ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης: ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ!

"Λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;" ρωτάει ο λαός. Και η απάντηση είναι: "όχι βέβαια"! Κι επειδή "Σαρακοστή" σημαίνει νηστεία, δηλαδή "κούρεμα", ο Σαμαράς σκέφτηκε να μας κάνει κι αυτός δώρο ένα κούρεμα! 

Πού; Πώς; Στο χαράτσι της ΔΕΗ, ντε! 
Εκείνο που λέγανε πως θα ισχύσει μόνο για δύο χρόνια και τώρα το κρατάνε και τρίτο χρόνο, διότι όπως είχε διατυμπανίσει ο εμπνευστής του, Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωστός και ως εξολοθρευτής, τούτο το χαράτσι έχει πολλά προσόντα, το άτιμο! Σας τα έχω ξαναπεί αυτά εδώ.

Έτσι λοιπόν, εν μέσω θρήνων, κλαυθμών και οδυρμών των αδελφών Κυπρίων, οι δικοί μας αχαΐρευτοι φορομάγειροι του ανοικονόμητου επιτελείου της εντολοδόχου κυβέρνησης αποφάσισαν να μας κουρέψουν το χαράτσι της ΔΕΗ για να μας γλυκάνουν, και να το κουρέψουν, λέει, "δίκαια".

 Όπως διάβασα στη Ναυτεμπορική «Kούρεμα έως και 20% στο "χαράτσι" της ΔΕΗ,  για τα ακίνητα με τιμή ζώνης έως 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με πλήρη εξαίρεση από την καταβολή του ειδικού τέλους επί των ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) των πολυτέκνων, αναπήρων και άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.»

Σημειωτέον ότι στην τιμή ζώνης δεν λαμβάνεται υπ' όψιν η παλαιότητα του ακινήτου για να ελαφρυνθεί ο ιδιοκτήτης του, αλλά η νεότητά του για να επιβαρυνθεί με ανάλογο συντελεστή. Επίσης, μεταξύ των εξαιρουμένων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού δεν συμπεριλαμβάνονται οι υπέργηροι που έχουν αυξημένα έξοδα διαβίωσης και είναι ουσιαστικά ανάπηροι λόγω ηλικίας.

Τι προβλέπεται; 

«Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που η τιμή ζώνης είναι μέχρι 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, θα κληθούν να πληρώσουν φέτος μικρότερο "χαράτσι" έως και 20%, σε αντίθεση φυσικά με όσους έχουν τα ακίνητά τους σε περιοχές όπου οι τιμές ζώνης κινούνται πάνω από τις 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και οι οποίοι δεν πρόκειται να δουν οποιαδήποτε έκπτωση στο ειδικό τέλος.
(...) (...)
Για ακίνητα με τιμή ζώνης 500 ευρώ, ο συντελεστής τέλους μειώνεται από τα 3 ευρώ στα 2,4 ευρώ, 

Για τιμή ζώνης από 501-1.000 ευρώ, ο συντελεστής από τα 4 ευρώ μειώνεται στα 3,20 ευρώ, 

Για τιμή ζώνης 1.001-1.500 ευρώ, ο συντελεστής από τα 5 ευρώ υποχωρεί στα 4 ευρώ, 

Για τιμή ζώνης από 1.501-2.000 ευρώ, από τα 6 ευρώ πέφτει στα 4,8 ευρώ, 

Για τιμή ζώνης από 2.001-2.500 ευρώ, το ποσό του τέλους διατηρείται στα 8 ευρώ το τετραγωνικό, 

Για τιμή ζώνης από 2.501-3.000 ευρώ παραμένει στα 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, 

Για τιμή ζώνης από 3.001-4.000 ευρώ διατηρείται στα 12 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, 

Για τιμή ζώνης από 4.001-5.000 ευρώ παραμένει στα 14 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, 

Για τιμή ζώνης από 5.001 ευρώ και άνω στα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.»

Πόσο "δίκαιο" είναι αυτό το μέτρο κι αυτό το κούρεμα; Μην κάνετε αφελείς ερωτήσεις. Είναι ακριβώς τόσο άδικο όσο είναι και όλα τα οδυνηρά μέτρα των μνημονίων που μας έχουν φέρει κατακέφαλα οι δήμιοι που μας εξουσιάζουν. Καραμπινάτη αδικία του κερατά, διότι δεν λαμβάνουν υπ' όψη το εισόδημα του χαρατσωμένου αλλά την περιοχή! Σου λέει ο πανηλίθιος Ευάγγελος Βενιζέλος που σκαρφίστηκε το μέτρο "με τα πολλά προσόντα": "Ζεις στη Βουλιαγμένη; Θα πληρώσεις ακριβότερα, διότι αν βγεις μ' ένα ξινάρι στα πέριξ και σκάψεις θ' ανακαλύψεις ευρώ κάτω από το χώμα και μ' αυτά θα πληρώσεις το χαράτσι σου."

Καταλάβατε το επιχείρημα του καραγκιόζη, αλύτρωτοι σύντροφοι;

Έτσι λοιπόν, ο  γνωστός μου 90χρονος κυρ Πέτρος, συνταξιούχος του ΙΚΑ με σύνταξη 700 ευρώ (μένει μόνος του, μετακινείται μέσα στο σπίτι του με "ΠΙ" και χρειάζεται οικιακή βοηθό), που έχει ένα  δυαράκι 40 τετραγωνικών, σε πολυκατοικία 45 ετών χωρίς θέρμανση στο Καβούρι (Ζ' Ζώνη Βουλιαγμένης με αντικειμενική αξία 3.650 ευρώ ανά τετραγωνικό) πλήρωσε στα δυο χρόνια που πέρασαν 2x40x12960 ευρώ και θα πληρώσει ακόμη κι άλλα 480 ευρώ για το 2013, δηλαδή σύνολο για τα τρία χρόνια 1.440 ευρώ!

Πόσο πουλιέται σήμερα το ακίνητό του;  Κοίταξα τις αγγελίες στη Χρυσή Ευκαιρία και βρήκα τιμή πώλησης ακινήτου κατασκευής του '90, παρακαλώ, 1.667 ευρώ ανά τετραγωνικό, δηλαδή 0,456 της αντικειμενικής. Πόση θέλετε να είναι η εμπορική αξία του διαμερίσματος του κυρ Πέτρου, 20 χρόνια παλαιότερου και χωρίς θέρμανση;  Με αισιόδοξους υπολογισμούς, όχι πάνω από 1.200 ευρώ το τετραγωνικό. Δηλαδή το εν λόγω διαμέρισμα θα έπιανε 40x1.200= 48.000 ευρώ, αν ήθελε να το πουλήσει αύριο το πρωί. Τ' ακούς Ευάγγελε Βενιζέλε;

Πάμε τώρα στο παρακατιανό, κατά τον Βαγγέλη, Ίλιον, όπου τα ακίνητα έχουν αντικειμενική αξία 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, στο οποίο ο συντελεστής χαρατσιού από 4 ευρώ που ήταν μειώνεται με το προβλεπόμενο κούρεμα στα 3,20 ευρώ. Εκεί, κατά τον κουφιοκέφαλο, ου μην αλλά ανάλγητο, Βαγγέλη Βενιζέλο, πατέρα του χαρατσιού, κατοικούν μόνο πάμφτωχοι και μπατίρηδες, λόγω... χαμηλής τιμής ζώνης!

Πάμε πάλι στη Χρυσή Ευκαιρία να δούμε τι παίζει:

Ένας "φτωχούλης" ιδιοκτήτης διαμερίσματος 90 τετραγωνικών στο Ίλιον, ο οποίος πληρώνει χαράτσι 90x3,20= 288 ευρώ ετησίως, δηλαδή 3x288= 864 ευρώ στην τριετία, το πουλάει μέσω μεγάλου μεσιτικού γραφείου προς 335.000 ευρώ, δηλαδή 3.722 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο! Δείτε τη σχετική αγγελία: «ΙΛΙΟΝ Ζωοδόχος Πηγή, διαμέρισμα 90 τ.μ., 6ου, 2 υ/δ, κατασκευή '09, wc, κλιματισμός, τζάκι, ηλιακός, τέντες, πάρκιν, αποθήκη, άριστη κατάσταση (...) τιμή 335.000€.»

Αυτή είναι η "δικαιοσύνη" του Διαβόλου: ο φτωχός και ανήμπορος 90χρονος συνταξιούχος του ΙΚΑ με το πεπαλαιωμένο (45 ετών) και χωρίς θέρμανση δυαράκι των 40 τετραγωνικών στο Καβούρι πληρώνει  χαράτσι 1.440 ευρώ στην τριετία, ενώ ο εύπορος ιδιοκτήτης του καινούργιου λουξ διαμερίσματος 90 τετραγωνικών στο ΙΛΙΟΝ πληρώνει στην τριετία χαράτσι 864 ευρώ, τουτέστιν 576 ευρώ λιγότερα! Κι αυτό λόγω χαμηλής "τιμής ζώνης"!

Κατ' αναλογία, ένα παρόμοιο διαμέρισμα 40 τ.μ. στο Ίλιον πληρώνει χαράτσι  40x3.2= 128 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 128: 480= 27% του ποσού που πληρώνει ο  φτωχός κυρ Πέτρος στο Καβούρι για το πεπαλαιωμένο διαμέρισμά του. Με ποια λογική;

Αυτή είναι καραμπινάτη αδικία και ηλιθιότητα! Να τεκμαίρεται η δυνατότητά σου να πληρώσεις χαράτσια όχι από το εισόδημά σου αλλά από την τοποθεσία!
Με το ίδιο σκεπτικό, οι ηλίθιοι που μας εξουσιάζουν παρέχουν τις επιδοτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων. Ο κυρ Πέτρος, π.χ., δεν δικαιούται επιδότησης για να βάλει ενεργειακά κουφώματα στο διαμερισματάκι του που μπάζει από παντού, λόγω υψηλής τιμής ζώνης!

Ντροπή στους ηλίθιους που φτιάχνουν τέτοια άδικα νομοσχέδια και στους βΟλευτές που τα υπερψηφίζουν! 
Αλίμονο σ' εμάς τους ανόητους που επιλέγουμε "δημοκρατικά" τέτοιους ηγέτες βλάκες!