ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Απόστολος Κακλαμάνης: 40 χρόνια τα κόμματα λειτουργούν ελάχιστα δημοκρατικά


Μην αγχώνεστε, κύριε Κακλαμάνη! Έχετε ήδη δικαιώσει την "πυγολαμπίδα" και κάτι άλλους  "φασίστες" που έχουν γλιτώσει από την ανίατη εκφυλιστική νόσο, ας την ονομάσω "εγκεφαλοδημοκρατίτιδα", και τολμούν να σκέπτονται και να κρίνουν εκ του αποτελέσματος. 

Όχι! Οι επιμέρους κομματικές χούντες (πολιτικά μαντριά) και η χούντα της εκάστοτε εξουσίας με κοινοβουλευτική προβιά δεν είναι δημοκρατία. Είναι μια απάτη! Είναι μια σκευωρία της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας-πλουτοκρατίας ώστε να κυβερνά με τη μικρότερη δυνατή λαϊκή αντίσταση.

ΒΟΥΛΗ, 10/4/2013, Παναγιώτης Καμμένος:  «Για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι συμβαίνει, θα πω τα εξής. Το βράδυ έφεραν εκπρόθεσμη τροπολογία τριών βουλευτών, για να γλυτώσουν τους τραπεζίτες από ποινικές ευθύνες για παράνομα δάνεια που έδωσαν στα κόμματα. Η τροπολογία αυτή ήρθε νύχτα και η Κυβέρνηση προσπάθησε να την περάσει, δυστυχώς με την άδεια του Προεδρείου της Βουλής.» 

Ιδού το "κατηγορώ" του κοινοβΟλευτισμού από το στόμα του λύκου:

ΒΟΥΛΗ, 10/4/2013 - Απόστολος Κακλαμάνης: «Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα πολύ σύντομα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Πρώτον, το Προεδρείο δεν έχει καμία ευθύνη. Το Προεδρείο και η Υπηρεσία έγραφε επάνω "εκπρόθεσμο". Από εκεί και πέρα, οι Βουλευτές και οι Αρχηγοί των κομμάτων -λαλίστατοι συνήθως εδώ - όταν για λίγο χρόνο εισέρχονται στην Αίθουσα, οφείλουν όταν βλέπουν τροπολογίες εκπρόθεσμες πρώτα γι’ αυτές να ρωτούν. Αυτό το λέω προς όλους.
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί άλλο να καταδημαγωγείται. Και αυτό, δυστυχώς, γίνεται.
(...)
Ωραία. Από εδώ και πέρα, κύριε Πρόεδρε, αν υπάρχει μια ευθύνη του Προεδρείου, αυτή είναι η εξής: Όταν κάποιος ομιλεί, δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μιλήσει, να διακόπτει, να υβρίζει, να απαξιώνει.
 Ή θα γίνει Κοινοβούλιο ή θα δικαιώσουμε όσους λένε ότι δεν χρειάζεται το Κοινοβούλιο. 
 (...) 
Σας παρακαλώ, όμως, να με ακούσετε - αυτά τα γνωρίζετε - και κυρίως να τα ακούσει η Βουλή και ιδιαίτερα οι νέοι συνάδελφοι: Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να ξεκαθαριστεί κάποτε - γι’ αυτό είναι απαράδεκτη αυτή η τροπολογία - τι ισχύει με τα οικονομικά των κομμάτων. 

Εγώ έκανα μια πρόταση νόμου, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα το Μάρτη του περασμένου έτους, για τον έλεγχο. Και όπως έλεγε ο σημερινός Πρωθυπουργός, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ζάππειο, θα ελεγχθούν από το 1974 μέχρι σήμερα – διότι και τώρα μπορεί να ιδρυθούν κόμματα καινούργια - όλοι όσοι διετέλεσαν - και ζουν - Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Αρχηγοί κομμάτων, διαχειριστές οικονομικών, τραπεζίτες, ιδιοκτήτες καναλιών και εκδοτικών συγκροτημάτων.

Αυτό, κύριε Πρόεδρε, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχει γίνει. 

Ελπίζω ότι ο νέος Αντιπρόεδρος της Βουλής δεν θα συναντήσει τις δυσκολίες που συναντούσε ο Αθανάσιος Νάκος, όταν μαζί του πήγαμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με ομόφωνη -πλην ενός εκπροσώπου, του ΣΥΡΙΖΑ- άποψη των Προέδρων, να ζητήσουμε τη λίστα Λαγκάρντ να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών, του "πόθεν έσχες", ώστε αυτό το θέατρο που έξι μήνες γίνεται με την Προκαταρκτική, να μην γίνεται σε βάρος αυτού του θεσμού. 

Στο συγκεκριμένο, κύριε Πρόεδρε. Αυτή η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί. Άκουσα και μία δήλωση ενός οικονομολόγου, μέλους της Κυβερνήσεως - στην Ελλάδα μπορεί να είναι καθένας ό,τι δηλώσει - ότι μπορεί να αφορά και κόμματα. Είναι βλακώδες.

 Όποιος συνέταξε αυτή τη διάταξη και είχε κάτι τέτοιο υπόψη του, δεν έχει περάσει ούτε από το 1ο έτος της Νομικής Σχολής. Κατά συνέπεια, εάν αυτός ήταν ο σκοπός, δεν εξυπηρετείται κύριοι. Αντίθετα, αυτό που εξυπηρετείται είναι η περαιτέρω καταρράκωση του κύρους της Βουλής. Και αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε. 

Διότι, σήμερα στην Ελλάδα, εκτός από αυτόν τον χώρο δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μην ελέγχεται ή να μην είναι δυνατόν να ελεγχθεί. Έχουμε ιστορικές ευθύνες. Ας θυμηθούμε ότι είμαστε εκπρόσωποι του λαού. Δεν είμεθα μαριονέτες ούτε του ενός κόμματος ούτε του άλλου, όταν μάλιστα ελάχιστα δημοκρατικά λειτουργούν τα κόμματα επί σαράντα χρόνια στην Ελλάδα. 
(...) 
Τα κόμματα μόνο στα μονοκομματικά καθεστώτα ταυτίζονται με το δημόσιο, όχι στις ελεύθερες δημοκρατίες..»

Και ποιος σας είπε, κύριε Κακλαμάνη, ότι εμείς εδώ έχουμε ελεύθερη δημοκρατία; Στον καζαμία το διαβάσατε; Χωριό που φαίνεται θέλει και κολαούζο;