ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Το παιδαρέλι Αλέξης Τσίπρας μας πάγωσε από το Λονδίνο

 Από την ανατροπή του μνημονίου και την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων με ένα νόμο και ένα άρθρο, ο Αλέξης Τσίπρας προσγειώθηκε στο πάγωμα, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λονδίνου (16/3/2013).

"Our first priority is to freeze all measures reducing wages and pensions and to restore the minimum wage to pre-Memorandum levels."(syriza)
Τουτέστιν: «Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να παγώσουμε όλα τα μέτρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις και να αποκαταστήσουμε τον κατώτατο μισθό σε προμνημονιακά επίπεδα.»

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο κωλοτούμπας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδοντας τον εαυτό του, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις! Από την ανατροπή στο "πάγωμα", λοιπόν, πριν καν αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο.  Ένα πάγωμα, άλλωστε, που έχει υποσχεθεί και ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Φανταστείτε τι κωλοτούμπες θα κάνει ο Αλέξης, έτσι και γίνει πρωθυπουργός της χώρας, χτύπα ξύλο! Θα μου πεις από αναξιόπιστο σε αναξιόπιστο δεν πέφτουμε εδώ και δεκαετίες;

Μα κύριε Τσίπρα, το σημερινό χαμηλό επίπεδο μισθών και συντάξεων δεν είναι η  πρωταρχική αιτία της ύφεσης; Από εκεί δεν ξεκινάει το κακό; Από την έλλειψη καταναλωτικής δύναμης μισθωτών και συνταξιούχων δεν κλείνουν επιχειρήσεις και δεν αυξάνεται η ανεργία;  Από το ξεκλήρισμα της μεσαίας τάξης, που είχες καταγγείλει εδώ, δε νέκρωσε η οικονομία; Και πώς θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση με σκέτο πάγωμα των αποδοχών στο παρόν επίπεδο εξαθλίωσης που υπόσχεσαι; Μας δουλεύεις ή είσαι εκτός πραγματικότητας;

Ας θυμηθούμε όμως τι παραμύθια μας έλεγε μόλις πριν τέσσερις μήνες (15/11/2012) ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: «Το μεγάλο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις- που θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή. Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, που βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο για να μην έχει στα χέρια της, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει πολύ σύντομα, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση.» (Το Βήμα)

Η πρώτη κωλοτούμπα μετά από την υπόσχεση της πλήρους ανατροπής έγινε στη Βουλή στις 26/2/2012, όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει μεταξύ άλλων: «Εμείς προτείνουμε να επαναφέρουμε τον κατώτερο μισθό και την κατώτερη σύνταξη στα επίπεδα που ήταν πριν έρθει το καταστροφικό μνημόνιο, για να κινηθεί η αγορά και να ζεσταθεί η κατανάλωση.» (Δείτε περισσότερα εδώ.)

Μην εκπλήσσεσθε, όμως. Είπαμε, στις "δημοκρατίες" ο δρόμος προς την εξουσία είναι στρωμένος με ψέματα... Ακόμη δεν το εμπεδώσατε αυτό;
Ας δούμε τι άλλο "βαθυστόχαστο" είπε ο Αλέξης στο Λονδίνο:

"The austerity policies associated with the debt crisis are not imposed on Greece by the Troika. Samaras and his political allies, PASOK and the Democratic Left, play a crucial role in instigating, planning, and implementing the austerity programmes."

Τουτέστιν: «Οι πολιτικές λιτότητας που συνδέονται με την κρίση χρέους δεν έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα. Ο Σαμαράς και οι πολιτικοί σύμμαχοί του, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην υποκίνηση, στο σχεδιασμό, και στην εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας.» 

Ώστε τα σκληρά μέτρα λιτότητας είναι επινόηση του Σαμαρά και της παλιοπαρέας του και όχι επιταγές της Τρόικα, ε; Μα αν είναι έτσι, τι σε εμποδίζει, Αλέξη Τσίπρα, όταν γίνεις Πρωθυπουργός να "υποκινήσεις" διαφορετικά την Τρόικα και ν' ανατρέψεις τις έτσι κι αλλιώς παράνομες περικοπές μισθών και συντάξεων, φέρνοντάς τες στα προ-μνημονιακά επίπεδα, όπως είχες αρχικά υποσχεθεί; Γιατί έκανες άτακτη υποχώρηση, αν η Τρόικα δεν δίνει διαταγές στην ελληνική κυβέρνηση αλλά παίρνει;

Δε μας τα λες καλά, Αλέξη Τσίπρα!  Προφανώς θεωρείς το λαό ηλίθιο, αφού εξακολουθεί να σου δίνει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις παρά τις πρώιμες κωλοτούμπες και τις μπούρδες σου.