ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Ει...Ει...Είμαστε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της αθλιότητας!


Αμ, πώς; Αφού εμείς οι Νεοέλληνες δεν μπορούμε να διακριθούμε σε τίποτε άλλο, και να μοιάσουμε στους ένδοξους αρχαίους προγόνους μας έστω και στο μικρό τους δαχτυλάκι, βαλθήκαμε να διακριθούμε στις αρνητικές πρωτιές για να μην ξεχνάνε οι λαοί της οικουμένης ότι υπάρχουμε! Και αυτό το καταφέρνουμε μια χαρά, οι μαγκούφηδες...

Πάντως οι αδελφοί Κύπριοι φαίνεται πως διαθέτουν υψηλότερο πολιτισμό και IQ από το δικό μας, και είμαι σίγουρη ότι, παρόλο το οικονομικό σοκ που υπέστησαν, θα βγουν γρηγορότερα από την κρίση από εμάς τους Ελλαδίτες, όπως μας αποκαλούν. Εμείς, τρία χρόνια τώρα στα μνημόνια, το μόνο που έχουμε "πετύχει" είναι βαθιά ύφεση, ανεργία, βαθύ κούρεμα μισθών, συντάξεων και κράτους πρόνοιας, και αύξηση του χρέους σε μη βιώσιμα επίπεδα, παρόλο το διαβόητο PSI.

Αλλά και στα θέματα δημοκρατίας οι αδελφοί Κύπριοι είναι πολύ πιο εξελιγμένοι από μας.  Παρά τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή τους, μας εξέπληξαν με τις πολιτισμένες πορείες διαμαρτυρίας που έκαναν. Όχι, εκεί δεν υπήρχαν σπασίματα και εμπρησμοί τραπεζών, όπως έχουν συμβεί επανειλημμένα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμα τον αποφράδα ημέρα της 5ης Μαΐου του 2010 όπου έκαψαν ζωντανούς τρεις υπαλλήλους της.

Στην Κύπρο δεν έχουν γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους που να αμαυρώνουν τις διαδηλώσεις και να εκδικούνται δήθεν το σάπιο σύστημα με βανδαλισμούς και άλλες βαρβαρότητες. Η σύγκριση είναι σκληρή και απογοητευτική για τα χάλια μας.


Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με τις ουρές εξαγριωμένων πολιτών έξω από τις τράπεζες, αν είχαν παραμείνει κλειστές για 10 ημέρες;
Πάρτε ένα δείγμα από εικόνες ντροπής στο ΙΚΑ Καλλιθέας.Κι άλλο ένα τριτοκοσμικό δείγμα από το ΙΚΑ Γλυφάδας:


Και μια θλιβερή εικόνα από την εφορία Χαλανδρίου.Δυστυχώς, οι εικόνες ντροπής στην εξαθλιωμένη Ελλάδα δεν έχουν τέλος. Αν έχετε το κουράγιο, ρίξτε μια ματιά σε δεκάδες άλλα δείγματα ραγιαδισμού που θα βρείτε στο ομώνυμο youtube.

Δείτε τώρα εικόνες πολιτισμού στην Κύπρο,  κάντε τη σύγκριση, και αναρωτηθείτε: Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα;  Η δική μου απάντηση: Μόνο αν γίνονται θαύματα κόντρα στη νομοτέλεια.