ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Η Ελλάδα εκποιείται και η Εκκλησία αυτοϊκανοποιείται

Ο κόσμος καίγεται και, αντί να πάρουν ενεργό μέρος στο σβήσιμο της φωτιάς, αυτοί το χαβά τους! 

Φαίνεται ότι εκεί στην Τήνο η Μεγαλόχαρη δεν τα καταφέρνει καλά στα "θαύματα" και στις εισπράξεις και έφτασαν ενισχύσεις, αυτή τη φορά από το Λουτράκι!
Βλέπετε ακόμη και οι άγιοι έχουν ανάγκη συνεργασίας για να "αποδώσουν" στο έργο τους...

Τι σκαρφίστηκαν λοιπόν οι ρασοφόροι, την ώρα που ο ελληνικός λαός σέρνεται αγκομαχώντας, προσπαθώντας ν' αντέξει τη συμφορά που τον βρήκε; Αναρωτήθηκαν: τι χρειάζεται ο ελληνικός λαός για ν' αντέξει  το βούρδουλα, δηλαδή την ταπείνωση, τα βάσανα και την ασιτία; Χρειάζεται υπομονή, φυσικά .

Υπομονή, είπατε; Αμέσως! Εδώ την έχουμε, είπαν, και τράβηξαν από το μανίκι τους τον αντίστοιχο άσσο της Οσίας Υπομονής. Είπαμε ο διάβολος έχει χιούμορ και είναι ευρηματικός!

Υπομονή βρε ανυπόμονοι!

 Τα υπόλοιπα ακολούθησαν όπως ακολουθεί η νύχτα την ημέρα. Ουδέν πρόβλημα!

Όπως διάβασα στην  ιστοσελίδα  romfea«Το μεσημέρι της Τετάρτης 10ης Απριλίου, η Τιμία Κάρα μετεφέρθη από τον Μητροπολίτη με τη συνοδεία του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, Ιερέων του νησιού, του Αντιπροέδρου του ΠΙΙΕΤ και Αξιωματικών του ΑΤ Τήνου, εις την Ιερά Μονή της "Κυρίας των Αγγέλων" Κεχροβουνίου Τήνου όπου εψάλλη δέησις και ετέθη προς προσκύνησιν της Μοναστικής Αδελφότητος.»

Ποιος τη μετέφερε; Όχι όποιος κι όποιος βέβαια!

«Σύσσωμος ο Κλήρος και ο λαός της ιεράς νήσου Τήνου υπεδέχθη την Τιμία Κάρα της Οσίας Υπομονής, κομισθησομένης εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου κατόπιν παρακλητικού αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’.»

Κοίτα να δεις φίλε μου που, αν και Κορίνθια, δεν γνώριζα ότι στη γειτονιά μου βρισκόταν η τιμία κάρα της οσίας Υπομονής!

Πού την πήγαν, λοιπόν, την κάρα της "οσίας" μετά από την Ιερά Μονή της Κυρίας των Αγγέλων; Μα πού αλλού; Στον πανίερο ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου για τα περαιτέρω.

«Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου στα προπύλαια του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ παιανιζούσης μετά πομπής των Εξαπτερύγων, των Ιεροψαλτών, του ιερού Κλήρου, του Αντιδημάρχου Τήνου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, του Περιφερειακού Συμβούλου, του Λιμενάρχου και Υπολιμενάρχου Τήνου, Αξιωματικών του Α.Τ. Τήνου, μαθητών των Κατηχητικών Ομάδων της ιεράς νήσου Τήνου και πλήθους πιστών εις τον Πανίερον της Ευαγγελιστρίας Ναόν όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος τοποθέτησε την Τιμίαν Κάραν της Οσίας Υπομονής επί ευπρεπισμένου δίσκου στον μέσον του Σολέως. 

 Ακολούθως, εψάλλη δέησις και μετ’ αυτήν η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου κατά τη διάρκεια της οποίας οι πιστοί προσκυνούσαν το Τίμιο Λείψανο. Προ του τέλους της ιεράς Ακολουθίας, ο κ. Διονύσιος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στον βίο της Οσίας Υπομονής και ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο για την ευγενή πρόσκληση και την Διοικούσαν το ΠΙΙΕΤ Επιτροπήν, τον Κλήρο και τον λαό της ιεράς νήσου για την θερμή υποδοχή τους. (...)


Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος είχε και την επιμέλεια των εκδηλώσεων, μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών κ. Δωροθέου Β’ προς τον Σεβασμιώτατο κ. Διονύσιο που εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πραγματοποίησε αυτό το ταξίδι και μετέφερε το χαριτόβρυτο Τίμιο Λείψανο προς προσκύνησιν, ευλογίαν και αγιασμόν των ευσεβών Χριστιανών της ιεράς νήσου και εξέφρασε τις ευχαριστίες προς του Ιερείς του νησιού, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ (Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου) Επιτροπής και όλους όσους σενέβαλαν για την άρτια διεξαγωγή των πνευματικών εκδηλώσεων.»

Ακούστε τώρα και το "ιερό"  παραμύθι:


Αυτά τα ολίγα για την Οσία Υπομονή.
Όσο για  τους στενάζοντες κάτω από τη Γερμανική σκλαβιά, θαρσείτε! Η "Ορθόδοξη" πνευματική σκλαβιά που υπομένουμε επί αιώνες είναι πιο βάρβαρη και πιο εκφυλιστική από την οικονομική σκλαβιά.