ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Γιάννη Στουρνάρα, έχετε αποτύχει παταγωδώς!

Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών, η μόνη τέχνη που ξέρετε καλά εσείς και οι συνεργάτες σας είναι να χειρίζεστε το χασαπομάχαιρο για να κόβετε ανελέητα μισθούς και συντάξεις, όπως έκαναν και οι προκάτοχοί σας, κι ακόμη χειρότερα. Τίποτε άλλο! 

Και έχετε την αφέλεια να ρίχνετε αλλού τις ευθύνες για λανθασμένο υπολογισμό των περιβόητων πια "πολλαπλασιαστών" για την πρόβλεψη της ύφεσης, λες και οι Έλληνες Υπουργοί Οικονομικών και τα επιτελεία τους δεν όφειλαν να υπολογίσουν οι ίδιοι τους σωστούς πολλαπλασιαστές και να τους τρίψουν εγκαίρως στη μούρη των Τροϊκανών!


Πάμε πάρα κάτω για να συνειδητοποιήσουμε την οικονομική ανεπάρκεια του άνδρα:Σε αποκλειστική δήλωσή του προς το «ΘΕΜΑ», ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είπε μεταξύ άλλων: «Ο Προϋπολογισμός εξελίσσεται κανονικά, είμαστε εντός των στόχων, για ολόκληρο τον χρόνο έχουμε προβλέψει στον Προϋπολογισμό μειωμένα έσοδα κατά 6,5% λόγω της ύφεσης, αλλά η μικρή υστέρηση των εσόδων τον πρώτο μήνα του έτους, τον Ιανουάριο, υπερκαλύπτεται από τη μεγαλύτερη μείωση των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών.
Επιπλέον, όλα τα στοιχεία της υπόλοιπης οικονομίας, όπως η αύξηση των εξαγωγών, η βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και η βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών δημιουργούν προϋποθέσεις αισιοδοξίας.» (πηγή)

Ώστε έτσι, ε; Μειώνετε μέχρι πνιγμού τις καταναλωτικές δαπάνες (μισθούς και συντάξεις) για να υπερκαλύπτετε τα μειωμένα, λόγω της ανικανότητάς σας, έσοδα! Και δεν ντρέπεστε που το λέτε;

Η μόνη πρόβλεψη στην οποία πέφτουν μέσα είναι ότι τα έσοδα θα πέσουν έξω! 
Και γι' αυτό σεμνύνεται ο Γιάννης Στουρνάρας, αντί να τηρήσει σιγήν ιχθύος και να δει πώς θα σταματήσει το κακό. Αλλά πώς να το σταματήσει, όταν ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι διαλυμένος;

Το γνωρίζετε αυτό κυρ Γιάννη μου; Αν δεν το ξέρετε, βρείτε λίγα λεπτά της ώρας για να παρακολουθήσετε το επόμενο σοκαριστικό video μπας και προσγειωθείτε στην τραγική πραγματικότητα και καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε, έστω και μετά από εγκληματική καθυστέρηση ετών, δική σας και των προκατόχων σας στον υπουργικό θώκο.Αν συνεχίσουν έτσι οι κατ' ευφημισμόν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί σας, Γιάννη Στουρνάρα, ζήτω που καήκαμε! Έχετε υπογράψει ρήτρα για αυτόματη λήψη διορθωτικών μέτρων όταν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του προγράμματος και δυστυχώς αυτό θα γίνεται, όσο κι αν ορκίζεστε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις.

Εξυπακούεται, όμως ότι, αν πορεύεστε με ρυθμό χελώνας στα έσοδα, λίγα θα είναι τα ψωμιά της τρικομματικής κυβέρνησης. Πολύ αισιόδοξο, πάντως σας είδα χθες στην "ΑΝΑΤΡΟΠΗ", κι αυτό με ανησυχεί διότι δεν έχετε καταλάβει ότι η κοινωνία είναι καζάνι που κοχλάζει. Και μια συμβουλή: ο Υπουργός Οικονομικών μιας χώρας υπό διάλυση δεν πρέπει να σπαταλάει πολύτιμο χρόνο για ανάλαφρες τηλεοπτικές κουβεντούλες.