ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αμετανόητο κηφηναριό!


Άνεργοι, άστεγοι, λιμοκτονούντες, χιλιοπροδομένοι, καταληστευμένοι πάσης Ελλάδος, και νεοξενιτεμένοι, θαρσείτε! Το εφτάψυχο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, και τις δύο προηγούμενες ημέρες στο συνέδριό του αναπαλαιώθηκε! OLE, OLE!

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, όλοι μαζί ενωμένοι, ανανεωμένοι, δυνατοί, με συνείδηση της Ιστορίας, με προσδοκία για το μέλλον, ανοίγουμε τη νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ.»

Στο 9ο Συντακτικό Συνέδριό του (1-2 Μαρτίου 2013) το ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνια Αδίστακτη Συμμορία Ομοτράπεζων Καιροσκόπων) γιόρτασε τα τρία χρόνια εξαθλίωσης του ελληνικού λαού με τα μνημόνια εξόντωσης.

Όπως είδατε και στο video, ο αρχιτέκτονας της μνημονιακού έπους, εφιάλτης Γιώργος Παπανδρέου, έτυχε θερμότατης υποδοχής, όπως αρμόζει σε "σωτήρες " που δεν μας έσωσαν.
Δείτε ομολογία Ευ. Βενιζέλου εδώ.

Αυτοκριτική δεν έγινε διότι δεν χρειαζόταν, λέει, επειδή προτιμήθηκε αντ' αυτής η "αυτοσυνειδησία".  Πληθωρικός βερμπαλιστής, όπως πάντα, ο Βάγγος!

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Είναι σημαντικό ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τα μεγάλα ζητήματα αυτοσυνειδησίας της παράταξης - και χρησιμοποιώ σκόπιμα τη λέξη "αυτοσυνειδησία" γιατί είναι πολύ πιο απαιτητική από την τρέχουσα λέξη αυτοκριτική.
Η αυτοκριτική μπορεί να είναι προσχηματική, ρητορική, φευγαλέα, ενώ η αυτοσυνειδησία είναι το θεμέλιο που μας μεταφέρει από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον.»

Ωστόσο, σαν τη μωρή παρθένα, ο Βαγγέλης αναρωτήθηκε: πώς έγινε και το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις:Ευάγγελος Βενιζέλος: «Πώς έγινε τελικά η αναδιάταξη των πολιτικών αλλά και των κοινωνικών συσχετισμών; 
Πότε τους αντιληφθήκαμε;
Πώς τους επηρεάσαμε; 
Πότε επήλθε η διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης με την παραδοσιακή κοινωνική μας βάση, αυτήν που δεν την χαρίζουμε πουθενά και ιδίως δεν την χαρίζουμε στο ΣΥΡΙΖΑ; 
Την καλούμε να γυρίσει στο σπίτι της. »

Έχει πλάκα ο Βαγγέλης! Δεν χαρίζει, λέει, την παραδοσιακή κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ σε κανένα! Προφανώς τη θεωρεί άψυχη ιδιοκτησία του και γι' αυτό δεν τη χαρίζει. Θεωρεί, δηλαδή, τους πρώην κομματικούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πρόβατα και, όπως ο κάθε τσοπάνης, τους σφυρίζει να επιστρέψουν στο σπίτι τους, τουτέστιν στην κομματική τους στάνη βελάζοντας μπέε, μπέε!

Φοβάμαι όμως,  κρίνοντας και από τις σκηνές τσοπανολατρείας που είδα στο συνέδριο, ότι πολλοί ψηφοφόροι θα γυρίσουν στη στάνη τους, ακριβώς όπως ο σκύλος ξαναγυρίζει στο ξέρασμα αυτού... Μακάρι να διαψευσθώ...

Πάντως το φινάλε του Βαγγέλη, που πεισματικά αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την αυτοκριτική και την αναγνώριση των εθνοκτόνων λαθών του ΠΑΣΟΚ, ήταν άκρως αισιόδοξο για τον ίδιο και τις προοπτικές της αγριονεοφιλελεύθερης προοδευτικής "Κεντροαριστεράς".
 
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, σας ευχαριστώ γιατί αυτές τις δυο μέρες μου δώσατε μεγάλη δύναμη. Η καθεμιά και ο καθένας από σας έδωσε δύναμη στους άλλους και πήρε δύναμη από τους άλλους.
Βγαίνουμε από το Συνέδριο αισιόδοξοι και δυνατοί.
Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε και πάλι την ολική επαναφορά του.  
Είναι και πάλι εδώ, ανανεωμένο (sic), ενωμένο, ισχυρό, δύναμη ευθύνης (sic) και προοπτικής. Χαράξαμε την νέα αφετηρία για την χώρα, για την Παράταξη.
Γεια σας.»


Άντε και καλές Αποκριές από μένα!
Καλά κρασιά σε όλους τους μασκαρεμένους και τους παραδοσιακούς πολιτικούς μασκαράδες!
Αυτούς αξίζουμε, αυτούς έχουμε...