ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και...μετασχηματίζεται!

Εμ, βέβαια! Απόκρηες είναι, γιατί να μη μετασχηματιστεί κι αυτό;


Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι! 
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ εφτάψυχο και πάλι. 
Δημοσκοπήσεις πια δεν το πτοούν, 
Και τις κακές συνήθειες δεν ξεχνούν.

Πάντως, ο πόνος, σύντροφοι, μας κάνει καλό. Το είπε κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο εξολοθρευτής. Ο δρόμος προς την ανάσταση είναι ο σταυρός του μαρτυρίου. Μαρτυρίου, όμως, που δεν αγγίζει τους γαλαζοαίματους της πολιτικο-οικονομικής ολιγαρχίας. Τα βογγητά του λαού είναι γι' αυτούς τραγούδι. Ο λαός πονάει και η ολιγαρχία το γλεντάει. Έτσι δυστυχώς όπως συνέβαινε πάντα...«Έχει γίνει κατανοητό ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ασφαλέστερη λύση. Οι θυσίες είναι μεγάλες, ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά μόνο έτσι αποφύγαμε τα τρισχειρότερα, μόνο έτσι διασφαλίζουμε την προοπτική για την ανάσταση της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους.» (24/2/2013)
(Δήλωση Ευάγγελου Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη, μετά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων.)