ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Ο τετραγωνισμός του Δημόσιου κύκλου από τη συγκυβέρνηση

Και αλχημιστές μας προέκυψαν τώρα οι συγκυβερνώντες ! Βρέθηκε ο μαγικός αριθμός!
15.000 απολύονται, 15.000 προσλαμβάνονται, και παρόλα αυτά ο διεφθαρμένος Δημόσιος τομέας "συρρικνώνεται" σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τρόικας,  που βοούσε και πίεζε για απολύσεις από το 2010 ώστε να επιτευχθεί ο περιβόητος δημοσιονομικός στόχος.
Αν αυτό δεν είναι τετραγωνισμός του κύκλου τότε είναι εξαπάτηση εαυτών και αλλήλων εις τη νιοστή.

Θυμάστε, παίδες, τι μας έλεγαν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο πάλαι ποτέ τσάρος της Οικονομίας - αξέχαστες στιγμές! - Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το 2011;


Ακούστε και τούτο το παραμύθι, αφού προσδεθείτε:

20/9/2011

Παρακολουθήστε τώρα την αφήγηση, ιστορία για αυτιστικούς υπηκόους, από το στόμα του λύκου, δηλαδή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη. Από Αντώνη θα το βρούμε εμείς να μου το θυμάστε...


Αν σας έπεισε αυτός ο άνθρωπος ότι ξέρει τι του γίνεται, ότι καταλαβαίνει τι λέει,  ότι γνωρίζει τι θέλει να πει και τι θέλει να αποκρύψει, τότε χρειάζεστε κι εσείς βοήθεια από ειδικό...

Αναρωτιέμαι ποιοι κοροϊδεύουν ποιους; Δηλαδή αυτό το υδροκέφαλο Δημόσιο με το πολύ λίπος, που έπρεπε να συρρικνωθεί οπωσδήποτε για να μην επαναλαμβάνονται εσαεί οι περικοπές μισθών και συντάξεων, συρρικνώνεται με τη μέθοδο ένας φεύγει ένας έρχεται; Σας παρακαλώ σύντροφοι μην προσπαθείτε να κατανοήσετε τους αρχιτέκτονες της κοροϊδίας διότι θα τρελαθείτε.

Ας θυμηθούμε τώρα το παραμύθι που μας έλεγαν την 1η Νοεμβρίου του 2012: «Την αποχώρηση 125.761 υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης έως το 2016 και την πρόσληψη μόλις 15.234 προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή, οδηγώντας τον λόγο προσλήψεων - αποχωρήσεων κοντά στο 1 προς 10.

Σημειώνεται πως σήμερα οι υπάλληλοι της Γενικής Κυβέρνησης υπολογίζονται σε 692.240 δηλαδή μέχρι το 2016 θα αποχωρήσει το 18% περίπου του συνόλου.» (πηγή)

Είδατε πόσο κατέβηκε ο πήχης των απολύσεων μέσα σε πέντε μήνες; Ρε μπας και δωροδόκησαν χοντρά τους Τροϊκανούς και το βούλωσαν;

Ποιες θα είναι τώρα οι δεξαμενές από τις οποίες θα ανασυρθούν οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν; Ακούστε τι λέει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. (Καλά αυτός πρέπει να πάει προς απόσυρση τώρα, χθες!)Πόσοι άραγε εκ των 15.000 που θα απολυθούν είναι οι επίορκοι; «Τα στοιχεία που –συνδυαστικά- έχει συλλέξει η κυβέρνηση αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί 3.900 εκκρεμείς υποθέσεις υπό έλεγχο. Έχουν ήδη εκδοθεί 1.029 αποφάσεις αυτοδίκαιης αργίας ή οριστικής παύσης υπαλλήλων.» (πηγή)

Μόοονο; Τι λέτε ρε παιδιά; Τόσο λίγοι; Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς στο Δημόσιο όπως μας περιέγραφαν οι ετήσιες εκθέσεις του Λέανδρου Ρακιντζή και πρέπει να μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημοσίου.
Για μεμονωμένες περιπτώσεις επρόκειτο, διάολε, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του Δημόσιου συνονθυλεύματος είναι ενάρετοι, εργατικοί και αποδοτικοί! Βρε τι μαθαίνουμε και δεν βγαίνουμε από τα ρούχα μας!
Πάρτε μια γεύση αν έχετε αδύνατη μνήμη:

Δείτε  τι έλεγε  ο  Λέανδρος Ρακιντζής για το 2009:  «Πρέπει να σοβαρευτούμε. Εάν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, ότι και να λέμε δε γίνεται τίποτα. Πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Να είναι αμοιβαίο αυτό. Κι αυτοί που απαρτίζουν τους θεσμούς πρέπει να σέβονται το λειτούργημά τους.» (Ακούστε τον εδώ)

«Κραυγαλέες περιπτώσεις κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών εντόπισε άλλη μια φορά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής. Παρουσιάζοντας την έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση, του 2009, ο κ. Ρακιτζής δήλωσε ότι κατά την προηγούμενη χρονιά διενεργήθηκαν 4.440 έλεγχοι. Από τις υποθέσεις αυτές, 724 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ άλλες 185 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα από τον ίδιο τον ΓΕΔΔ. (...) » (πηγή)

Στην έκθεση εκ 272 σελίδων ο κ. Ρακιντζής έφερε στην επιφάνεια απίστευτα στοιχεία διαφθοράς, κατάχρησης, κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.
«Μια ακόμη υπόθεση αφορά μίζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην νομαρχία Κιλκίς. Οι υπάλληλοι εξέδιδαν πλαστές άδειες κυκλοφορίας για μηχανήματα έργου, δηλαδή φορτηγά και άλλα οχήματα βαρέος τύπου. Τα μηχανήματα αυτά ήταν ακατάλληλα για κυκλοφορία και επικίνδυνα για τους χειριστές και τους πολίτες. Παρόλα αυτά με την ανοχή και του γενικού διευθυντή – ο οποίος εμπλέκεται – οι άδειες δίνονταν και οι μίζες υπολογίζονται σε ένα εκατομμύριο ευρώ. Να φανταστείτε από τους 700 φακέλους που ελέχθησαν, οι 497 ήταν με πλαστά δικαιολογητικά.» (πηγή)

Εξίσου φρικτή ήταν η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το έτος 2010 - πρώτη χρονιά με μνημόνιο -  στην οποία αποκάλυψε: «Την πλήρη αποτυχία του κράτους στην είσπραξη εσόδων (...). Τα στοιχεία είναι καταπέλτης για τις εφορίες που εμφανίζονται ανίκανες να διεξάγουν ελέγχους, αλλά και να εισπράξουν ακόμα και το 90% των οφειλών των φορολογούμενων! (...)  
Την ίδια στιγμή ο γενικός επιθεωρητής "ομολογεί" την αδυναμία των μηχανισμών και Σωμάτων Ελέγχου να παρέμβουν δραστικά στην ακίνητη, υπερφίαλη, γραφειοκρατική, αυταρχική και συχνά διεφθαρμένη εξουσία, καταγράφοντας ο ίδιος επτά παράγοντες που λειτουργούν υπέρ της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης...» (πηγή)

Για το έτος 2011 η έκθεση του Λέανδρου Ρακιντζή ήταν 247 σελίδες. Δείτε εδώ. Τα πρωτεία στην διαφθορά κατείχαν, ως συνήθως, ο τομέας της Υγείας, οι Εφορίες, οι Πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

 Μερικές χαρακτηριστικές υποθέσεις  ήταν:

 «Υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο οποίος είχε μεταταχθεί από την υπό εκκαθάριση Ολυμπιακή Αεροπορία αρνήθηκε να αναλάβει υπηρεσιακά καθήκοντα... Η διοίκηση της ΥΠΑ τον απήλλαξε από τα πειθαρχικά παραπτώματα της άρνησης εκτέλεσης του υπηρεσιακού του καθήκοντος και της αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του.

 Γιατρός γενικού νοσοκομείου της Αθήνας προχωρούσε σε εισαγωγές ασθενών σαν δήθεν έκτακτα και επείγοντα περιστατικά κατά τη διάρκεια των Γενικών Εφημεριών, οι οποίες αποδείχθηκε ότι ήταν προγραμματισμένες εκ των προτέρων και κάθε άλλο παρά επείγουσες. Επίσης, παρείχε σε ασθενείς, που είχαν εισαχθεί για επείγουσα κατάσταση, άδεια εξόδου από το νοσοκομείο ακόμη και για 6 ημέρες, ενώ πλαστογραφούσε εργαστηριακές εξετάσεις. Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της 1ης ΥΠΕ Αττικής γα τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, όμως το συμβούλιο επέβαλε έγγραφη επίπληξη για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος. 

Προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων ΔΟΥ εξέδωσε Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας στον μνηστήρα της, παρόλο που εμφανιζόταν να μην έχει υποβάλλει ποτέ δήλωση ΦΠΑ ούτε δήλωση φορολογίας εισοδήματος, έχοντας, μάλιστα, ληξιπρόθεσμες οφειλές 178.863 ευρώ. Επίσης, εξέδωσε φορολογική ενημερότητα και για τον αδελφό της, ο οποίος δεν είχε δηλώσει ΦΠΑ από το 2000, δεν είχε κάνει φορολογική δήλωση από το 2004 και είχε οφειλές στην εφορία. Και όμως το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών της επέβαλε προσωρινή παύση τριών μηνών.» (πηγή)

Περισσότερες γραφικές περιπτώσεις διαφθοράς που αποκάλυψε η έκθεση δείτε εδώ.Πάντως ο Αντώνης Μανιτάκης πιστεύει ότι ο διεφθαρμένος Δημόσιος τομέας εισέρχεται με λίγες απολύσεις κοπανατζήδων και επίορκων σε ενάρετο ζωδιακό κύκλο και ότι θα ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα!
Ακούστε και την υπόλοιπη συνέντευξή του στους Νέους Φακέλους, αν δεν έχετε τίποτα χειρότερο να κάνετε:Λοιπόν, αν αντέξατε και φτάσατε στο τέλος αυτής της ανάρτησης, ακούστε και την "προφητεία" της πυγολαμπίδας: Αν δεν αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, κι αν δεν εξισωθούν οι μισθοί και τα επιδόματά τους με εκείνα του ιδιωτικού τομέα,  η κόπρος του Αυγείου στο Δημόσιο δεν πρόκειται να καθαριστεί!