ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Εκ του πονηρού το ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank


"Πάγωσε" το deal ή ναυάγησε; Οι πληροφορίες, ως συνήθως, είναι ομιχλώδεις. Η "πυγολαμπίδα", καχύποπτη ως συνήθως, υποψιάζεται ότι η Γερμανοί θέλουν να φάνε την Εθνική. Τεράστια γαρ είναι η ακίνητη περιουσία της Εθνικής μας! Γι' αυτό οι Τροϊκανοί δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, με προφάσεις εν αμαρτίαις, για να καταποντίζεται στο ναδίρ η μετοχή της ώστε η Deutsche Bank να την αρπάξει προσφέροντας ψίχουλα. 
Τι κάνει νιαου-νιάου στα κεραμίδια;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Στις 5 Οκτωβρίου 2012: «Η συγχώνευση μαμούθ Εθνικής - Eurobank έφερε ένα ασταμάτητο ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο. Οι αγορές προηγούνται και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί τους, όπως έλεγε η Θάτσερ...

Ασταμάτητο ράλι ανόδου προκλήθηκε στο Χρηματιστήριο με την πληροφορία της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank, καθώς η εξέλιξη δεν είναι απλώς ένα τραπεζικό deal, αλλά μια σοβαρή ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία και οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αναχρηματοδοτηθούν, με λίγα λόγια να πάρει μπρος η χώρα, ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης.(...)»

Ανήμερα την Πρωταπριλιά, «ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη πως δεν έχει πληροφορηθεί καμία αντίδραση για την συγχώνευση Εθνικής και Eurobank και αποσαφήνισε πως η συγχώνευση και η ανακεφαλαιοποίηση προχωρούν κανονικά και ότι όλες οι εγκρίσεις έχουν δοθεί απ' όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ελλάδας και του εξωτερικού. » (πηγή)

Επειδή όμως τρώγοντας έρχεται η όρεξη, οι αχόρταγοι δανειστές μας όψιμα εμφανίστηκαν «να μην επιθυμούν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης επικαλούμενοι ότι θα προκύψει μία υπερτράπεζα με ενεργητικό 170 δισ ευρώ, μόλις 20 δισ ευρώ μικρότερο από το ελληνικό ΑΕΠ. »(πηγή)

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί, αφού το πρόβλημα είναι το μέγεθος, κάποιοι μας παραμυθιάζουν ότι πρόκειται για "πάγωμα" και όχι για ναυάγιο. Δηλαδή μετά την ανακεφαλαιοποίηση κάθε μιας τράπεζας χωριστά,  δεν θα τους ενοχλεί το τεράστιο μέγεθος και θα μπορούν να συγχωνευτούν;

Και επειδή η Πρωταπριλιά προσφέρεται για χοντρά ψέματα, «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤWEEK τη Δευτέρα (1/4/2013) επιβεβαίωσε τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει η τρόικα για την συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, εκτιμώντας ωστόσο ότι η συγχώνευση τελικώς θα ολοκληρωθεί και δεν θα αντιστραφεί η σχετική διαδικασία.» (πηγή)

«Η τρόικα προσπαθεί να διορθώσει εκ των υστέρων τους λάθος υπολογισμούς της. Αλλά πλέον είναι αργά. Η διαδικασία έχει δρομολογηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατη τραπεζική πηγή. (2/4/2013)

Αργά ε; Μα ποτέ δεν είναι αργά για την αναξιόπιστη κυβέρνησή μας να αυτογελοιοποιείται και να επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι κατεχόμενο κράτος. Ωιμέ!

Δείτε και τα επόμενα video και, αν καταλάβετε τι  βρώμικο παιχνίδι παίζεται, ενημερώστε με.