ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ: "Έχω μετατραπεί σε Βουλευτή-γλάστρα"

18/4/2013

"Βουλή για τα μπάζα"; Άπαγε της βλασφημίας! 
ΒΟλευτές μαριονέτες και γλάστρες;
Τώρα το κατάλαβες; Πάντα μαριονέτες ήταν οι βΟλευτές!
Εσύ, Τέρενς Κουΐκ, τι γυρεύεις μεταξύ των γλαστρών; Τόσες δεκαετίες στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι, δεν είχες αντιληφθεί πώς παίζεται το "δημοκρατικό" παιχνίδι στο Κοινοβούλιο;

Είναι γλυκό το άτιμο το βΟλευτιλίκι, ε;

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Κύριε Πρόεδρε, αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι συνάδελφοι εξανίστανται εδώ μέσα. Επανειλημμένα έχω δηλώσει ότι αυτή η Βουλή είναι για τα μπάζα. Και το λέω και εδώ μέσα για να καταγραφεί στα Πρακτικά, γιατί πολλές φορές έχω μετατραπεί σε «Βουλευτή-μαριονέτα», σε «Βουλευτή-γλάστρα». Όταν βλέπω να περνούν…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Κύριε Κουΐκ, συγγνώμη που σας διακόπτω, αλλά γιατί παραμένετε τότε; Γιατί παραμένετε Βουλευτής;

 ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Για να μπορέσω να αλλάξω με τον τρόπο που μπορώ το σύστημα. Έχω κάνει επανειλημμένα…

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Όποιο χώμα και να αλλάξετε σε μια γλάστρα, γλάστρα θα μείνει. Εάν αλλάξετε χώμα…

 ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Σας παρακαλώ πολύ!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Και εγώ σας παρακαλώ! Δεν μπορείτε να το λέτε αυτό. Προσβάλλετε όλους τους Βουλευτές.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Εσείς τη δουλειά σας και εγώ τη δική μου. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Ναι, αλλά δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι. 

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Εσείς τη δουλειά σας και εγώ τη δική μου.

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Δεν μπορεί να είναι γλάστρες όλη η Βουλή. 

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Εμάς τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης μας έχετε καταντήσει «Βουλευτές-γλάστρα» με τις πράξεις…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): Σας παρακαλώ πάρα πολύ!

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: …νομοθετικού περιεχομένου τις οποίες ανέχεστε, τη μία μετά την άλλη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τις υπογράφει, ο πρώην κοινοβουλευτικός ανήρ να υπογράφει τη μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου πίσω από την άλλη! Τα έχω πει από αυτή τη Βουλή πολλές φορές και όλοι έχετε σιωπήσει. Όλοι!

Επίσης, έχετε σιωπήσει, κύριε Πρόεδρε και στο άλλο που έχω πει, ότι δεν γίνεται να προχωρούν νομοσχέδια με προεδρικά διατάγματα, την ώρα που πραγματικά βυθίζετε τη χώρα.

Έχω ρωτήσει από το Βήμα της Βουλής όσον αφορά το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» - αλλά κανείς δεν απάντησε - γιατί δεν το φέρατε με κανονικό νομοθέτημα να το συζητήσουμε και το πάτε με προεδρικό διάταγμα. Και αυτό το έχω πει ξανά. Μπορείτε να κοιτάξετε τα Πρακτικά. Δεν λέω κάτι καινούργιο σήμερα. Όμως, αν το φέρνατε με κανονικό νομοθέτημα, θα το καταψήφιζαν και δικοί σας Βουλευτές, Βουλευτές της Συγκυβέρνησης. Αυτό είναι κάτι που ξέρετε. Αυτό εννοώ, λοιπόν.

Είμαστε περήφανοι επειδή πρέπει να ενωθούν με τον Οργανισμό Ύδρευσης και Αποχέτευσης ενός νησιού και οι υπόλοιποι δήμοι; Τόσο επείγον είναι αυτό, για να έρθει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου; Σας ερωτώ! Άρα, γίνομαι διακοσμητικός ή όχι; Έχω λόγο ή όχι; Αυτό εννοώ, κύριε Πρόεδρε! Πάνω σ’ αυτό το θέμα εξανίσταμαι. Και βεβαίως σας θυμίζω τι έχει γίνει κατά καιρούς εδώ με διάφορες μεθοδεύσεις για να περάσουν ή να μην περάσουν τροπολογίες. Θυμάστε εκείνη τη νύχτα του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τώρα πρόσφατα τις αντισυνταγματικότητες και τις ονομαστικές ψηφοφορίες.

Ξέρετε κάτι; Κάποτε είχε ακουστεί το «Βυθίσατε το Χόρα». Και τώρα το μόνο σύνθημα που ακούγεται είναι το «Βυθίσατε τη χώρα», «βυθίσατε τους μισθούς», «βυθίσατε τις συντάξεις» ως Συγκυβέρνηση.

Μιλάμε για τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, όταν έχετε βυθίσει και την υγεία με τον ΕΟΠΥΥ και με τα ΚΕΠΑ που έχει γίνει ο εφιάλτης των αναπήρων. Πηγαίνετε να δείτε τι γίνεται, για παράδειγμα, στη Λήμνο, όπου για να πάρουν την πιστοποίηση οι ανάπηροι, πρέπει να ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη κάθε εννιά και δέκα μήνες, όταν δηλαδή αποφασίζει ο ΕΟΠΥΥ να στείλει την αρμόδια Επιτροπή. Πηγαίνετε παρακαλώ πολύ! Δίπλα στο Νομό σας είναι η Ξάνθη. Έχει δεκαέξι μάχιμους υπαλλήλους, για να εξυπηρετήσει πενήντα οκτώ χιλιάδες ασφαλισμένους έμμεσους και άμεσους. Δεκαέξι υπαλλήλους! Την περασμένη Παρασκευή ήμουν εκεί.

Πού είναι οι κυβερνητικοί Βουλευτές να πάνε εκεί να κοιτάξουν το ζήτημα; Και εγώ δεν εκλέγομαι εκεί. Δεν πάω να πάρω «ψηφαλάκια». Πάω ως Βουλευτής Επικρατείας για να κάνω αυτό που μου ορίζουν τα καθήκοντά μου, να δω τι προβλήματα έχουν οι περιοχές και να τα αναδείξω μέσω του Κοινοβουλίου. Έχετε «βυθίσει» και τα νησιά, λοιπόν. Τα έχετε σακατέψει, τα έχετε αποψιλώσει. Ή μήπως λέω ψέματα; 
Τα έχετε αποψιλώσει από εφορίες, από ΔΕΗ, από ΟΤΕ. Για παράδειγμα, αυτό έγινε στην Ιθάκη, όπου έκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Επίσης, έχετε αποψιλώσει τα νησιά από τελωνεία και πύλες εισόδου.
Ξέρετε ότι το Καρλόβασι έχει έτοιμες τις δύο υπογραφές και ο κ. Θεοχάρης, ο αρμόδιος Γραμματέας - ο οποίος κοντεύει να γίνει πλέον πραγματικά εδώ στην Ελλάδα ο υπερεξουσιαστής, ο νούμερο «ΙΙ» στο Υπουργείο Οικονομικών μετά τον κ. Στουρνάρα- δεν βάζει την υπογραφή του για να ανοίξει η πύλη εισόδου στο Καρλόβασι και να αποκτήσει μια τουριστική κίνηση; Γιατί το κάνει αυτό; Σας ρωτώ γιατί το κάνει αυτό.

Επιπλέον, γιατί δεν προχωράει η πύλη εισόδου στην Πέτρα, στη Μυτιλήνη, στο Μόλυβο της Λέσβου; Γιατί; Επίσης, γιατί δεν προχωράει στο Πλωμάρι, όπου υπάρχει και έτοιμο δωρεάν κτήριο; Εκεί υπάρχει τελωνείο, υπάρχει Αστυνομία και όλες οι προϋποθέσεις. Γιατί; Διότι απλούστατα - δεν το λέτε και δεν τολμώ να σκεφτώ ότι μπορεί να το σκέφτεστε- κάπου στις λογικές εκείνων των οικονομικών εκτελεστών μπορεί να ισχύει αυτό που αποκαλύφθηκε από τον κ. Μουσουρούλη, δηλαδή να αδειάσουμε τα νησιά με εκατόν πενήντα κατοίκους, γιατί μας κοστίζουν. Θυμάστε εκείνον τον πανικό!

Για να μη σας πω για το τσάκισμα των νοσοκομείων. Στη Σύρο χθες Τετάρτη είχαμε γενική συνέλευση με όλους τους φορείς των γιατρών μέσα. Στη Λήμνο το ίδιο! Ακόμα περιμένουμε τα ΦΕΚ, κύριοι συνάδελφοι, όπου θα διαχωρίζουν οριστικά τα νοσοκομεία Ικαρίας από Σάμο και Λήμνου από Μυτιλήνης, γιατί είχαν μπει μέσα στη συνένωση και τελικά δέχθηκε, όπως είπε ο Υπουργός, να μην ενωθούν, αλλά ΦΕΚ δεν υπογράφεται, διότι είναι προφανές ότι ο Τόμσεν φεύγοντας άφησε ανοιχτή μια επιταγή, την οποία πρέπει να υπογράψει ο κ. Λυκουρέντζος, για όσο θα είναι ακόμα Υπουργός!

Επίσης, «βυθίσατε» την παιδεία με τον ιδιώτη που βάλατε να την επαναχαράξει. Βάλατε ιδιώτη, ιδιοκτήτη ΙΕΚ και κολλεγίου. 

Και εγώ λέω το εξής: Αν άλλη κυβέρνηση τολμούσε να το κάνει αυτό, κύριοι συνάδελφοι, θα είχαν γκρεμιστεί τα σύμπαντα εδώ μέσα. Και όμως, τα κάνατε εσείς! 
Δώσατε σε ιδιώτη που έχει συμφέροντα στην ανώτερη και ανώτατη ιδιωτική παιδεία να σχεδιάσει το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». 

Μάλιστα, με «μεθοδολογία-Πινόκιο» κλείνετε ΙΕΚ. Ήταν παρούσα η Σταυρούλα Ξουλίδου, η Τομεάρχης Παιδείας του κινήματός μας, όταν έγινε η συγκέντρωση όλων εκείνων οι οποίοι είχαν έρθει από τα Ιόνια νησιά για να μην κλείσουν ορισμένα ΙΕΚ, όπως αυτό του Αργοστολίου. Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα κλείσει τίποτα. Κι όμως, αυτό κλείνει. (...)