ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Η Κριστίν Λαγκάρντ διψάει για αίμα!


Μάλιστα! Η βλοσυρή κυρία του ΔΝΤ ξαναχτύπησε και θέλει γρήγορα να μειωθεί κι άλλο το βάρος των παροχών, είτε πρόκειται για συντάξεις (ό,τι έχει απομείνει απ' αυτές), Υγεία (ήδη έχει ξεμείνει από γάζες), και κοινωνικές παροχές (ανύπαρκτες πλέον)...

Και να σκεφτεί κανείς ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποτίθεται ότι είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και τη μείωση της φτώχειας. (29/3/2013, IMF)

Ποιες είναι οι ετήσιες αποδοχές σας, άκαρδη κυρία Λαγκάρντ;

«Η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, που ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά της, θα λαμβάνει μισθό ύψους 551.700 δολαρίων το χρόνο, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.  (...)
Το ΔΝΤ δημοσίευσε το συμβόλαιό της σύμφωνα με το οποίο ο βασικός της μισθός είναι 467.940 δολάρια το χρόνο, ενώ της δίνεται επίδομα για έξοδα παράστασης (χωρίς δικαιολογητικά) ύψους 83.760 δολαρίων το χρόνο. » ( 15/7/2011, πηγή)

Το προκλητικότερο είναι ότι το αστρονομικό αυτό ποσό των αποδοχών της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ είναι ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, και μεγαλύτερο των ετήσιων αποδοχών του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. (πηγή)

Τόσο μεγάλο στομάχι έχετε εσείς, κυρία Λαγκάρντ;  Τόσα πολλά σας χρειάζονται για να ζήσετε; Ή μήπως σκοπεύετε το περίσσευμα να το πάρετε στον "άλλο κόσμο"; 
Και τίνος είναι ο πακτωλός χρημάτων που εξασφαλίσατε για τον εαυτό σας; Δεν προέρχεται από το υστέρημα των πεινασμένων και εξαθλιωμένων λαών της γης; 
Δεν έχετε τύψεις που ζείτε στη χλιδή, όταν υποχρεώνετε τους πολίτες πτωχευμένων χωρών να φυτοζωούν με μισθούς και συντάξεις πείνας;

Θα μου πείτε, όποιος πουλάει την ψυχή του στο διάβολο (Μαμμωνά) αμείβεται πλουσιοπάροχα. Όμως, μην ξεχνάτε, κυρία Λαγκάρντ, ότι πιο πάνω από το Μαμμωνά σας, "Έστιν δίκης οφθαλμός ος τα πανθ' ορά", και θα έρθει η ώρα που θα εισπράξετε κι εσείς τον καρπό των πράξεών σας. Είδατε τι έπαθε ο προκάτοχός σας, Στρος Καν; Δεν μπορεί, κάποιον "Παναμά" θα έχετε κι εσείς.

Επ' ευκαιρία ας δούμε δυο-τρία πράγματα για το ΔΝΤ:

Πρωταρχικός σκοπός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι να διασφαλίσει τη σταθερότητα του διεθνούς νομισματικού συστήματος και του συστήματος των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των διεθνών πληρωμών, πράγμα που επιτρέπει στις χώρες (και τους πολίτες τους) να συναλλάσσονται μεταξύ τους. (29/3/2013, IMF)

Τα περισσότερα χρήματα για τα δάνεια που παρέχει το Δ.Ν.Τ. προέρχονται από τα κράτη-μέλη (188 είναι σήμερα), κυρίως μέσω των μεριδίων πληρωμής που τους αναλογούν.  Σε κάθε χώρα επιμερίζεται ένα ποσοστό, βασισμένο κυρίως στο σχετικό μέγεθός της στην παγκόσμια οικονομία, το οποίο προσδιορίζει τη μέγιστη συνεισφορά της στoυς πόρους του ΔΝΤ. Το ποσοστό συνεισφοράς κάθε κράτους- μέλους αναθεωρείται τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια.
Τα αποθέματα χρυσού του Δ.Ν.Τ. ανέρχονται σε 90,5 troy ounces (2,814.1 μετρικούς τόνους), πράγμα που καθιστά το Δ.Ν.Τ. τον τρίτο μεγαλύτερο θεσμικό κάτοχο χρυσού στον κόσμο (12/4/2013, IMF)