ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Απόλυτη καταστροφή για τους μετόχους το διαζύγιο Εθνικής-Eurobank


Μετά το ναυάγιο συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, «Διαμορφώνονται νέα δεδομένα για τους μετόχους των δύο τραπεζών από το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, αναφορικά με τις οποίες οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank διεμήνυσαν ότι αδυνατούν να καλύψουν το ελάχιστο όριο του 10% και ως εκ τούτου θα κρατικοποιηθούν και θα περάσουν εξ ολοκλήρου στο ΤΧΣ.

Εάν κρατικοποιηθούν, όμως, οι τράπεζες, οι νυν μέτοχοι χάνουν, ουσιαστικά, τις μετοχές τους, αφού μηδενίζεται η αξία τους.
(...)
Από τη στιγμή που οι διοικήσεις της Εθνικής και της Eurobank ανακοίνωσαν ότι αδυνατούν να καλύψουν το ελάχιστο ποσοστό του 10% κατά τη διάρκεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το ΤΧΣ θα δώσει όλα τα χρήματα που απαιτούνται, ώστε να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες. 
(...)
Τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή για τους μετόχους;
Με δεδομένο ότι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου δεν θα καλυφθούν καθώς δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για κάλυψη τουλάχιστον 10% από ιδιώτες μετόχους, οι παλιοί μέτοχοι στην περίπτωση που δεν θα συμμετάσχουν στο ποσοστό που τους αναλογεί θα δουν το ποσοστό τους στην τράπεζα να ελαχιστοποιείται. Αυτό θα συμβεί γιατί εκατομμύρια νέες μετοχές θα διατεθούν αποκλειστικά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Συνεπώς, στην περίπτωση αυτή η τιμή ανά μετοχή θα ελαχιστοποιηθεί λόγω υπερπληθωρισμού των μετοχών.» (πηγή)