ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Από τη "Σκύλλα" η Κύπρος στρέφεται στη "Χάρυβδη"


Δυστυχώς η ευχή που απηύθυνε η "πυγολαμπίδα" στους αδελφούς Κυπρίους δεν έπιασε!  Σε μια εν θερμώ ψηφοφορία η Κυπριακή Βουλή καταψήφισε το σωτήριο και σχετικά ανώδυνο, κατά την ταπεινή μου άποψη, νομοσχέδιο κουρέματος των καταθέσεων, με 36 ψήφους εναντίον και 19 αποχές. Ωιμέ!

Τώρα η Κύπρος στρέφεται προς τη "Χάρυβδη" για να τη βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.  Όπως διάβασα εδώ, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής αναχώρησε σήμερα το απόγευμα για τη Μόσχα για να ζητήσει βοήθεια. Δεν υπάρχουν, όμως, φιλάνθρωποι και αλτρουιστές στην παγκόσμια ζούγκλα. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα. «Εκτιμάται ότι οι μισές σχεδόν από τις καταθέσεις στο σύνολο των Κυπριακών τραπεζών είναι… ρωσικής προέλευσης»! (πηγή)

Επίσης, αδελφοί Κύπριοι, η παροιμία λέει "Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις άλλον να σε ξύσει".   Τη λύση του κουρέματος των καταθέσεων έπρεπε να την είχατε σκεφτεί μόνοι σας, προτού προσφύγετε στο Μηχανισμό Στήριξης ως ανήμπορες μωρές παρθένες. (Το ίδιο έπρεπε να είχαν κάνει και οι δικοί μας προδότες). Καλή είναι η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας, κι εγώ μαζί σας, αλλά αυτό προϋποθέτει εθνική οικονομική αυτάρκεια. Όταν ένα κράτος είναι εξαρτημένο από τους δανειστές, το να πουλάει τσαμπουκά είναι δίκοπο μαχαίρι. Εξάλλου, όπως λέει και το Ευαγγέλιο, "Ουδείς δύναται δυσίν κυρίοις δουλεύειν".

Αν έχετε τα κότσια, βγείτε από την Ευρωζώνη και επιστρέψτε στο εθνικό σας νόμισμα για να σας πω και μπράβο. Τότε μόνο θ' ανακτήσετε την εθνική σας κυριαρχία. Το κλαμπ της Ευρωζώνης δεν προβλέπει για τα μέλη του εθνική ανεξαρτησία, και όπως κάθε κλάμπ θέτει τους όρους του.

Φοβάμαι, λοιπόν, ότι μπαίνετε σε μια περιπέτεια με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Φαίνεται πως δεν διδαχτήκατε τίποτα από τα δολοφονικά μνημόνια που υπέγραψε η Ελλάδα με την Τρόικα, απεμπολώντας ολοκληρωτικά την εθνική της κυριαρχία. Δεν σας παραδειγμάτισε η μακροχρόνια ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας από τα οδυνηρά μέτρα λιτότητας - άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων και δυσβάστακτα χαράτσια στα ακίνητα - με επιπλέον υποχρέωση να ξεπουλήσει άρον-άρον τον εθνικό της πλούτο αντί πινακίου φακής.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί, αν από τις αρχές του 2010 η ελληνική κυβέρνηση είχε κουρέψει αρκούντως τις καταθέσεις στις τράπεζες, αντί ν' αφήσει δισεκατομμύρια ευρώ να κάνουν φτερά σε τράπεζες του εξωτερικού και κατόπιν να κατακρεουργήσει τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών για να τις ανακεφαλαιοποιήσει.

Δεν φαντάζομαι να ζηλέψατε την ξεφτίλα και την εξαθλίωσή μας και να θέλετε να μας μιμηθείτε!
Όπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτησή μου, σας θεωρώ πιο έξυπνους και πιο πατριώτες από εμάς, αδελφοί Κύπριοι... Μήπως κάνω λάθος;

Όσο για το σχεδιαζόμενο έγκλημα της εξαναγκαστικής πώλησης των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, διαβάστε εδώ.

Πάντως και στην Κύπρο η διαφθορά καλά κρατεί. Γράφει μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Ζαχαρίου εδώ: «Φαίνεται όμως ότι κάποιοι εδώ στην Κύπρο γνώριζαν γι' αυτή την προειλημμένη απόφαση και φρόντισαν να ενημερώσουν τους δικούς τους να κατεβούν από το "τρένο". 
Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες έφυγαν από την Κύπρο καταθέσεις ύψους 3 δις ευρώ. 
Μιλάμε για ένα εκ προμελέτης έγκλημα σε βάρος του απλού κόσμου. 
Οι "καρχαρίες" κατέβηκαν - μετά από ειδοποίηση - στην τελευταία στάση. Σιωπηλά και ύπουλα, χωρίς να τους πάρει κανείς μυρωδιά.»