ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Η "Ορθόδοξη Αντεπίθεση" ανησυχεί για την προώθηση της "πανθρησκείας" από τον Πάπα


Ο νέος Πάπας Φραγκίσκος Α' είναι, λέει, επιρρεπής στο διάλογο με τις άλλες θρησκείες, πράγμα που, κατά τους αναρτήσαντες το επόμενο video "Ορθόδοξους", είναι κακό διότι θα επισπεύσει την παγκοσμιοποίηση και την πανθρησκεία! 

Για να δούμε όμως τι είπε ο Κεμάλ Ρουσάκ:


«Ο Κεμάλ Ρουσάκ είναι μια από τις ξεχωριστές προσωπικότητες της μουσουλμανικής διανόησης. Έχοντας λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαθρησκευτικό διάλογο, μιλά στον ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτηρίζοντας την εκλογή του νέου Ποντίφικα ως μία νέα ελπίδα για το διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος ήταν πολύ ανοιχτός στο διάλογο, ειδικότερα με τους Μουσουλμάνους.
Ο Πάπας Βενέδικτος ήταν αντίθετος και διέκοψε τη διαδικασία του διαλόγου με τις άλλες θρησκείες, ενώ περιορίστηκε στο διάλογο μεταξύ των Καθολικών. 
Επίσης οι δηλώσεις του το 2006 προκάλεσαν αντιδράσεις στο Μουσουλμανικό κόσμο. 

Συνοπτικά θα λέγαμε ότι ο διάλογος μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών κατά την περίοδο της θητείας του Πάπα Βενέδικτου 16ου ήταν μηδενικός. 

Ο νέος Ποντίφικας είναι Ιησουίτης. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι μία επαναστατική απόφαση για το Βατικανό. Οι Ιησουίτες ενεργοποιούνται κυρίως εκτός Ευρώπης: στην Ασία, την Αμερική, τη Μέση Ανατολή. Είναι επόμενο λοιπόν τα τελευταία 200 χρόνια να είναι πιο ανοιχτοί σ' ένα διάλογο με τις υπόλοιπες θρησκείες. 

Απ' αυτή την άποψη, νομίζω ότι η εκλογή του νέου Πάπα είναι μια εικαιρία για την ανθρωπότητα, την παγκόσμια Ειρήνη, τους Μουσουλμάνους και τις υπόλοιπες θρησκείες. 

Η σχέση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με τα διαφορετικά δόγματα φαίνεται ότι θ' αποτελέσει μία ακόμα πρόκληση για τον Πάπα Φραγκίσκο.»

Κατ' αρχήν θεωρώ θετικό το ότι ένας διανοούμενος Μουσουλμάνος βλέπει με θετικό μάτι την εκλογή του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου, και δεν πτοείται από το παρελθόν των Ιησουϊτών  που πρωτοστάτησαν στην Ισπανική Ιερά Εξέταση,  στο κυνήγι των αιρέσεων, στη ραγδαία ανάπτυξη ιεραποστολικού έργου (προσηλυτισμού) και  στη συμμετοχή σε συνωμοσίες, όπως η προσπάθεια εκθρόνισης της Ελισάβετ Α' της Αγγλίας. (Δείτε εδώ)

Οι αμαρτίες του παρελθόντος δεν πρέπει να βαρύνουν τους παρόντες και όλοι, άτομα και οργανώσεις, έχουν δικαίωμα σε μεταμέλεια και αναπροσαρμογή θέσεων και πρακτικών.

Φοβάμαι, όμως, ότι αυτό που θεωρούν "διάλογο" τόσο οι μεν όσο και οι δε είναι ο προσηλυτισμός στην δική τους θρησκεία που κατά τους πιστούς της ενσωματώνει και τη μοναδική αλήθεια! (Δείτε εδώ, κι εδώ.)

Δυστυχώς, ο διάλογος μεταξύ θρησκειών δεν γίνεται, όταν γίνεται, με σκοπό να διδαχτεί ο ένας από τον άλλο και ν' αποβάλλει ενδεχομένως τις πλάνες του, αλλά για ν'  αποδείξει ο ένας στον άλλο πόσο λάθος είναι με σκοπό να τον προσηλυτίσει στη δικιά του θρησκεία για να τον σώσει.

Ας τους να συνδιαλέγονται τα επόμενα χίλια χρόνια και δεν πρόκειται να καταλήξουν σε μία θρησκεία, την "πανθρησκεία" που φοβούνται οι Ορθόδοξοι. Είναι τόσες οι κακοδοξίες που ενσωματώνει κάθε θρησκεία και τόσο βαθιά η προσκόλληση  των οπαδών στα αυθαίρετα  δόγματα και τις παραδόσεις της ώστε ο όποιος διάλογος είναι σκέτη υποκρισία, όταν δεν έχει προηγηθεί μια αυστηρή αυτοκριτική και ειλικρινής εκζήτηση της αλήθειας από μηδενική βάση.

Όταν γνωρίσει κανείς την Αλήθεια, δεν χρειάζεται θρησκεία.
 Συναισθάνεται ότι πρέπει να γίνει αυτός ο ίδιος ο θεός τον οποίο επικαλείται. Τουτέστιν να πραγματώσει το χριστικό πνεύμα μέσα του, να γίνει ένας "Χριστός".
«Εγώ είπα θεοί εστέ, σεις όμως ως άνθρωποι αποθνήσκετε», λέει η Βίβλος.

Άρα η λεγόμενη πανθρησκεία, όταν και αν προκύψει,  αν  αναφέρεται σε κάποιον εξωτερικό Θεό εκεί πάνω, θα είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα.

=======

Σχόλια του αναρτήσαντος το video:

«ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ Ή ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ "ΠΑΡΑΙΤΟΥΝ".
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ,  ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;;;»

«Η Βιασύνη των παγκοσμιοποιητών για την Πανθρησκεία είναι ολοφάνερη. Ο όχι και τόσο δραστήριος πρώην Πάπας τους ενόχλησε, και με την απειλή συγκάλυψης των σκανδάλων της παιδεραστίας τον οδήγησαν σε αναγκαστική προκλητική παραίτηση "απομόνωση". 

Ευχόμαστε η εκλογή του νέου Πάπα να μην εξυπηρετήσει τα σκοτεινά σχέδιά τους. Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τις κινήσεις του νέου πάπα Φραγκίσκου Α' σε παγκόσμιο επίπεδο, και ευχόμαστε να μην πραγματοποιηθεί η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού "Τον Πάπα να καταράσθε γιατί αυτός θα είναι η αιτία του κακού" στο πρόσωπό του...»


Κρίμα αν ένας άγιος προτρέπει τους χριστιανούς να καταρώνται! Κάθε άλλο παρά άγιος είναι.