ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Επιτέλους! O ΣΥΡΙΖΑ πάει σε ΙΔΡΥΤΙΚΟ Συνέδριο μέχρι το καλοκαίρι


9/2/2013

Προσέξτε, παρακαλώ: Σε ιδρυτικό συνέδριο πάει, κι όχι σ' ένα οποιοδήποτε συνέδριο. Με άλλα λόγια, μέχρι το ΙΔΡΥΤΙΚΟ συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συγκροτημένο ιδεολογικά κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει.

Κατά τ' άλλα ο Αλέξης Τσίπρας μας παραμύθιαζε από την περασμένη Άνοιξη ότι ήταν έτοιμος, μαζί με τις συνιστώσες του, να κυβερνήσει τη χώρα και διεκδικούσε την ψήφο του λαού, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Θυμάστε, όμως, πώς έσπευσε να δηλώσει ότι δεν παίρνει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Ενωρίτερα απ' ότι περιμέναμε, ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να βάζει νερό στο κρασί του και να προσγειώνεται στη σκληρή πραγματικότητα. Κι εκεί που προεκλογικά έταζε τα πάντα στους πάντες, ήρθε προχθές στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά να ομολογήσει ότι δεν είναι ο Χάρυ Πότερ, και πως θα προσπαθήσει να ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, εκείνους δηλαδή κάτω των 1.000 ευρώ μηνιαίως που δεν εθίγησαν από τις αλλεπάλληλες περικοπές!
Οι περικοπές-λαίλαπα στις συντάξεις της μεσαίας τάξης, για την οποία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκόπτετο σε κάθε ευκαιρία, θα παραμείνουν ως έχουν, διότι προφανώς θεωρεί ότι "καλώς" κόπηκαν!

9/2/2013 

Ας θυμηθούμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από παλιότερες ομιλίες του αριστερού δημαγωγού που πρόσφατα εξύμνησε τον Αμερικάνικο καπιταλισμό, πράγμα για το οποίο τον άδειασε η Σοφία Σακοράφα. Δείτε εδώ.

8/6/2013

14/6/2012

20/10/2012

21/10/2012

29/10/2012

26/1/2013

Δείτε τώρα το άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα από τη Σοφία Σακοράφα, με κομψό ομολογουμένως τρόπο, αφού χρησιμοποίησε πρώτο πρόσωπο πληθυντικού.

"Στη συνάντηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο δώσαμε ένα στίγμα εξαιρετικά μαλακό, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρα μας αδύναμο.

Στη συνάντηση με Σόιμπλε δε βγήκε ξεκάθαρο στίγμα στην ελληνική κοινωνία....

Στη δε συνάντηση με το ΔΝΤ το στίγμα υπήρξε μάλλον στρεβλό, αφού αντί να βγει προς τα έξω η υπαναχώρηση του ΔΝΤ ως προς το μνημόνιο, βγήκε προς τα έξω μια θρησκευτικού τύπου λατρεία προς τον Ομπάμα και τις αξίες του αμερικανικού έθνους... Μια αγιοποίηση δηλαδή του αμερικάνικου καπιταλισμού, (...)

Είναι άλλο να λες ότι στην ανταγωνιστική σύγκρουση του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού καπιταλισμού θα συμμαχήσω ακόμη και με το διάολο, προκειμένου εκμεταλλευόμενος τις αντιθέσεις, αλλά και τις επιδιώξεις ενός εκάστου, να κερδίσω λύσεις για το λαό μου. Και είναι διαφορετικό να αγιοποιείς τη μητρόπολη που παρήγαγε και εξήγαγε την κρίση και στην Ευρώπη...

Γιατί η πρώτη τοποθέτηση επιθετικά εκμεταλλεύεται τις καπιταλιστικές αντιθέσεις.


Η δεύτερη όμως ενεργητικά υποτάσσεται στον έναν πόλο, μετατρέποντας τον κιόλας όχι σε τακτικό, αλλά σε στρατηγικό σύμμαχο."


Το προσέξατε αυτό; Το συλλογικό μας όραμα δεν μπορεί να είναι νόμος και τάξη.
Τι εννοούσε ο "ποιητής";