ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Κυριακή της Κακοδοξίας και των "ιερών" αναθεμάτων

Αύριο ξημερώνει μαύρη μέρα. Είναι η Κυριακή του "ορθόδοξου" μίσους κατά των αλλοδόξων και των "αιρετικών". Είναι η Κυριακή των αναθεμάτων, κατ' ευφημισμόν "Κυριακή της Ορθοδοξίας".

Παρακολουθήστε τώρα το Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σε μια έξαρση "χριστιανικής αγάπης" πέρυσι, την Κυριακή της Ορθοδοξίας (κακοδοξίας).

12/3/2012)


Όπως ακούσατε, αναθέματα κατά του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, του Λούθηρου, του Καλβίνου, όλων όσοι συμμετέχουν στους διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς διάλογους, τους ραβίνους, τους μουφτήδες και τους ιμάμηδες, «εξαπολήθηκαν» από τον κ. Σεραφείμ κατά τη διάρκεια της περυσινής γιορτής της Ορθοδοξίας. (ΤΟ ΒΗΜΑ)

 Τα αναθέματα θεσπίστηκαν κατά την  Ζ' Σύνοδο της Νίκαιας του 787 και υπό την Προεδρία του «ευσεβέστατου» Πατριάρχη Ταρασίου. (Περισσότερα εδώ)

Ακολουθεί περίληψη των αναθεματισμών σε μετάφραση:

1ος Αναθεματισμός: Σε όσους δεν ομολογούν, σύμφωνα με τις θεόπνευστες θεολογικές ερμηνείες των Αγίων και το ευσεβές φρόνημα της Εκκλησίας, ότι είναι άκτιστη κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυπόστατης Θεότητας, τρεις φορές ανάθεμα.

2ος Αναθεματισμός: Σε όσους ασπάζονται τις διδασκαλίες των Ελλήνων και δεν τις σπουδάζουν μόνο για μόρφωση, αλλά ακολουθούν και τις μάταιες θεωρίες τους και τις πιστεύουν ως αληθινές, (...) τρεις φορές ανάθεμα.

3ος Αναθεματισμός: Σε όσους μαζί με τα άλλα μυθικά πλάσματα, με δική τους πρωτοβουλία, διαστρεβλώνουν τις δικές μας πεποιθήσεις και δέχονται ως αληθινές τις πλατωνικές ιδέες (...) , τρεις φορές ανάθεμα.

4ος Αναθεματισμός: Σε όσους δέχονται και διαδίδουν τις μάταιες ελληνικές αντιλήψεις, ότι και οι ψυχές προϋπήρχαν και ότι τα πάντα δεν προήλθαν ούτε προέκυψαν από την ανυπαρξία,(...) τρεις φορές ανάθεμα.

5ος αναθεματισμός: Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν τις ασεβείς δοξασίες των Ελλήνων στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα με αναίδεια ή πολύ περισσότερο με ασέβεια, τρεις φορές ανάθεμα.

6ος αναθεματισμός: Σε όσους προτιμούν την ανόητη λεγόμενη σοφία των εκτός [χριστιανισμού] φιλοσόφων και ακολουθούν τους δασκάλους τους και δέχονται τις μετεμψυχώσεις των ανθρώπινων ψυχών, ή ότι αυτές [οι ψυχές] χάνονται ομοίως με των άλογων ζώων και ξεπέφτουν στην ανυπαρξία και για αυτό αθετούν την ανάσταση, την κρίση και την ανταπόδοση σύμφωνα με όσα βίωσαν, τρεις φορές ανάθεμα.

7ος Αναθεματισμός: Σε όσους λένε ότι οι σοφοί των Ελλήνων και πρωτοστάτες στις αιρέσεις – στους οποίους οι επτά άγιες και Καθολικές Σύνοδοι και όλοι οι Πατέρες που έλαμψαν μέσα στην Ορθοδοξία τούς αναθεμάτισαν, ως ξένους στην Καθολική Εκκλησία, λόγω του ψεύτικου και βρώμικου περιεχομένου των λόγων τους – είναι πολύ καλύτεροι κι εδώ και στην μέλλουσα κρίση από τους ευσεβείς και ορθόδοξους ανθρώπους που αμάρτησαν από ανθρώπινο πάθος ή από άγνοια, τρεις φορές ανάθεμα.

Διαβάστε κι άλλα χειρότερα εδώ.

Αυτά είναι τα αναθέματα-κατάρες που εκστομίζουν οι μαυρόψυχοι "Χριστιανοί" κάθε χρόνο κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας-Κακοδοξίας εναντίον των Ελλήνων προγόνων μας και όχι μόνο. Γι' αυτό το ελληνικό έθνος έχει χάσει την ταυτότητά του: επειδή έχει αποκοπεί βιαίως από τις ρίζες του... Φανταστείτε ένα γιο που αναθεματίζει και αρνείται τον πατέρα του. Τι μέλλον μπορεί να έχει; Αυτό που είχε ο ελληνισμός από την επικράτηση της Ορθοδοξίας και εντεύθεν: η μία συμφορά διαδεχόταν την άλλη μέχρι σήμερα...

 Όμως οι Ορθόδοξοι δεν αρνούνται μόνο τους αρχαίους Έλληνες προγόνους μας. Περιφρονούν και την εντολή του ίδιου Χριστού που λένε πως είναι ο θεός τους:
"Εγώ όμως σας λέγω, Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους οι οποίοι σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους οι οποίοι σας μισούν, και προσεύχεσθε υπέρ εκείνων οι οποίοι σας βλάπτουν και σας κατατρέχουν, δια να γίνετε υιοί του Πατρός σας του εν τοις ουρανοίς.
Διότι Αυτός ανατέλλει τον ήλιον αυτού επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους." (Κατά Ματθαίον 5: 44-45)

Κι έχουν επίσης ξεχάσει τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: "Ευλογείτε τους καταδιώκοντας υμάς, ευλογείτε και μη καταράσθε." (Προς Ρωμαίους 12:14)

Αντί της αγάπης, έχουν επιλέξει το μίσος, αντί της ανεκτικότητας καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία, αντί του φωτός προτιμούν το σκότος, γι' αυτό και ντύθηκαν στα μαύρα ράσα, έχοντας σκεπάσει την Ελλάδα μ' ένα απέραντο μαύρο πέπλο μίσους, σκοταδισμού  και δεισιδαιμονίας...
Αυτή είναι η κυριότερη σκλαβιά του έθνους μας: η πνευματική σκλαβιά...