ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Αφιέρωμα στην αδικοχαμένη Reeva Steenkamp


Η μητέρα της Reeva, June Steenkamp, έκλαψε καθώς περιέγραφε την απώλεια "του πιο όμορφου προσώπου που έζησε ποτέ", μέσω ενός "φρικτού θανάτου".

"Αγαπούσε όπως κανένας άλλος δεν μπορούσε ν’ αγαπήσει. Είχε τόσα πολλά να δώσει από τον εαυτό της, και τώρα όλα αυτά χάθηκαν. Έτσι απλά, έφυγε. Στο ανοιγόκλεισμα του ματιού και (σε χρόνο) μιας απλής αναπνοής, το πιο όμορφο πλάσμα που έζησε ποτέ δεν είναι πια εδώ," είπε στην εφημερίδα Times της Νότιας Αφρικής. 

"Το μόνο που απέμεινε είναι αυτός ο τρομερός θάνατος να αντιμετωπίσουμε και να κατανοήσουμε. Εκείνο που θέλουμε είναι απαντήσεις, απαντήσεις γιατί αυτό έπρεπε να συμβεί, γιατί η πανέμορφη κόρη μας έπρεπε να πεθάνει με αυτό τον τρόπο." (Telegraph.co.uk, 18/2/2013, 9:28 AM GMT)


 O Oscar Pistorius, 26 ετών, που κατηγορείται για τη δολοφονία του μοντέλου, Reeva Steenkamp, 29, τις πρωινές ώρες της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, θα προσέλθει στο δικαστήριο την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, 2013.

Όπως ισχυρίζεται η City Press, η αστυνομία ζήτησε να ληφθεί αίμα από τον Mr. Pistorius, αναμένοντας ότι η ομάδα υπεράσπισής του ίσως ισχυριστεί ότι ενήργησε κάτω από στερομανία ("roid rage") - μια επιθετική κατάσταση που σχετίζεται με τη λήψη μεγάλων δόσεων αναβολικών.

Πηγή δήλωσε στην εφημερίδα The Sun: "Στεροειδή χάπια βρέθηκαν στο σπίτι του Pistorius μαζί με αποδεικτικά στοιχεία για βαριά κατανάλωση ποτών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αστυνομία έχει συγκεκριμένα διατάξει να δοκιμαστεί για στεροειδή." 
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την αστυνομία για τη δημοσιευθείσα ανακάλυψη στεροειδών. (Telegraph.co.uk, 18/2/2013, 10:39 AM GMT )

(Telegraph.co.uk,16/2/2013, 9:01PM GMT)

Reeva Steenkamp in the reality show Tropika Island of Treasure

"Όχι απλά το ταξίδι στη ζωή, αλλά και ο τρόπος που φεύγεις και κάνεις την έξοδό σου είναι πολύ σημαντικός. Είτε έχεις κάνει μια επίδραση με θετικό τρόπο,  είτε με αρνητικό τρόπο." Reeva Steenkamp