ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Σκεπτομορφές και δονήσεις στο νοητικό αιθέρα

Προσπαθώντας ν' αποτοξινωθώ από την αρνητικότητα που έχει απορροφήσει η ψυχή μου μέσω της μακροχρόνιας ενασχόλησής μου με την πολιτικο-οικονομική αγριότητα και αθλιότητα, συνεχίζω τη μελέτη του βιβλίου του Harold Sherman στο οποίο αναφέρθηκα στην προηγούμενη ανάρτηση.

Θα παραθέσω μεταφρασμένα μερικά ακόμη αποσπάσματα που έχουν ενδιαφέρον:

«Η προπαγάνδα απευθύνεται σε σένα από τις πολιτικές φατρίες, έξυπνα διατυπωμένη για να διεγείρει τα συναισθήματά σου και να σε κάνει να σκεφτείς σύμφωνα με τη γραμμή που σου ορίζουν. (...)

Η διαφήμιση είναι ένας τύπος προπαγάνδας των ΜΜΕ, και μέσω της υποβολής επιτυγχάνει  κάτι σαν μαζικό υπνωτισμό. Σε κάνει να θέλεις ένα πράγμα που έχει κάποιος άλλος, επειδή το έκαναν ελκυστικό σε σένα μέσω μιας εντυπωσιακής εικόνας στην τηλεόραση, την εφημερίδα ή ένα περιοδικό και σου προκάλεσαν την παρόρμηση να το αγοράσεις. (...)

Ο νους σου υπόκειται ήδη σε πολλές επιρροές, καλές και κακές, ανάλογα με την πηγή τους και τα κίνητρα πίσω τους. Ωστόσο, οι πιο ύπουλες επιρροές απ' όλες, κι αυτές που μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά, είναι οι ψυχικές, οι οποίες στοχεύουν κατ' ευθείαν στο μυαλό και την ψυχή σου, φτάνοντας σε σένα συχνά μέσω των συγκινήσεων και των συναισθημάτων.

Προσπάθησε να συλλάβεις, αν μπορείς, τον χωρίς σύνορα ωκεανό της νοημοσύνης στον οποίο υπάρχεις. Κάθε σκέψη κάθε ανθρώπινου όντος έχει ένα βαθμό και χαρακτήρα δόνησης που ασυνείδητα μεταβιβάζεται στο διάστημα. Έτσι ο νοητικός αιθέρας γύρω σου είναι γεμάτος με δονητική σκέψη της ανθρωπότητας, υψηλή ή χαμηλή. Πρόσθεσε σ' αυτή και τη δονητική σκέψη της αποσαρκωμένης νοημοσύνης (ψυχές αποθανόντων) που υπάρχει στον ενδιάμεσο κόσμο, πλησίον της γης, και θα έχεις μια μικρή ιδέα της κολοσσιαίας δραστηριότητας των διαρκώς μεταβαλλόμενων και αναμεμιγμένων σκεπτομορφών, πολλές από τις οποίες είναι φορτισμένες με καταστρεπτικά συναισθήματα όπως αυτά της πλεονεξίας, του μίσους, της προκατάληψης και της λαγνείας. (...)

Λανθασμένη σκέψη δύναται, και το κάνει, να παράγει αυτό που μπορεί ίσως να ονομαστεί   χαμηλά σύννεφα σκεπτομορφών. Αυτά τα σύννεφα πρέπει να διαπεράσεις ώστε να φτάσεις τις υψηλότερες και λεπτότερες σκεπτομορφές των ανεπτυγμένων ψυχών οι οποίες βρίσκονται σε ανώτερο πεδίο πνευματικότητας, πέραν από τα σύνορα του ενδιάμεσου κόσμου των υπό σύγχυση και διαταραχή διατελούντων οντοτήτων.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους γιατί η αληθινή επικοινωνία πνευμάτων είναι τόσο δύσκολη και φορτισμένη μ'  ένα ορισμένο ποσό κινδύνου για τους αμύητους. Έχεις αποδείξεις για πολλούς τσαρλατάνους και αγύρτες χωρίς αρχές πάνω στη γη. Ατυχώς υπάρχουν εξίσου πολλοί  τέτοιοι στον ενδιάμεσο κόσμο της μετά θάνατον ζωής και πάντα θα υπάρχουν, μέχρις ότου η ανθρωπότητα φτάσει  σ' έναν υψηλότερο βαθμό πνευματικής ανάπτυξης στη γη.
(...)
Μεγάλο μέρος της Αλήθειας κάποια μέρα θα αποκαλυφθεί μέσω επιστημονικά ανεπτυγμένων και ελεγχόμενων ψυχικών δυνάμεων. Η πόρτα ενός  μεγάλου, καινούργιου, θαυμάσιου κόσμου σιγά-σιγά ανοίγει για ν' αποκαλύψει την αληθινή φύση των πνευματικών δυνάμεων. Αυτές οι δυνάμεις πάντα υπήρχαν αλλά η ανθρωπότητα, με την αποκλειστική εξάρτησή της από τη μαρτυρία των πέντε φυσικών αισθήσεων, είναι πολύ τυφλή για να τις νιώσει.
(...)
Εάν έχεις την επιμονή, το κουράγιο, και την πίστη στον εαυτό σου και στη Θεϊκή δύναμη μέσα σου για να διαπεράσεις την έρημο όπως υπάρχει σήμερα,  θα μπορούσες ν' αναδυθείς σ' ένα πνευματικά φωτισμένο πεδίο το οποίο έχουν φτάσει και απολαύσει άλλοι πριν από σένα, αποκτώντας εκείνη τη γνώση κατά την οποία, με την ψυχική έννοια, δεν υπάρχει βασικός διαχωρισμός γι' αυτούς που αγαπούν. »