ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

"Ματωμένες φράουλες" και αντιρατσιστική ρητορεία


Κι εγώ το ίδιο, κύριε Κουβέλη! Κι εγώ αποτροπιασμό αισθάνομαι, και όχι μόνο για τα θλιβερά γεγονότα της Μανωλάδας, τα οποία καταδικάζω απερίφραστα.
Αισθάνομαι αποτροπιασμό και φρίκη για όσα έχουν συμβεί στη χώρα μου εναντίον των Ελλήνων την τελευταία τριετία, για τα οποία είστε κι εσείς συνυπεύθυνος. Να λείπουν λοιπόν οι σπαραξικάρδιες κραυγές και να κοιτάξετε να εξοφλήσετε όσα χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες και εργαζόμενους. 

Μπορεί οι ανεγκέφαλοι επιστάτες της Μανωλάδας να χρησιμοποίησαν σκάγια για εκφοβισμό των εργαζομένων, εσείς ωστόσο χρησιμοποιείτε πιο ύπουλα και καταχθόνια μέσα για τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία των Ελλήνων πολιτών ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να μην απαιτούν τα δεδουλευμένα τους και στην περίπτωση των συνταξιούχων τα ασφαλιστικά πληρωμένα τους.

Έχω όμως και μία απορία: Αυτοί οι απλήρωτοι για έξι μήνες εργάτες πώς επιβίωναν;  Μπορεί να ζήσει άνθρωπος νηστικός για έξι μήνες; Ή μήπως τραβούσαν από τις καταθέσεις τους στην τράπεζα; Κάτι δεν μου πάει καλά στην όλη ιστορία... Εκτός κι αν επιβίωναν τρώγοντας μόνο φράουλες.

'Οσο για την ανασφάλιστη εργασία, δεν θυμάμαι να εκφράσατε κανέναν αποτροπιασμό όταν το κράτος απασχολούσε ανασφάλιστους, με μισθό 450 ευρώ επί τρία και πέντε χρόνια,  δεκάδες χιλιάδες stagers και τους απέλυσε εν μια νυκτί χωρίς αποζημίωση και χωρίς επίδομα ανεργίας.  Γι' αυτούς δεν έκλαψε κανένας "προοδευτικός φιλάνθρωπος". Γιατί τόσο μίσος εναντίον των συμπατριωτών σας; Μήπως υπάρχει "επιδότηση" μίσους Ελλήνων προς Έλληνες;

Διαβάστε τώρα αποσπάσματα από τη συνεδρίαση της Βουλής στις 18/4/2013 προς στοχασμό,  ανάλυση, κρίση και διάκριση:

 ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ): «(...) Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το εργασιακό Νταχάου με τους αλλοδαπούς αξιοπρεπείς πολίτες αγρεργάτες, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια κάτω από τα αδιάφορα μάτια αρχών, αυτοδιοίκησης και δυστυχώς και της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει να λάβει τέλος. Το σύγχρονο δουλεμπόριο πρέπει να σταματήσει. (...)

 Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν - και κυρίως οι υπεύθυνοι για το τραγικό περιστατικό, οι καλλιεργητές φράουλας και οι άνθρωποί τους- ότι η δική τους ζωή έχει την ίδια αξία με τη ζωή των απροστάτευτων μεταναστών που διαμαρτύρονταν για τα δεδουλευμένα δουλεμπορικά και ανασφάλιστα μεροκάματα του αίματος.

Όλοι πρέπει να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά που μηδενίζουν την αξία της εργασίας, αλλά και της ανθρώπινης ζωής. Οι συνέλληνες πρέπει να αξιώσουμε όλοι μαζί από τις αρμόδιες αρχές την άμεση επίλυση του πολύπλοκου αυτού και χρονίζοντος ζητήματος, βάσει των αρχών του ανθρωπιστικού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων εργασίας. (...) 

Επομένως, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η πρόταση νόμου που σήμερα συζητούμε μπορεί να αποτελέσει την απαρχή αναστροφής μιας καθοδικής πορείας.

Η επαναφορά των μισθών στα προ της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου του Φλεβάρη 2012 επίπεδα, η επανασυγκρότηση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είχε γίνει αποδεκτός ακόμη και από το σύνολο σχεδόν των εργοδοτικών μερίδων, που συνέβαλε πολύ στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, η επαναρτίωση του ΟΜΕΔ που απολάμβανε του σεβασμού όλων των ταξικών αντιπάλων, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων στους ευαίσθητους τομείς των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, είναι απαραίτητα για να ξαναλειτουργήσει η ελληνική κοινωνία και οικονομία. (...)»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): «(...) Παρακαλώ, να πάρει το λόγο ο κ. Παναγιώταρος από το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Συγνώμη, κύριε Παναγιώταρε, Η Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Αικατερίνη Μάρκου, ζητεί ολιγοήμερη απουσία στο εξωτερικό. Η Βουλή εγκρίνει;»

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: «Μάλιστα, μάλιστα.»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): «Η Βουλή ενέκρινε τη ζητηθείσα άδεια. Ορίστε, κύριε Παναγιώταρε, έχετε το λόγο.»

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ, Βουλευτής Χρυσής Αυγής: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Και γιατί να μη δώσουμε μία άδεια σε κάποια Βουλευτή, όταν υπάρχει κάποιος πρώην Πρωθυπουργός που δεν έχει πατήσει ποτέ εδώ, είναι σε μόνιμη άδεια και έχει απαξιώσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα; Οπότε, σαφώς και μπορεί να πάρει άδεια ο οποιοσδήποτε άλλος.

Σχετικά με τα γεγονότα της Μανωλάδας, η Χρυσή Αυγή συμπαρίσταται σε όλους αυτούς τους χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι δεν βρίσκουν δουλειά, διότι κάποιοι μεγαλοτσιφλικάδες κοτζαμπάσηδες, όπως προείπε και ο κ. Κουκούτσης, δίνοντας μεροκάματα πείνας σε λαθρομετανάστες, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται καν εδώ, τους εκμεταλλεύονται στην κυριολεξία και έχουν μετατρέψει όχι μόνο τη Μανωλάδα, αλλά πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας σε βαμβακοφυτείες του αμερικάνικου νότου.


Ευχόμαστε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να υπάρχουν Έλληνες εργάτες γης, Έλληνες ναυτεργάτες, Έλληνες εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπορούν να βγάλουν τίμια το ψωμί τους και με τα λεφτά που θα παίρνουν να συντηρούν τις οικογένειές τους και γενικότερα να υπάρχει ένας κύκλος εργασιών, όπου το χρήμα θα μένει σε Έλληνες και στην Ελλάδα. 


Την ίδια ώρα, όμως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και στους Έλληνες συμπολίτες μας - πολλοί εκ των οποίων το διαβάσαμε και πέρασε στα ψιλά στα περισσότερα ΜΜΕ - και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια της 67χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη στην Κυψέλη από δύο Γεωργιανά καθάρματα. 


Την ίδια ώρα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια της 16χρονης στον Άγιο Δημήτριο, όπου είχε και νοητική υστέρηση και βιάστηκε από έναν Πακιστανό.


Την ίδια ώρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους δεκάδες εκατοντάδες δολοφονηθέντες Έλληνες - και μάλιστα με πολύ στυγνό τρόπο στις περισσότερες των περιπτώσεων - από αλλοδαπούς τα τελευταία έτη στην πατρίδα μας. 


Να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στην εικοσιπεντάχρονη, που σκοτώθηκε στα Ίσθμια από αλβανικό βόλι Ουτσεκάδων, Κατσαπλιάδων και καθαρμάτων, που αλωνίζουν την πατρίδα μας και μένουν ατιμώρητοι. 

Γελάνε με αυτά που συμβαίνουν εδώ. Μπαινοβγαίνουν στις φυλακές κατά το δοκούν και όποτε τους κάνει κέφι. Το ελληνικό κράτος και η πολιτεία στην κυριολεξία κωφεύει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Σχετικά με την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Και εμείς υπερψηφίζουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό λύνει τα προβλήματα. Το μνημόνιο τρεισήμισι χρόνια τώρα έχει φέρει την καταστροφή, έχει δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο ανεργίας, οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, ένα οικονομικό αδιέξοδο και κατάργηση πολλών επιτευγμάτων και φιλολαϊκών μέτρων, τα οποία είχαν λυθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Κάποια εκ των οποίων, τα κυριότερα και τα σημαντικότερα, είχαν λυθεί την εποχή του Ιωάννη Μεταξά -που κάποιοι τον λοιδορούν- όπως ήταν το ΙΚΑ, το οκτάωρο, η Πρωτομαγιά, ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας - όπου έγινε υποχρεωτικό από την εργοδοσία να δίνεται κάποιο ποσό υπέρ αυτού του οργανισμού- οι συλλογικές συμβάσεις, η ρύθμιση των αγροτικών χρεών, το μοίρασμα του κλήρου της γης και πολλά άλλα, τα οποία οι σύντροφοι του ΚΚΕ τα ξεχνάνε επιμελώς.


Επίσης, ξεχνάνε να μας πουν -παρά το ότι πουλάνε φιλεργατισμό - ότι έχουν βάλει στην ίδια μοίρα τους Έλληνες με τους αλλοδαπούς. Εξ ου και όλες τους οι ανακοινώσεις και τα φυλλάδια τυπώνονται σε καμία δεκαριά γλώσσες, προκειμένου να προσελκύσουν αλλοδαπούς, που βρίσκονται στην Ελλάδα με το μέρος τους. 


Την ίδια ώρα που στις επιχειρήσεις τους απολύουν προσωπικό και άλλο προσωπικό που είναι εκεί δεν πληρώνεται καθόλου. Εξάλλου, είναι και οι πρώτοι που εφάρμοσαν τα στυγνά μνημονιακά μέτρα. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο πρώτο μνημόνιο και το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν αυτό που πρώτο πήρε και εφήρμοσε αυτά τα οποία έλεγε το μνημόνιο.

Η λύση; Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ασχολείται και κινείται σε έναν εντελώς λάθος δρόμο. Έχει μία φιλοσοφία, η οποία δεν θα φέρει απολύτως καμία λύση στο μεγάλο πρόβλημα της πατρίδας μας. Τρεισήμισι χρόνια τώρα μόνο καταστροφή, οικονομική ανέχεια και ανεργία, που έχει ξεπεράσει το 27%. 


Ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού εργάζεται με μισθούς των 400 ευρώ για λίγες ώρες την ημέρα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει φυσικά ούτε στα βασικά του έξοδα. Εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν προσμετρούνται σε αυτούς που δεν έχουν δουλειά. Είναι καταχρεωμένοι. Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.


Αν δεν υπάρξει εθνική παραγωγή, αν δεν υπάρξει πρωτογενής παραγωγή, αν δεν υπάρξει αυτάρκεια, αν δεν είναι Έλληνες οι εργαζόμενοι, εάν δεν είναι ελληνικές οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αν τα κεφάλαια δεν ανακυκλώνονται εντός της χώρας και ο κύκλος εργασιών να παραμένει στην Ελλάδα, τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Δεν θα γίνει απολύτως τίποτε είτε επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση πριν από το μνημόνιο είτε τώρα είτε με οποιαδήποτε άλλα μέτρα πάρετε, όταν δεν έχουν σαν πρώτο τους μέλημα τους Έλληνες και την Ελλάδα.

 (...)
Βλέπουμε ότι με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα. Διότι εκατομμύρια συμπολιτών μας είχαν κάποια ευεργετήματα από αυτούς τους Οργανισμούς, οι οποίοι δεν επιβάρυναν τον κρατικό κορβανά. Ήταν εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. Εκτός αυτού, με τον κύκλο εργασιών που γινόταν, με τα ταξίδια, με τις επισκέψεις σε θέατρα, σε κινηματογράφους, με τα βιβλία, με τις διακοπές, με, με, με, γίνονταν ένα οικονομικό αλισβερίσι. Το χρήμα κινείτο και στο τέλος, επωφελείτο και το κράτος. Μέχρι στιγμής, αυτά έχουν παύσει και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον και με ποια μορφή θα είναι. Το κράτος έχει τεράστιες οικονομικές απώλειες.
(...)
Για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, των κακών εργοδοτών και των επαγγελματιών εργατοπατέρων, που πολλοί εξ αυτών έγιναν και "βουλευτές" και ας μην έχουν κολλήσει ένσημο ποτέ στη ζωή τους. Είναι οι ίδιοι, όπως στην περίπτωση της ΔΕΗ όπου βλέπουμε ότι τώρα διώκεται ο κ. Φωτόπουλος και διάφορα άλλα στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί έπαιρναν εκατομμύρια ευρώ από τη διοίκηση της ΔΕΗ -που παρεμπιπτόντως διώκονται και αυτοί- για να μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση στην εργοδοσία με λεφτά της εργοδοσίας. Μιλάμε για πράγματα γελοία, για πράγματα αστεία που δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα.

Κύριοι της Κυβέρνησης, ό, τι και να κάνετε, εάν δεν αλλάξει η φιλοσοφία και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζετε τα πράγματα, το τέλος της πατρίδος είναι προδιαγεγραμμένο. Το είδαμε και με το νομοσχέδιο το οποίο ήταν σήμερα, χθες και προχθές σχετικά με τη ναυτιλία. Κανείς σας δεν τολμάει να ψελλίσει στην Τρόικα, στην κάθε Τρόικα και σε όλους αυτούς, που σας το φέρνουν έτοιμο προς ψήφιση και διαβούλευση. Να τους πείτε, τι γίνεται εδώ; Είμαστε - και το λέμε ξανά - παγκόσμια υπερδύναμη στη ναυτιλία. Θα έπρεπε να το έχετε αυτό ως το κυριότερο όπλο σας. Να έχετε δημιουργήσει δεκάδες - ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες - θέσεις εργασίας. Το λιμάνι του Πειραιά να έχει γίνει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό κέντρο της γης.


Να ενισχύσετε τους Έλληνες ναυτικούς και τα πληρώματα και τους αξιωματικούς και όχι να είστε υπέρ της άρσης του καμποτάζ ή της απελευθέρωσης των κατώτερων πληρωμάτων, του ποιοι θα είναι πληρώματα. Όχι στη "φιλιππινοποίηση" των πληρωμάτων, όχι στον αφελληνισμό της Ελλάδας, η οποία δυστυχώς είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο. Η Χρυσή Αυγή θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα επαναφέρει, όταν έλθει στα πράγματα, το νόμο, την τάξη και τη δικαιοσύνη και ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα για το καλό της πατρίδας. Ευχαριστώ.
»


ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ):«Θα ξεκινήσω και εγώ με τους τριάντα ένα εργάτες της γης της Μανωλάδας, που συνεχίζουν να βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας, τραυματισμένοι από τις καραμπίνες επιστατών. Πραγματικά, δεν χρειάζεται απλώς να καταγγείλουμε το γεγονός. Χρειάζεται να παρθούν μέτρα. 

 Όμως, μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι ρώτησαν γιατί συνέβη αυτό. Το ρώτησε και ο κύριος Υφυπουργός, το ρώτησε και η κ. Βούλτεψη, η οποία δεν βρίσκεται τώρα εδώ. Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή: Εργάτες γης, απλήρωτοι που υπόκεινται σε άγρια εκμετάλλευση και επειδή είναι πιο ευάλωτοι λόγω του ότι είναι μετανάστες, έφαγαν εκτός από την "απληρωσιά" ή την απόλυση και τα σκάγια του εργοδότη.

 Αν θελήσουμε να μιλήσουμε σοβαρά για προβλήματα και για λύσεις, θα πρέπει να δούμε ποια είναι εκείνα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για όσους θέλουν να μείνουν στη χώρα και να εργαστούν σε αυτήν. Θα πρέπει να τους δώσουμε άδειες παραμονής, θα πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εισφέρουν και αυτοί στα ασφαλιστικά ταμεία.»

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Καλαντζής): «(...) Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κηρύσσεται περαιωμένη η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου της πρότασης νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας "Για την κατάργηση της υπ’ αριθμ. 6/28-2-2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου και για την επανασύσταση του "Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ)" και του "Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)". 
Η πρόταση νόμου δεν θα τεθεί σε ψηφοφορία διότι εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 73 παρ. 3 του Συντάγματος.» 

Πολύ κουβέντα για το τίποτα, δηλαδή.  Πληρώνουμε τους βΟλευτές για να κουβεντιάζουν μια ολόκληρη μέρα για κάτι που είχε εξ αρχής απορριφθεί λόγω των διατάξεων του άρθρου τάδε! 
Κι αυτό το λένε "Δημοκρατία"...

Όσο για τις προτάσεις που ακούστηκαν, κρατάω αυτήν της Μαρίας Μπόλαρη: Θα πρέπει να δώσουμε άδειες παραμονής σε όσους θέλουν να μείνουν σ' αυτή τη χώρα και να εργαστούν!

Μα κυρία Μπόλαρη,  όλοι όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θέλουν να μείνουν εδώ. Όλοι πρέπει να πάρουν άδεια παραμονής; Αυτή είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό θα κάνετε αν έρθετε στην εξουσία; Θα δώσετε άδειες παραμονής σε όοολους;"Μη φοβάσαι δεν θα απελαθείς"!  Δηλαδή δεν αρκεί η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων; Πρέπει να ανταμειφθούν και τα θύματα; Μήπως αυτό αποτελέσει προηγούμενο για προμελετημένη πρόκληση παρόμοιων περιστατικών εκ μέρους λαθρομεταναστών ώστε να μην απελαύνονται; Το σκεφτήκατε αυτό κύριε Δένδια;

Πάντως, αν έτσι κρίνετε ότι πρέπει να γίνει, τότε ψηφίστε νόμο για όλα τα θύματα εγκληματικών πράξεων, βιασμών, ληστειών, κλπ., να ανταμείβονται με κάποιο τρόπο από το κράτος.