της χώρας θα αντιμετωπιστεί όπως αξίζει και από την πολιτεία και από τους πολίτες.

Το είδατε και προχθές με την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων. Οι οδηγίες είναι σαφείς: Καμία ανοχή στο έγκλημα. Κράτος με σοβαρότητα!

Ζητώ, λοιπόν, από όλους σας να είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ, να απομονώσουμε όσους υπονομεύουν κάθε προσπάθεια, κάθε αχτίδα ελπίδας. Μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλετε για το μνημόνιο, για τους πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ ή για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά δεν μπορούμε να τρώμε μόνοι μας τις σάρκες μας, όταν έρχονται επενδύσεις που θα δώσουν εισόδημα, θέσεις εργασίας για τον άνεργο και ευημερία για τον τόπο.

Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε να καταργήσουμε το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και όταν καταφέρει, επιτέλους, μια επένδυση να περάσει όλες τις δοκιμασίες και να πάρει τις άδειές της να εμφανίζονται κάποιοι άγνωστοι τη νύχτα και να της βάζουν φωτιά. Ποιος θα πάρει στα σοβαρά μια χώρα που μόνη της βγάζει τα μάτια της;

Αν όλα αυτά τα ανεχόμασταν στο παρελθόν ή τα θεωρούσαμε ρουτίνα, τώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι ρουτίνα. Είναι αρρώστια που μας πεθαίνει. Είναι γάγγραινα που μας σαπίζει. Είναι τέλμα μέσα στο οποίο βουλιάζουμε και οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε.

Δεν σας ζητώ να συμφωνείτε με όλες τις πολιτικές της Κυβέρνησης. Σας καλώ, όμως, να προστατέψουμε όλοι μαζί το συμφέρον του ελληνικού λαού. (...) (...)»

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΟΥΛΗ - 26/2/2013: « (...) (...) Μας ρωτάτε όμως διαρκώς "τι αντιπροτείνετε;", λες και απέναντι στην καταστροφή δεν υπάρχει τίποτα να αντιπροτείνει κανείς, παρά μονάχα την καταστροφή.

Εμείς, λοιπόν, κύριε Σαμαρά, ένα πράγμα αντιπροτείνουμε: Να αρχίσουμε έστω και τώρα την προσπάθεια να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, να βασιστούμε σε αυτά που έχουμε, αντί να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους, αντί να κοροϊδεύουμε το λαό για τις παραγωγικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν. Να αρχίσουμε από αυτά που εμείς έχουμε και να αρχίσουμε πρώτα και κύρια από τον εθνικό μας πλούτο. Και για εμάς, πάνω απ’ όλα ο εθνικός πλούτος είναι οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα, οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενες, οι αγρότες, οι αγρότισσες, οι μικρομεσαίοι.

Αυτός είναι ο εθνικός μας πλούτος, γιατί χωρίς αυτούς ή με ισοπεδωμένους αυτούς, με υποδουλωμένους, με σκλάβους αυτούς, δεν παράγεται πλούτος. Το μόνο που παράγεται είναι πλούτος για τους δανειστές και τους δυνάστες μας.

Και αν θέλετε, πέρα από τους ανθρώπους, να αρχίσουμε από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτού του τόπου και πλουτοπαραγωγικές πηγές είναι τα χωράφια που οργώνουν οι αγρότες μας και βγάζουν καρπούς, είναι τα βουνά, όπου οι κτηνοτρόφοι μας έχουν και παράγουν τα κτηνοτροφικά τους προϊόντα, είναι οι θάλασσες όπου η αλιείς ψαρεύουν τα ψάρια τους. Είναι ο πλούτος αυτής της χώρας, το φυσικό περιβάλλον αυτής της χώρας που το υποτιμάτε, θεωρώντας ότι επενδύσεις που μπορούν να δώσουν κάποια ψίχουλα και οι οποίες θα καταστρέψουν τις θάλασσες, τα ποτάμια, τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, είναι παραγωγική επένδυση για αυτόν τον τόπο.

Μας λέτε όμως "δεν θέλετε επενδύσεις από το εξωτερικό;". Βεβαίως και θέλουμε επενδύσεις από το εξωτερικό. Βεβαίως και χρειαζόμαστε επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειαζόμαστε επενδυτές, όχι πειρατές!

Εσείς θέλετε να προσελκύσετε πειρατές που θα έρθουν – βεβαίως- όσο επιμένετε να μετατρέπετε τη νέα Ελλάδα σε μια ρημαγμένη και ανοχύρωτη χώρα.

Αν, λοιπόν, εσείς ανάπτυξη ονομάζετε το real estate και την παραχώρηση θησαυρών αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων έναντι ευτελών ποσών, όπως αυτό που συνέβη στη Χαλκιδική όπου για 11 εκατομμύρια παραχωρήθηκε μια έκταση και ένας ορυκτός πλούτος αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, ή όπως θέλετε να κάνετε και στον Έβρο και στη Θράκη;

Και εκεί, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν κρύβεται πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτήστε τον Υπουργό –δίπλα σας είναι, δικός σας Υπουργός- που κατάγεται από την Κομοτηνή, ρωτήστε τον Δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη, ρωτήστε την τοπική κοινωνία γιατί εναντιώνεται με αυτήν την επένδυση. Εναντιώνεται, διότι θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αντιπάλων αυτών που επενδύουν ή μήπως διότι έχει αξίωση αυτός ο κόσμος να ζήσει με αξιοπρέπεια σε ένα φυσικό περιβάλλον που μπορεί να δώσει προοπτική και μέλλον στις επόμενες γενιές;

Αλλά, προφανώς, έχουμε διαφορετική εκτίμηση για το τι σημαίνει "ανάπτυξη". Στη δική μας αντίληψη η ανάπτυξη έχει θετικό παραγωγικό πρόσημο. Μας κατηγορείτε, όμως, ότι εμείς διώχνουμε τους επενδυτές.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Κυβέρνησης και κύριε Σαμαρά, οι επενδυτές αυτό το διάστημα που έχουμε το μνημόνιο και κυβερνάτε δεν έφυγαν από τη χώρα επειδή κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έφυγαν γιατί το μνημόνιο κατέστρεψε την οικονομία και την κοινωνία. Γιατί ένας επιχειρηματίας θέλει να πουλά το 60% της παραγωγής του στο εσωτερικό και το υπόλοιπο 40% για να κάνει εξαγωγές. Όταν όμως έχει καταστραφεί η οικονομία, όπως κάνετε με το μνημόνιο, δεν έχει αγορά για να πουλήσει.

Δικό σας επίτευγμα, λοιπόν, είναι οι μηδενικές επενδύσεις. Στα χρόνια τα δικά σας σταμάτησαν οι επενδύσεις. Και δεν πρόκειται να επιστρέψουν, γιατί ακόμα και τώρα συνεχίζετε να τις διώχνετε. Ποιος έδιωξε την CREDIT AGRICOLE, κύριε Σαμαρά; Ποιος έδιωξε την CARREFOUR, κύριε Σαμαρά; Ποιος έδιωξε την SOCIETE GENERALE, κύριε Σαμαρά; Ποιος έδιωξε την COCA COLA 3Ε, κύριε Σαμαρά; Ποιος έδιωξε την ΦΑΓΕ, κύριε Σαμαρά; Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην Κυβέρνηση ή ο λαός που κινητοποιείται; Η δική σας οικονομική πολιτική τους έδιωξε.

Ποιος κρατάει έξω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας την DEUTSCHE AEOLIA, κύριε Σαμαρά; Έξι αιτήσεις έχει κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία, που είναι κιόλας γερμανική, για να μη λέτε ότι έχουμε κανένα ιδιαίτερο μίσος απέναντι στους Γερμανούς. Εμείς έχουμε μίσος απέναντι σε όσους θέλουν να καταστρέψουν την πατρίδα μας.

Όμως, έρχονται εδώ – προσέξτε γιατί σε λίγο πράγματι θα αναφωνήσετε - εταιρείες όπως η DEUTSCHE AEOLIA, κύριε Σαμαρά, που έκανε έξι αιτήσεις για επενδύσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα. Μιλάμε για επενδύσεις, με εγγυημένη χρηματοδότηση από την DEUTSCHE BANK.

Καταθέτω για τα Πρακτικά και την επιστολή με την υπογραφή του Προέδρου της DEUTSCHE BANK, του κ. Ackerman, από το Νοέμβριο του 2011, που λέει ότι είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει 14 εκατομμύρια ευρώ και έχει το 35% της επένδυσης, αλλά άδεια δεν παίρνουν.

Γιατί; Διότι όλα αυτά τα χρόνια οι άδειες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πήγαν στους κολλητούς και στους διαπλεκόμενους. Αυτοί είναι που διώχνουν τους επενδυτές, κύριε Σαμαρά, οι κολλητοί και οι διαπλεκόμενοι των προηγούμενων και των τωρινών επενδύσεων! Να πώς χάνονται οι επενδύσεις.

Και αν θελήσετε να πείτε στην δευτερολογία σας ότι κάνω λαϊκισμό, τολμήστε να τους πάρετε τις άδειες που κρατούν στο συρτάρι τους, χωρίς να επενδύουν. Το τολμάτε; Τολμήστε το! Τις άδειες που έχουν στα συρτάρια τους όλοι όσοι… »

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Ποιοι είναι οι κολλητοί;» 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Μη ρωτάτε ποιοι είναι κολλητοί. Όλοι γνωρίζουμε σε αυτόν τον τόπο ποιοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες, αυτό το επιχειρηματικό κατεστημένο που αν δεν αποφασίσει, αν δεν δώσει την έγκρισή του, δεν προχωράει καμμία επένδυση. »

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:  «Εγώ δεν τους ξέρω!» 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : «Να, λοιπόν, γιατί ανοίγετε όλα τα επαγγέλματα, αλλά την πιο κλειστή κάστα, την πιο κλειστή συντεχνία δεν θέλετε να την ανοίξετε.

Εμείς, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, μιλάμε για ανάπτυξη με παραγωγικό πρόσημο, όπως είπα πιο πριν, με κοινωνικό απόθεμα. Εσείς μιλάτε για αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας και λεηλασία σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και μας ρωτάτε διαρκώς τι αντιπροτείνουμε.

Εμείς, λοιπόν, προτείνουμε να δώσουμε κίνητρα ή τουλάχιστον να καταργήσουμε εδώ και τώρα τα αντικίνητρα για τους Έλληνες εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες. Να μια καλή αρχή για την ανάπτυξη. Το τολμάτε;

Εμείς προτείνουμε να επαναφέρουμε τον κατώτερο μισθό και την κατώτερη σύνταξη στα επίπεδα που ήταν πριν έρθει το καταστροφικό μνημόνιο, για να κινηθεί η αγορά και να ζεσταθεί η κατανάλωση. Το τολμάτε; Τολμήστε το!

Εμείς προτείνουμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των αγροτών, για να αναθερμανθεί η αγροτική παραγωγή και να ξαναζωντανέψουν οι πόλεις της υπαίθρου. Το τολμάτε; Τολμήστε το! 
(...) (...) 
Αυτός ο κόσμος ζητάει συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να μπορέσει να γυρίσει και να δουλέψει με αξιοπρέπεια τη γη, για να παράξει. 
(...)
 Αυτά θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο, εδώ είναι η λυδία λίθος της ανάπτυξης: στον μεροκαματιάρη, στον άνεργο, στον αγρότη ο οποίος θέλει να δουλέψει για να παράξει πλούτο σ’ αυτή τη χώρα. (...) (...) »

*****

Χα, χα, χα! Η Αλέκα  Παπαρήγα δεν τους ξέρει τους κολλητούς, παιδιά! 
Βρε τι ανακαλύπτουμε και το αντέχουμε! Εξαπτέρυγο της κυβέρνησης, ε;