ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Η Ελλάδα ξεπουλάει τα νησιά της...

Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή, από μια χώρα που δε ζει...

Θυμάστε πριν 2-3 χρόνια που όποιος έκανε κουβέντα για πώληση ελληνικών νησιών  θεωρείτο βλάσφημος και προδότης; Ε, τώρα άλλαξαν οι καιροί και η κυβέρνηση προχωράει ελαφρά τη καρδία στο ξεπούλημα νησιών αντί πινακίου φακής. Τα δε πρώην "πατριωτικά" ΜΜΕ ουδόλως εξανίστανται όπως έκαναν παλιότερα.  Χειροκροτούν, μάλιστα την "επένδυση". Όπως η π***άνα που ξεπουλάει το κορμί της χωρίς αναστολές μετά το διστακτικό πρώτο επεισόδιο...

Ο πρώτος τυχερός ήταν ο Εμίρης του Κατάρ, που για εξευτελιστικό ποσόν αγόρασε νησί στο Ιόνιο, και ακονίζει τα μαχαίρια για άλλα πέντε. Βλέπετε οι δικοί μας εκατομμυριούχοι  σταλίζουν τα  χρήματά τους στην Ελβετία και αλλού, λόγω υπερβολικού "πατριωτισμού", προφανώς. Ντροπή  τους!


Ελάτε τώρα να θυμηθούμε τι έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Bild" στις 24/2/2011:

«Κατηγορηματική απάντηση δίνει ο κ. Παπανδρέου αναφορικά με την πώληση ελληνικών νησιών, πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα και η εφημερίδα Bild.
"Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία. (...) 
Εκτός τούτου τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, την οποία εκτιμούν και οι Γερμανοί τουρίστες. 
Αν πουλούσαμε τα νησιά μας σε κάποιους πάμπλουτους, δεν θα είχε πια κανένας πρόσβαση σε αυτά. Θέλουμε να αναπτύξουμε με ευαισθησία και με οικολογικό τρόπο αυτά τα μοναδικά φυσικά τοπία. Αυτό θα μας αποφέρει πολύ περισσότερα", λέει ο πρωθυπουργός.» (imerisia)

Ένα χρόνο πριν από την ανωτέρω συνέντευξη, και δυο μήνες προτού υπογραφεί το εθνοκτόνο μνημόνιο, o Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, είχε αναφερθεί στα οικονομικά ανταλλάγματα από ενδεχόμενη πώληση νησιών που θα δίδονταν άπαξ και δεν θα είχαν διάρκεια: 
«Υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντες και αποτελεσματικοί τρόποι από το να πουλάμε ελληνικά νησιά. (...) 
Οι Έλληνες αγωνιστήκαμε εδώ και χρόνια, ώστε τα δικά μας τα νησιά να είναι πραγματικά ελεύθερα ελληνικά νησιά και τα αγαπάμε, οπότε το να τα πουλήσουμε ή να τα ξεπουλήσουμε είναι κάτι που δεν το σκεφτόμαστε καν. 
Αλλά δεν θα βοηθούσε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα...»  (Dexiextrem, 6 Μαρτίου 2010)

Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος τηρεί σιγήν ιχθύος επί του θέματος, αφού το κόμμα του, που τον καταχειροκρότησε προχθές στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει στην κυβέρνηση ξεπουλήματος της Ελλάδας,  που συν τοις άλλοις ξεπλένει και τις δικές του βαριές αμαρτίες και δικαιώνει την εθνοκτόνο πολιτική του μνημονίου που εκείνος εγκαινίασε.