ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Προς Ηλία Κασιδιάρη νουθεσίας το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν!


Αγαπητέ Ηλία - το "αγαπητέ" το εννοώ -  θέλω να σε συμβουλέψω ορισμένα πράγματα για το καλό σου και για το καλό του κόμματος που εκπροσωπείς, της Χρυσής Αυγής.

Σε ερωτώ λοιπόν: γιατί θέλεις σώνει και καλά να επιβεβαιώσεις για τον εαυτό σου τη ρήση  του Ευριπίδη, "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι";

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Κύριος θέλει να σε απολέσει. Μόνος σου πας γυρεύοντας. Η φύση σου έδωσε πολλά χαρίσματα με τα οποία, αν τα διαχειριστείς σωστά, θα ωφελήσεις την Ελλάδα. Αν όμως, όπως συνέβη στο περιστατικό με τη Λιάνα Κανέλλη, αφήσεις τον παρορμητισμό σου να σε εκθέτει, και στη συνέχεια δεν έχεις τη σοφία και την ταπεινότητα να ομολογήσεις το ολίσθημα δημόσια και να ζητήσεις συγνώμη, τότε κάνεις ανεπανόρθωτο κακό και στον εαυτό σου και στο κόμμα σου.

Επιπλέον, προσφέρεις αδιάσειστα επιχειρήματα στους εχθρούς σου, ακόμη και στους νοσταλγούς του πατερούλη Στάλιν και του κόκκινου αιμοσταγούς φασισμού, να μιλάνε για σαπούνια και άλλα μακάβρια, ταυτίζοντας εσένα και το κόμμα σου με τον Χίτλερ.

Δεν καταλαβαίνεις ότι επειδή είσαι το δυνατό χαρτί της Χρυσής Αυγής, όλων τα βέλη είναι στραμμένα εναντίον σου και θέλουν να σε πετάξουν εκτός πολιτικού ring; Δεν καταλαβαίνεις ότι με κάποια καμώματά σου τους δίνεις τα εργαλεία για να το πετύχουν;

Το μόνο ελαφρυντικό σου είναι ότι είσαι ειλικρινής και ένθερμος πατριώτης, μισείς την υποκρισία και είσαι αγανακτισμένος μέχρι το μεδούλι για την ταπείνωση της Ελλάδας και την εξαθλίωση των Ελλήνων. Όμως είσαι ανεκπαίδευτος και πολιτικά άπειρος για να διαχειριστείς το θυμό και την οργή σου με ψυχραιμία και δημιουργικότητα.

Όλοι κάναμε λάθη στη ζωή μας, κι εγώ τα περισσότερα, αλλά, αν πρόκειται να εξελισσόμαστε πνευματικά ώστε να γινόμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να τα ομολογούμε, και να ζητάμε συγνώμη, αν τα σφάλματά μας  - όπως εν προκειμένω η χειροδικία εναντίον της κυρίας Κανέλλη - εμπεριέχουν βία εναντίον συνανθρώπων μας.

Μπορεί να προκλήθηκες φραστικά και να ταπεινώθηκες, μπορεί να ένιωσες αδικημένος για τα σχόλια εις βάρος το κόμματός σου και βγήκες εκτός εαυτού παρεκτρεπόμενος ανεπίτρεπτα, όμως θυμήσου ότι η Βίβλος λέει πως ο Χριστός "λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει". Όταν στη λοιδορία και στη συκοφαντική δυσφήμηση κάποιος απαντά με φραστικές απειλές και χειροδικία, τότε χάνει το δίκιο του και από θύμα γίνεται θύτης.

Ωστόσο, μπορείς να επανορθώσεις εν μέρει το κακό και να βγάλεις το στίγμα από πάνω σου, ομολογώντας δημόσια ότι έσφαλες και ζητώντας συγνώμη. Ποτέ δεν είναι αργά. Και να θυμάσαι ότι η συγνώμη είναι απόδειξη γενναιοψυχίας κι όχι αδυναμίας, τα δε αδικαιολόγητα επ' ουδενί δικαιολογούνται. Για σκέψου πόσο αρνητικό παράδειγμα έδωσες  με την πράξη σου αυτή στους μαθητές που η Χρυσή Αυγή θέλει να διδάξει ελληνική ιστορία...

Σε τι χρησιμεύει η εκμάθηση της ιστορίας, αν τα παιδιά δεν εκπαιδεύονται στην ΑΡΕΤΗ;
Και τι διδάσκει αποτελεσματικότερα από το λόγο παρά το ενάρετο παράδειγμα των διδασκόντων; Η κοινωνία μας σάπισε και η Ελλάδα ξεθεμελιώνεται λόγω της διαφθοράς των Ελλήνων, αρχίζοντας από τη διαφθορά των 300 λειτουργών της "δημοκρατίας"-λαμογιοκρατίας...

Ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις "Δει, δη, χρημάτων". 
Εγώ δε λέγω υμίν: Δει δη ΑΡΕΤΗΣ.

Έχεις, λοιπόν, την ευκαιρία να βάλεις την κυρία Κανέλλη στη δύσκολη θέση να προβληματιστεί αν θα σε συγχωρήσει ή όχι. Ο τρόπος που θ' απαντήσει στη δημόσια και ειλικρινή συγνώμη που θα της ζητήσεις - αν βέβαια διαθέτεις τη σοφία να το κάνεις - θ' αποκαλύψει ενδεχομένως  το απύθμενο μίσος που κρύβει μέσα της για σένα προσωπικά και για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, και θα είναι ένδειξη του κόκκινου φασισμού που κρύβει μέσα της. Δεν θα ήθελες να την ξεσκεπάσεις; Ιδού η ευκαιρία!

Για μένα, τόσο ο μαύρος όσο και ο κόκκινος φασισμός είναι εξίσου αποτρόπαιοι. Τόσο ο Χίτλερ όσο και ο Στάλιν είναι στυγνοί εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας. Αυτά για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση περί των φρονημάτων μου.

Α, ναι, να μην ξεχάσω να σε ρωτήσω: γιατί οι χρυσαυγίτες ντυθήκατε στα μαύρα; Τι σχέση έχει το μαύρο με το όνομα της οργάνωσης-κόμματος που λέγεται Χρυσή Αυγή;  Το όνομά σας παραπέμπει σε ξημέρωμα, σε γλυκοχάραμα, σε αυγή, και μάλιστα χρυσή. Το ένδυμά σας, όμως, παραπέμπει σε μαύρη νύχτα, σε σκοτάδι, σε μαύρο μάγο, σε πένθος. Εκτός κι αν πενθείτε για το κατάντημα και την υποδούλωση της Ελλάδας σε ξένη μπότα, οπότε υπάρχει μια εξήγηση.

Ή μήπως κάποια ξένα αόρατα κέντρα σας επέβαλαν τη μαύρη ενδυμασία για να δαιμονοποιήσουν το κίνημά σας και με αυτό τον τρόπο, κι εσείς πέσατε στην παγίδα που σας έστησαν;

***Παρεμπιπτόντως, γνωρίζει κανείς γιατί ο Ορθόδοξος κλήρος είναι ντυμένος στα μαύρα; Είχα υποβάλει το ερώτημα αυτό σ' έναν καθηγητή Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών πριν από 25 χρόνια. Η απάντηση; Διότι πενθούν, λέει, για το προπατορικό αμάρτημα, δηλαδή για την ανυπακοή του Αδάμ και της Εύας που δοκίμασαν τον απαγορευμένο καρπό της γνώσης του καλού και του κακού και σαν συνέπεια πετάχτηκαν έξω από τον παράδεισο!
Άλλο τώρα αν μέχρι σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό, ενώ ο μαυροφορεμένος ως παρυπενθών Ορθόδοξος κλήρος μια φορά το χρόνο γιορτάζει την Ανάσταση του Χριστού που πιστεύει ότι με τη θυσία του λύτρωσε το ανθρώπινο γένος από το προπατορικό αμάρτημα...

Θα μου πεις, η τρέλα δεν πάει στα βουνά, πάει στους ανθρώπους...