ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Ανεκπαίδευτη Παιδεία και φοιτητική υστερία

11/4/2013

Ρεσιτάλ αναισχυντίας! Ντροπή και θλίψη! Οποία κατάντια της ανεκπαίδευτης παιδείας! 

Τι άραγε προκάλεσε την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των φοιτητριών; Ακούστε το επόμενο video:


Οι υστερικές σκηνές στο ΤΕΙ Πάτρας με τη 12ωρη ομηρία καθηγητών και το αδιάντροπο ξέσπασμα των φοιτητριών, ανεξαρτήτως των δικαίων ή άδικων αιτημάτων τους, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές.

Με ή χωρίς σχέδιο "Αθηνά", η κατ' ευφημισμό ανώτερη και ανώτατη Παιδεία στη χώρα μας έχει χάσει προ δεκαετιών το μπούσουλα και οι φοιτητές καφρίζουν. Αυτοί, αυτές, είναι οι αυριανοί ανάγωγοι επιστήμονες που θα χτίσουν - κούνια που τους κούναγε - μια καινούργια Ελλάδα...

Βλέπετε, άλλο είναι παιδεία κι άλλο αγωγή. Μπορεί να έχεις κάμποσα πτυχία αλλά να παραμένεις απαίδευτος, ξύλο απελέκητο στην ψυχή και στη συμπεριφορά σου προς συνανθρώπους, και κατά συνέπεια επικίνδυνος για την κοινωνία.Τα αποτελέσματα της διαχρονικής απαιδευσιάς των Ελλήνων είναι ολέθρια, κι αυτό το βιώνουμε οδυνηρά στο πετσί μας.

Η συλλογική ευημερία ή κακοδαιμονία μιας χώρας εξαρτώνται από την καλή ή κακή αγωγή των πολιτών της. Κι εδώ εμείς οι Ελληναράδες πιάνουμε πάτο. Φυσικά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, και οι μικροί που καφρίζουν μιμούνται τους μεγάλους αρχικάφρους, ή λουστραρισμένους υποκριτές, ανάλογα με την περίπτωση.

Παιδεία σημαίνει πρώτα και πάνω απ' όλα ΗΘΟΣ! Και το ήθος έρχεται με την καλλιέργεια της ψυχής κι όχι με τη συσσώρευση γνώσεων στο μυαλό. Η γη, όσο γόνιμη κι αν είναι, δεν μπορεί να παράγει τίποτα χωρίς καλλιέργεια. Έτσι και νους, χωρίς καλλιέργεια της ψυχής δεν μπορεί να παράγει καλό καρπό.

Τώρα θα μου πεις, ποιος θα καλλιεργήσει ποιους; Οι ίδιοι οι καθηγητές είναι ακαλλιέργητοι και απλά δρέπουν τον πικρό καρπό από το σάπιο σπόρο που έσπειραν στις καρδιές των φοιτητών. Διότι όταν ο αγρός της ψυχής των φοιτητών δεν καλλιεργηθεί με αρετές θα παράγει νομοτελειακά κακίες, ακριβώς όπως το ακαλλιέργητο χωράφι παράγει αγκάθια και τσουκνίδες.

Ο ανώτερος σκοπός της Παιδείας πρέπει να είναι η αυτοσυνείδηση και η αυτοπραγμάτωση, κάτι που θα κάνει τον άνθρωπο κύριο του κατώτερου εαυτού του.

Κατά τ' άλλα,«Με οξύ τρόπο καταδίκασε η ηγεσία της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στο ΤΕΙ Πάτρας, οπότε ομάδα φοιτητών κράτησε επί 12ωρο ομήρους τον πρόεδρο και την διοίκηση του Ιδρύματος.

"Κανένας λόγος και κανένα επιχείρημα δε μπορεί να δικαιολογήσει βίαιες συμπεριφορές μέσα στα ιδρύματα μας", αναφέρουν οι καθηγητές, σημειώνοντας ότι "επιτέλους θα πρέπει η πολιτεία να πάψει να ανέχεται τέτοια φαινόμενα".

Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί "ολόκληρο τον ακαδημαϊκό κόσμο και πρώτα απ' όλους τους φοιτητές μας να απομονώσουν αυτές τις εκδηλώσεις βίας και να τις εξαφανίσουν από την κοινότητα μας", όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στάθης Ευσταθόπουλος.» (Το ΒΗΜΑ)

Κι όμως, δε μπορείς να κατηγορείς  ένα ακαλλιέργητο χωράφι επειδή παράγει αγριόχορτα και αγκάθια... Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που εκδηλώθηκαν σκηνές βίας και ντροπής σε πανεπιστημιακά ιδύματα; Τραβάει δεκαετίες αυτή η όζουσα "κολόνια"...

Δείτε παλαιότερα περιστατικά αγριότητας σε πανεπιστήμια εδώεδώεδώ, εδώ, εδώ, εδώ, και όρεξη νάχετε να ψάχνετε...