ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013

ΔΕΚΟ στην παρανομία με την ανοχή της κυβέρνησης


ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ!

Δεν το πιστεύω! Αδύνατο να συλλάβει το μυαλό μου το μέγεθος της κατάφωρης αυτής αδικίας και του κυβερνητικού εμπαιγμού! Εκτός αν κάποιες ΔΕΚΟ είναι κράτος εν κράτει και δε λογαριάζουν νόμους, η δε ξεπουλημένη κυβέρνηση είναι ανήμπορη να επέμβει...
Όλα είναι πιθανά στο κωλοχανείο η Ελλάς!

Δηλαδή οι ΔΕΚΟ που εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο με τις περικοπές είναι τα κορόιδα; Και ποιος δίνει τα επιπλέον χρήματα στις ανυπάκουες ΔΕΚΟ για να πληρώνουν τους φουσκωμένους μισθούς; Το Γενικό Λογιστήριο δεν κάνει κουμάντο; Τι διάολο συμβαίνει στο μπουρδέλο "ΕΛΛΑΣ" όπου χάνει η μάνα το παιδί κι ο σκύλος τον αφέντη;

Αναρωτιέμαι, οι διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων που εφάρμοσαν τις αντισυνταγματικές και ληστρικές περικοπές των συντάξεων μπορούσαν να μην το έχουν κάνει, και κακώς συμμορφώθηκαν με τις επιταγές των Τροϊκανών;

Και μετά οι βλοσυροί δήμιοι των συντάξεων περιμένουν από τους καταληστευμένους συνταξιούχους και τους λιμοκτονούντες ιδιωτικούς υπαλλήλους να ζητούν αποδείξεις πληρώνοντας 23% ΦΠΑ, ώστε να καλοπερνάνε οι γαλαζοαίματοι κάποιων ΔΕΚΟ και οι 300 χαραμοφάηδες της Βουλής! Κούνια που τους κούναγε...

Εδώ και τώρα να μας πουν ποιες είναι αυτές οι ανυπάκουες ΔΕΚΟ για να ξέρουμε πού είναι οι κομματικές λυκοφωλιές της φαυλοδημοκρατίας μας.

Κυβερνοαλήτες, αν δεν φτιάξετε κράτος δικαίου, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα και θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δεν σας απασχολεί καθόλου το μέλλον αυτής της χώρας, βρε εφιάλτες;

Παραθέτω το άρθρο της Καθημερινής που αποκάλυψε το προκλητικό αυτό σκάνδαλο.

«To 40% των ΔΕΚΟ αρνείται να μπει στο ενιαίο μισθολόγιο
Αναζητεί νομικό "παράθυρο" για εξαίρεση από το νέο καθεστώς
Δεν ανησυχεί η κυβέρνηση
Του Σωτήρη Νίκα

Σε μισθολόγιο δύο ταχυτήτων έχει μετατραπεί το ενιαίο μισθολόγιο από την πρώτη στιγμή. Μεγάλο μέρος των ΔΕΚΟ (περίπου το 40%) δεν έχει ακόμη εφαρμόσει τις περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων, επιδιώκοντας να βρει το νομικό παράθυρο που θα τους εξαιρέσει από το νέο καθεστώς. 

Στον χώρο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, διοικήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και νομικών προσώπων προσπαθούν να αποφύγουν αυτές τις περικοπές, παρά το ότι η φιλοσοφία του ενιαίου μισθολογίου είναι να υπάρχει ίση μεταχείριση μεταξύ των υπαλλήλων που απασχολούνται στο Δημόσιο και έχουν τα ίδια προσόντα. Σημείο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε όλη η επιχειρηματολογία των κυβερνήσεων και των οικονομικών επιτελείων από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η δημιουργία του ενιαίου μισθολόγιου.

Επιπροσθέτως, ίδια είναι και η λογική της τρόικας. 

Από την αρχή θεωρεί ότι σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα θα πρέπει να υπάρχει κοινή μισθολογική αντιμετώπιση των υπαλλήλων και για τον λόγο αυτό δεν άφησε κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση αναφορικά με το να μην προχωρήσει στις μειώσεις των ειδικών μισθολογίων, όπως επιδίωξε πέρυσι. Παράλληλα, με την ίση μισθολογική μεταχείριση των δημοσίων υπαλλήλων, θα εφαρμοστεί ευκολότερα (τουλάχιστον στη θεωρία) και το πρόγραμμα μετακινήσεων των εργαζομένων ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και των οργανισμών. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σχεδόν το 40% των ΔΕΚΟ δεν έχει ακόμη υλοποιήσει όσα προβλέπονται από το ενιαίο μισθολόγιο, με το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις οι περικοπές των συνολικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων ξεπερνούν και το 50%. 

Πάντως, η εξέλιξη αυτή δεν ανησυχεί – προς το παρόν τουλάχιστον – το οικονομικό επιτελείο. Και αυτό για δύο λόγους: 

1. Μπορεί το 40% των ΔΕΚΟ να μην έχει εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά πρόκειται κυρίως για μικρές δημόσιες επιχειρήσεις ή νομικά πρόσωπα. Δηλαδή, για οργανισμούς με λίγο προσωπικό, που δεν επηρεάζουν τόσο πολύ το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του μέτρου. Κατά κάποιες εκτιμήσεις, στους οργανισμούς που δεν εφαρμόζουν το ενιαίο μισθολόγιο απασχολείται περίπου το 10% με 20% του προσωπικού των ΔΕΚΟ συνολικά.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου, στους φορείς που έχουν εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες επιχειρήσεις, τις οποίες θεωρεί και η τρόικα ενδεικτικές του τι γίνεται στον χώρο του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την επαναταξινόμηση των ΔΕΚΟ, έχουν πλέον περιληφθεί στη γενική κυβέρνηση δεκάδες μικροί φορείς, που θα πρέπει να εφαρμόζουν πλέον όλους τους σχετικούς νόμους.

 2. Οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ έχουν δεσμευτεί ότι, εάν τελικά δεν μπορέσουν να εξαιρέσουν τους οργανισμούς τους από το ενιαίο μισθολόγιο, τότε θα το εφαρμόσουν. Και σε αυτή την περίπτωση, οι περικοπές θα έχουν αναδρομική ισχύ. Δηλαδή, θα παρακρατηθούν και τα ποσά που έχουν δοθεί αυτούς τους μήνες και τα οποία θα υπερβαίνουν τον νέο μισθό κάθε υπαλλήλου.

 Από την άλλη πλευρά, όμως, τίθεται το ερώτημα του τι θα γίνει εάν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις που θα εξαιρούν κάποιες επιχειρήσεις από το ενιαίο μισθολόγιο. Εκτός από τις προσπάθειες κάποιων διοικήσεων, υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι εργαζομένων που έχουν προσφύγει σε δικαστήρια, διεκδικώντας τη μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Παράδειγμα, αποτελεί η κίνηση των εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Πριν από λίγες μέρες το δικαστήριο της Θήβας απέρριψε την προσωρινή διαταγή με την οποία ζητούσαν οι εργαζόμενοι να μην εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο. Ετσι, συνεχίζεται η καταβολή των αποδοχών τους με βάση το νέο μισθολογικό καθεστώς, έως ότου ολοκληρωθεί και η εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους.

 Εάν, όμως, βρεθεί ένα δικαστήριο που θα δικαιώσει προσφυγές εργαζομένων, τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ένα "τσουνάμι" προσφυγών, με το αποτέλεσμά τους να είναι άγνωστο. Γεγονός το οποίο θα δικαιώσει τους φόβους της τρόικας για το ενδεχόμενο μη εφαρμογής των μέτρων.»