ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Δ. Βερύκιος και Α. Σρόιντερ "αφορίζουν" Μητροπολίτη Αμβρόσιο

31/1/2013

Δημοσιογράφος: «Παραλήρημα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου με ακραίες εκφράσεις εις βάρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα την οποία χαρακτήρισε "παραποιημένη" και προκλήσεις ακόμα και με πυροβολισμούς από νοσταλγούς της χούντας στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή.»

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Δεν έχουμε δημοκρατία. Έχουμε μία παραποιημένη Δημοκρατία,  που μπορεί όλοι οι άλλοι να λένε τα αισθήματά τους, αλλά όσοι είναι Έλληνες είναι αποδιοπομπαίοι. Αυτό είναι το πρόβλημα της εποχής μας.»

Είναι ψέματα αυτά που είπε ο κ. Αμβρόσιος; Είναι ψέματα ότι μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που κατά τον κ. Αμβρόσιο είναι πραγματικοί Έλληνες, ενώ οι ίδιοι, έχοντας το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αυτοαποκαλούνται "εθνικιστές" δεν έχουν δικαίωμα να εκφράσουν ούτε τα συναισθήματά τους ούτε τα πιστεύω τους; Είναι ψέματα ότι η πολυπόθητη ελευθερία του λόγου, που υποτίθεται ότι είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας δεν αναγνωρίζεται στους εθνικιστές;

 Στην Ελλάδα της "δημοκρατίας" μπορεί κανείς να βλασφημεί το Θεό, ή να τον αρνείται, διακηρύττοντας ότι είναι άθεος, και να παραμένει ευϋπόληπτο μέλος της κοινωνίας, χωρίς κανείς να τον αφορίζει. Όμως όταν κάποιος αμφισβητήσει τη δημοκρατία ως πολίτευμα, κρίνοντας από τα σαθρά αποτελέσματά της, γίνεται αποδιοπομπαίος.

Με άλλα λόγια, η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα-φετίχ που δεν επιδέχεται ούτε κριτική ούτε αμφισβήτηση! Οποιοσδήποτε τολμήσει κάτι τέτοιο είναι  μίασμα της κοινωνίας, φασίστας και ναζιστής! Τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει γίνει στους λαούς για το δημοκρατικό (στα λόγια) πολίτευμα που δεν τολμούν να την κρίνουν ούτε ψιθυριστά από το φόβο μήπως θεωρηθούν φασίστες.

 Ποιο ήταν το αποτρόπαιο έγκλημα των "νοσταλγών της χούντας", όπως αποκάλεσαν εκείνους που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Ντερτιλή; Το ότι  εξέφρασαν δημόσια τα συναισθήματά τους απέναντι στον εκλιπόντα!  Δεν είχαν το δικαίωμα να το κάνουν;

Ο Νίκος Ντερτιλής, όμως,  είχε τιμωρηθεί από τη Δικαιοσύνη - και δικαίως - με ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του νεαρού έξω από το Πολυτεχνείο. Είχε μάλιστα αρνηθεί να κάνει αίτηση αποφυλάκισης που δικαιούνταν, όπως κάνουν άλλοι δολοφόνοι και αποφυλακίζονται μετά από 20-25 χρόνια. Ενδέχεται να είχε μετανοήσει για το έγκλημά του στη φυλακή και είχε υποταχθεί στη μοίρα του. Πολύ πιθανόν να είχε εξομολογηθεί στο Μητροπολίτη Αμβρόσιο που τον είχε επισκεφθεί στις φυλακές.

 Όταν συγχωρήθηκαν τα αμέτρητα ειδεχθή εγκλήματα του καταραμένου εμφυλίου, γιατί δεν έπρεπε να συγχωρηθούν κάποτε και οι χουντικοί, όταν μάλιστα τα κίνητρά τους ήταν πατριωτικά και δεν ανέβηκαν στην εξουσία για να κερδοσκοπήσουν;

Γιατί, λοιπόν, να μην μην έχουν δικαίωμα αυτοί που αγαπούσαν το Νίκο Ντερτιλή να τον αποχαιρετίσουν στην τελευταία του κατοικία χωρίς να δεχτούν τόσες επιθέσεις και χλευαστικά σχόλια από τους δήθεν δημοκράτες;

Ακούστε το επόμενο video, παρακαλώ, για να δείτε το μένος που εκδηλώθηκε εναντίον τους από τους θεματοφύλακες της "δημοκρατίας".

31/1/2013

Αντώνης Σρόιντερ: «Το εντυπωσιακό νομίζω είναι ότι είχαμε μαθήματα δημοκρατίας - σωστής και παραποιημένης δημοκρατίας - από το Μητροπολίτη Αμβρόσιο, με ακροατήριο τους νοσταλγούς της χούντας.»

Δήμος Βερύκιος:  «Έχεις απόλυτο δίκιο. Τα σταγονίδια, Αντώνη μου, βρήκαν την ευκαιρία. Δεν μπόρεσαν πριν 40 μέρες να εκμεταλλευθούν την κηδεία του γιου του Ντερτιλή γιατί τότε η οικογένεια τους εμπόδισε. Γνωρίζω ότι το ίδιο έπραξε η οικογένεια του Νίκου Ντερτιλή και τώρα. Δεν θέλησε να υπάρχει εκμετάλλευση. Όμως δεν μπόρεσε να το αποφύγει.
 Το λυπηρό, κατά τη γνώμη μου κι εμένα είναι ότι ανάμεσα σ' αυτές τις λιγοστές άναρθρες κραυγές, η πιο ηχηρή ήταν αυτή ενός Δεσπότη, ο οποίος μίλησε για παραποιημένη δημοκρατία. Πώς μιλάει για παραποιημένη δημοκρατία και πού; Στο ακροατήριο των χουντικών. Στα σταγονίδια της χούντας. Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό αλλά και ταυτόχρονα το πιο επικίνδυνο κατά τη γνώμη μου. (...)»

Αντώνης Σρόιντερ: «Εμένα μου κάνει εντύπωση Δήμο, και πρέπει να στο πω, και η απόλυτη σιωπή μαπό την πλευρά της Εκκλησίας. Η απόλυτη σιωπή του Αρχιεπισκόπου. Περίμενα, μετά από αυτές τις δηλώσεις έναν μήνυμα, μία δήλωση με ουσία από την Αρχιεπισκοπή γι' αυτά τα οποία ακούσαμε.»

Δήμος Βερύκιος: «Έχεις απόλυτο δίκιο. Η δημοκρατία Αντώνη μου μπορεί να έχει χίλια δύο προβλήματα. Όμως είναι άπειρες φορές καλύτερη από τη μη-δημοκρατία, από τη χούντα. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη χούντα. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε εποχές που αυτές πληρώνουμε τώρα. 

Διότι εάν ανατρέξεις στην ιστορία της Ευρώπης θα δεις ότι την περίοδο '67- '74 όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες εκσυγχρονίζονταν. Μόνο η Ελλάδα ήταν στο γύψο. Αυτά τα σπασμένα πληρώνουμε και σήμερα. Το ότι μετά, κατά τη μεταπολίτευση, υπήρχαν στρεβλώσεις, αυτές ναι, να τις δούμε. Όποια άποψη όμως κι αν έχει ο Μητροπολίτης να την κρατήσει για τον εαυτό του. 

Και έρχομαι σ' αυτό που και εσύ παρατήρησες, για τον Αρχιεπίσκοπο. Κάποιος πρέπει να μαζέψει τον συγκεκριμένο Δεσπότη. Έχει κοινώς, όπως λέει ο λαός μας ξεφύγει ο άνθρωπος. Υπάρχει προϊστάμενός του. Υπάρχει ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Αρχιεπίσκοπος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κωφεύει, δεν μπορεί να σιωπά, δεν μπορεί να μελετάει. Αυτή τη στιγμή πρέπει να βγει και να πάρει θέση. Πρέπει κατά τη γνώμη μου να πει στο Μητροπολίτη του: τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.»

Αντώνης Σρόιντερ: «Αφού δεν μπορεί να τον ελέγξει, νομίζω ότι μια δήλωση αποδοκιμασίας για όλα αυτά τα οποία ακούστηκαν... Σου θυμίζω μόνο τη σύγκριση του Ντερτιλή με το Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη. Δηαλδή αυτό είναι και προσβολή για την ελληνική ιστορία.»
  
Δήμος Βερύκιος: «Εδώ υπάρχουν ακρότητες. Κατά τη γνώμη μου δε μπορούμε να σταθούμε σε αυτές. Εδώ πιάνουμε το νόημα, την κίνηση. 

Αυτό το οποίο στηλιτεύουμε αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι ένας Δεσπότης, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον τόπο, που υπάρχουν όντως τεράστια προβλήματα, υπάρχουν προβλήματα και στο, αν θέλεις, αξιακό μας σύστημα και στο πολιτικό μας σύστημα - δεν μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να καλύπτονται οι πολιτικοί.  Ναι να τον αλλάξουμε. Ναι εκεί τον θέλουμε το Δεσπότη να πει την άποψή του, να βοηθήσει κι εκείνος, ολόκληρη η ιεροσύνη για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα για να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος.»

Αντώνης Σρόιντερ: «Για να ξέρουμε Δήμο μου και τι μας συμβαίνει, να σημειώσουμε την παρουσία όλων των βουλευτών  της Χρυσής Αυγής στην κηδεία, να σημειώσουμε και την παρουσία του κυρίου Γεωργίου από το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στην κηδεία, και πολλών ακόμη έτσι για να γνωρίζουμε και τι πιστεύει ο καθένα σ' αυτή τη χώρα γιατί μετά πολλές δηλώσεις που ακούμε η παρουσία  στην  κηδεία του Ντερτιλή νομίζω ότι έχει το μήνυμά της και λέει πολλά από μόνη της.»

 Δήμος Βερύκιος: «Η κάθε κίνηση του κάθε ανθρώπου την κάθε στιγμή έχει μια ξεχωριστή σημασία κι έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αυτό όμως που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση κατά τη γνώμη μου να συμβεί είναι να ταυτίσουμε ένα μέρος της Εκκλησίας με όλα αυτά τα οποία ξεστόμισε ο συγκεκριμένος Δεσπότης.»

 Αντώνης Σρόιντερ: «Γι' αυτό και είπα κι εγώ θα ήταν πολύ καλό να είχαμε μια δήλωση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.»

 Συμπέρασμα:

--Όσοι παραβρεθήκατε στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή είστε δημοκρατικά φακελωμένοι και αφορισμένοι.

--Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρέπει να επέμβει και να φιμώσει το Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιο, διότι τόλμησε και είπε ότι η δημοκρατία μας είναι παραποιημένη - μέγα έγκλημα - και ότι όσοι είναι Έλληνες δεν δικαιούνται να ομιλούν.

--Επίσης, πρέπει να τον "μαζέψει" διότι παρομοίασε το Νίκο Ντερτιλή με τον Κολοκοτρώνη, τον οποίο οι ελληναράδες είχαν φυλακίσει στο Παλαμήδι σε ηλικία 63 ετών, και με το Σωκράτη, τον οποίο οι συμπατριώτες του καταδίκασαν σε θάνατο και τον εκτέλεσαν με το κώνειο.

Ωστόσο, εάν  ο χαρακτηρισμός "παραποιημένη δημοκρατία" του Αμβρόσιου συνιστά  βαρύτατη βλασφημία, τι να πει κανείς για το χαρακτηρισμό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι αυτό το πολίτευμα μπορεί να ονομαστεί χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα;

Κι όμως, κανενός δεν ίδρωσε τ' αυτί ούτε μέσα ούτε έξω από τη Βουλή. Κανείς δεν τον αφόρισε διότι βλασφήμησε κατά της Δημοκρατίας.  Όπως καταλαβαίνετε, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει εις βάρος της πόρνης αυτής, εκτός από τους εθνικιστές, ή σκέτο Έλληνες, όπως τους αποκαλεί ο Αμβρόσιος.

Α, ναι, να μην ξεχάσω να σας επιστήσω την προσοχή σ' αυτό που είπε ο Βερύκιος, ότι σήμερα πληρώνουμε τα σπασμένα της χούντας του 67-74!   Καλά να πάθουν  οι χουντικοί που δεν μας άφησαν χρέη για να τους θυμόμαστε με νοσταλγία.

Καμαρώστε τώρα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη:

12/1/2013

Διαβάστε και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θεωρεί ότι το πολίτευμα που έχουμε  δεν είναι δημοκρατία αλλά ολιγαρχία, και ουδείς τον αποκήρυξε για τη βλασφημία ταύτη:

 Αλέξης Τσίπρας, 2/2/2013«Ζητάμε την κυβέρνηση όχι για να διαιωνίσουμε τη δική τους εξουσία. Την εξουσία της ολιγαρχίας, της τραπεζοκρατίας και της μιντιοκρατίας. Ζητάμε τη κυβέρνηση για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Για να κατεδαφίσουμε τη δική τους εξουσία και να δημιουργήσουμε ξανά την εξουσία του λαού. (...)
Μόνο έτσι θα βάλουμε τέλος στα φορολογικά προνόμια της οικονομικής ολιγαρχίας. Θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την φοροαποφυγή και την φοροδιαφυγή.»

 Αλέξης Τσίπρας, 1/2/2013: «Το ξεπέρασμα της κρίσης προϋποθέτει τη ρήξη με το παρελθόν της χώρας, το οποίο την προκάλεσε. Προϋποθέτει την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισονομίας, της διαφάνειας, με μία λέξη, της Δημοκρατίας. 
Ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί παρά μόνο από ένα κόμμα ανεξάρτητο από τη χρηματοπιστωτική ολιγαρχία που κρατάει όμηρο το κράτος, από τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, τους διαπλεκόμενους και φοροαπαλλασσόμενους εφοπλιστές, τους ξεπεσμένους καναλάρχες και τους πολυπράγμονες και χρεοκοπημένους τραπεζίτες. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2012, της αξιόπιστης μη κυβερνητικής οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια", η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. »

Αλέξης Τσίπρας  στη ΝETWEEK, 28/1/2013: «Πώς να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα όταν ξέρουν πως μια ολιγαρχία ελέγχει τα πάντα; (...) Η ολιγαρχία στην Ελλάδα, 10 οικογένειες, ελέγχουν τα πάντα. Οικονομία, πολιτική, μίντια…»

Αλέξης Τσίπρας, 13/1/2013: «Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και είμαστε οι μόνοι που το μπορούμε. Γιατί εμείς δεν διαμορφώσαμε το παρελθόν. Και γιατί δεν δεσμευόμαστε από την οικονομική ολιγαρχία που επιδιώκει τη διατήρηση των προνομίων της.»

Αλέξης Τσίπρας, 8/1/2013: «Το έγκλημα είναι επαχθές και δεν κρύβεται, γιατί ένας λαός, μια ολόκληρη χώρα γονάτισε για να σώζεται διαχρονικά ο πλούτος και οι καταθέσεις μιας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Πολλούς από αυτούς τους συναντήσαμε στη λίστα Λαγκάρντ. Μία παρέα 100 οικογενειών πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου τα τελευταία 40 χρόνια. (...) 
 Αλλά ο κος Σαμαράς δεν θέλει ούτε κάθαρση ούτε δικαιοσύνη. Ομερτά και συγκάλυψη θέλει για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στη χρεοκοπημένη Ελλάδα των σκανδάλων και της διαπλοκής. Με το λαό γονατισμένο και την ολιγαρχία του πλούτου να απολαμβάνει τα κλεμμένα στο εξωτερικό. »

 Αλέξης Τσίπρας, 12/3/2012«Ο ελληνικός λαός θα ανασυνταχθεί και θα δώσει τη δική του απάντηση όταν του δοθεί η ευκαιρία, μέσα από την ετυμηγορία του για τη νέα ολιγαρχία που θέλει να καταστρέψει την κοινωνία και να δεσμεύσει τον πλούτο του λαού μας, δίνοντάς τον αντιπαροχή στους νέους κυρίαρχους.»

Απορία:  Είναι τόσο αφελής  ο Τσίπρας που να πιστεύει ότι μπορεί να τα βάλει με τη διεφθαρμένη όσον και διαπλεκόμενη ολιγαρχία της χώρας μας, θυγατρικής της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, ή μας δουλεύει χονδρικώς για να γίνει κι αυτός Πρωθυπουργός;
Μάλλον το δεύτερο...

Διασκεδάστε τώρα με επιλεγμένα video όπου ο καραδημοκράτης Δήμος Βερύκιος καταγγέλλει τα σημεία και τέρατα της "Δημοκρατίας", κάνοντας τους νέους να τρέχουν για προστασία στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής μπας και γλιτώσουν από τα νύχια της χούντας με κοινοβΟλευτικό μανδύα.

6/12/2012

7/12/2012

20/9/2012

29/6/2012

4/11/2010

Υστερόγραφο: «Το ότι ζούμε σε μια κοινοβουλευτική δικτατορία, πρωθυπουργικού τύπου, είναι αποδεκτό τώρα πια και από τους ίδιους τους κυβερνώντες. Οι μάσκες έπεσαν και το προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάς έχει παγιωθεί στην συνείδηση του κάθε έλληνα και της κάθε ελληνίδας.» (πηγή)


************
Προστέθηκε στις 4 Μαρτίου 2013

 Παρακαλώ διαβάστε εδώ  κείμενα του Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου, "ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ 40ημέρου ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ" του Νίκου Ντερτιλή.