ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Η Εκκλησία πρωταγωνίστρια στην εξαπάτηση του λαού
Δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην εξαπάτηση του λαού, εν ονόματι τάχα της σωτηρίας του. Η Εκκλησία είναι μακράν πρώτη στην παραπλάνηση των προβάτων (μπέεεε) με ψεύτικους θεούς.

Δεν ξέρω αν το πήρατε είδηση, αλλά εγώ μόλις προ ολίγου αντιλήφθηκα ότι στη γειτονιά μας την 1η Φεβρουαρίου στήθηκε καινούργιο πανηγύρι εξαπάτησης των αδιάβαστων πιστών. Στην Ι.Μ. Καισαριανής, αφίχθη, λέει, με κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει στα πατροπαράδοτα είδωλα, η "Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο". (romfea)

 Οι ενορχηστρωτές της προσοδοφόρας φιέστας φαίνεται σκέφτηκαν ότι, επειδή ο Θεός είναι πολύ ψηλά και δεν βλέπει τη συμφορά μας, ούτε ακούει τις κραυγές απόγνωσης των ανέργων, των πεινασμένων, των ασθενών και των καταδυναστευόμενων από τις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, ή ίσως τις ακούει αλλά δε νοιάζεται για τους πονεμένους στην κουκκίδα του Σύμπαντος που λέγεται Ελλάδα,  γι' αυτό κουβάλησαν μια άψυχη εικόνα να τους εμψυχώσει, με το αζημίωτο, φυσικά!

 Στο άψυχο είδωλο, το οποίο μετέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, επιφυλάχτηκε, λέει, λαμπρή υποδοχή στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής. Όπως απαιτούσε το πρωτόκολλο, και για να δώσει το καλό παράδειγμα, την εικόνα ασπάσθηκε στην είσοδο του ναού ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, υπό τους ήχους της μπάντας της Αερονομίας.

 Κατόπιν τελέστηκε περιφορά της εικόνας μέσα στο ναό,  και στη συνέχεια  τοποθετήθηκε σε "ειδικό προσκυνητάρι προς προσκύνηση των πιστών", γράφει η  romfea.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησαν από κοινού οι Μητροπολίτες Βεροίας και Καισαριανής, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, κ. Τανιμανίδης, και ως εκπρόσωπος της Πολιτείας (λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;) ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλατζής, ο Δήμαρχος Kαισαριανής και δημοτικοί σύμβουλοι.

Αναμένονται γερές εισπράξεις...

Γιατί παίζετε με τον πόνο των πιστών, βρε θεομπαίχτες;  Γιατί εξαπατάτε το λαό; Τι ψυχή θα παραδώσετε, βρε αντίχριστοι; Δεν έτυχε να διαβάσετε ποτέ στο Ευαγγέλιο τα λόγια του Χριστού: "Πνεύμα ο Θεός και τους Προσκυνούντας Αυτόν εν Πνεύματι και Αληθεία δει προσκυνείν";