ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Paul Krugman: "Η παγκόσμια λιτότητα είναι ένα ανήθικο πείραμα σε ανθρώπινα όντα"


O Paul Krugman όχι μόνο σκέφτεται ότι η λιτότητα είναι μια κακή οικονομική πολιτική, αλλά ο Νομπελίστας οικονομολόγος λέει ότι είναι εντελώς λανθασμένη.

«Έχουμε βασικά έναν ανήθικο πειραματισμό στα ανθρώπινα όντα που εκτείνεται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο», είπε ο Krugman στο HuffPost Live την Παρασκευή (8/2/2013). (πηγή)

«Όλες αυτές οι χώρες ακολουθούν πολιτικές λιτότητας, και κάνοντας αυτό, μας παρέχουν απόδειξη στο τι ακριβώς συμβαίνει όταν ακολουθείς τέτοιες πολιτικές»

Διάφορες ευρωπαϊκές χώρες - συμπεριλαμβανομένων της Μεγάλης Βρετανίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας - έχουν πετσοκόψει τους προϋπολογισμούς τους στα πρόσφατα έτη. Εκείνες οι χώρες έχουν δει υψηλά ποσοστά ανεργίας και στάσιμες οικονομίες.

«Είναι μια καταστροφή» , είπε ο Krugman για τη λιτότητα στη Μεγάλη Βρετανία. «Έχουν επιστρέψει στην ύφεση.»

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης ακολουθήσει λιτότητα, αν και σε μικρότερη έκταση. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κόψει 719.000 θέσεις εργασίας από τότε που ο Πρόεδρος Barack Obama πήρε το γραφείο. Και το ποσοστό ανεργίας ακόμα είναι πολύ υψηλότερο απ' ό,τι πριν από την ύφεση.

Περισσότερα εδώ

Δείτε τώρα τι έλεγε τον Ιούλιο του 2010 για το ίδιο θέμα ο  Paul Krugman:

«Όταν ήμουν νέος και αφελής, πίστευα ότι οι σοβαροί άνθρωποι έπαιρναν θέσεις βασιζόμενοι σε προσεκτική θεώρηση των επιλογών. 

Τώρα γνωρίζω καλύτερα. Πολλά από αυτά που πιστεύουν σοβαροί άνθρωποι στηρίζονται σε προκαταλήψεις κι όχι σε ανάλυση. Και αυτές οι προκαταλήψεις υπόκεινται σε μανίες και μόδες. (...) 

Κατά τους τελευταίους μήνες, εγώ και άλλοι έχουμε παρατηρήσει, με έκπληξη και φρίκη, την επίτευξη συναίνεσης στους κύκλους της πολιτικής υπέρ της άμεσης δημοσιονομικής λιτότητας. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο έχει καταστεί συμβατική σοφία ότι τώρα πρέπει να περικοπούν δαπάνες, παρά το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη παραμένουν σε βαθιά ύφεση. 

 Αυτή η συμβατική σοφία δεν στηρίζεται ούτε σε αποδεικτικά στοιχεία ούτε σε προσεκτική ανάλυση.  Αντ’ αυτών, βασίζεται σ’ εκείνο που θα μπορούσαμε επιεικώς να ονομάσουμε καθαρή κερδοσκοπία, και λιγότερο επιεικώς να ονομάσουμε επινοήσεις της φαντασίας της ελίτ της πολιτικής. » 
Περισσότερα εδώ.

Κατά τ' άλλα, οι χαραμοφάηδες εθνοπατέρες ερίζουν καθημερινά μέσα στη Βουλή για το αν τα μέτρα εξοντωτικής λιτότητας θα μας βγάλουν στο ξέφωτο, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα μας βγάλουν...