ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Έρχεται κούρεμα καταθέσεων και κάτω των €100.000;


Ώστε θεσπίζεται κούρεμα καταθέσεων στις προβληματικές τράπεζες πάνω από €100.000 από το 2015;  Τόοοσο αργά; Δηλαδή μέχρι το 2015 οι τράπεζες θα συνεχίσουν ν' αγκομαχούν;

Ακούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις ότι ο ανασχηματισμός και η υποτίμηση νομίσματος δεν προαναγγέλλονται. Η πυγολαμπίδα δε λέγει υμίν ότι ούτε το κούρεμα καταθέσεων προαναγγέλλεται, εκτός αν η προαναγγελία είναι εκ του πονηρού για να μεταναστεύσουν οι καταθέσεις από το νότο της αμαρτωλής Ευρωζώνης προς Βορρά.

Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτός είναι ο σκοτεινός στόχος των "σωτήρων" μας: να ξαλαφρώσουν τις τράπεζές μας από το περιττό λίπος!

Ωστόσο, ποιος ηλίθιος θα διατηρήσει πια λογαριασμό σε μία τράπεζα και σε ένα όνομα πάνω από €100.000; Ακόμη κι αν δεν έχει κάποιον έμπιστο για τον καταστήσει συνδικαιούχο, θα μοιράσει τα χρήματά του σε περισσότερους λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες για ν' αποφύγει το κούρεμα των καταθέσεών του.

Οπότε τι θα συμβεί τότε; Μα, προφανώς, το αυτονόητο! Μη ευρίσκοντας λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ για να κουρέψουν, οι μπαρμπέρηδες θα εφορμήσουν μετά εξολοθρευτικής μανίας στους κάτω των 100.000 ευρώ, και έσεται ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων της μαρίδας μέγας!

Γι' αυτό πολλοί που έχουν μυαλό περισσότερο από εκείνο του βραδύγλωσσου Όλι Ρεν και του πτηνού Ρομπάι παίρνουν εγκαίρως τα μέτρα τους, διότι σου λένε, κάποιο λάκκο έχει η φάβα... 

Ανοίγουν, λοιπόν, το λάκκο των καταθέσεών τους για να τις χώσουν μέσα. Κι όσο οι πανικόβλητοι καταθέτες κρύβουν τις καταθέσεις τους σε "λάκκους",  τόσο ανοίγει η όρεξη και εξάπτεται η φαντασία επίδοξων λωποδυτών, τόσο οι τράπεζες θα χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, και τόσο θα χρειάζονται καινούργια κουρέματα των λιγοστών καταθέσεων που απομένουν!

Δημιουργείται, δηλαδή, ένας φαύλος κύκλος ανάγκης ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών ανάλογος και παράλληλος μ' εκείνον της ύφεσης που επιδεινώνεται με την περικοπή μισθών και συντάξεων και την αύξηση της φορολογίας!
Μεγάλα μυαλά εκεί στο Eurogroup, παίδες!

Βρε πότε θα θεσπιστούν τα διεθνή βραβεία ηλιθιότητας μπας και ξυπνήσουν κάποιοι;
Και, με το συμπάθειο, πότε και πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των άδειων κεφαλών των επικεφαλής της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ;
Όσο για τους δικούς μας "κυβερνήτες", αυτοί δεν σώζονται με καμία ανακεφαλαιοποίηση των άδειων κρανίων τους. Ολική απόσυρση χρειάζονται.