ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

Τα βάρβαρα Πασχαλινά έθιμα σκοτώνουν!
Κάθε Πάσχα, δυστυχώς, η Ελλάδα θρηνεί  ακρωτηριασμένους και τραυματισμένους "πιστούς", ενίοτε δε και νεκρούς, συνήθως νέους ανθρώπους, οι οποίοι από την πολλή "χαρά" τους για την Ανάσταση εκτρέπονται σε επικίνδυνα παιχνίδια με βεγγαλικά και κροτίδες. Μυαλό όμως δεν βάζουν, και, καθώς δεν υπάρχει κράτος για να τους μαζέψει, κάθε χρόνο επαναλαμβάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Βάρβαρα έθιμα για να γιορτάσει κανείς την κατ' εξοχή γιορτή της Αγάπης... Θα μου πεις βάρβαρος δεν ήταν και ο τρόπος που ο Θεός επέλεξε για να "σώσει" τους ανθρώπους από τα νύχια του διαβόλου, ο οποίος  δικαιωματικά τους είχε παραλάβει λόγω του λεγόμενου "προπατορικού αμαρτήματος";

Σταύρωσε, λέει, τον Μονογενή του Υιό, τον αναμάρτητο, τον ανεξίκακο, για να σώσει εμάς τους ελεεινούς και αμετανόητους ανθρώπους από την αμαρτία, δηλαδή από το διάβολο!

Κι από το πολύ το "σώσιμο" (θυμίζει εκείνο της Τρόικας που ζούμε στο πετσί μας), οι σωσμένοι "χριστιανοί" συνεχίζουν να κανιβαλίζουν ο ένας προς τον άλλο, ατομικά και συλλογικά, επί αιώνες μετά Χριστόν, ακριβώς όπως και προ Χριστού, αν όχι και χειρότερα...
Άσε, δε βρίσκεις άκρη με το "χριστιανικό" παραμύθι. Απ' όπου και να το πιάσεις μπάζει.

Και αφού ο Θεός σταύρωσε το γιό του, χρησιμοποιώντας τον Ιούδα για την προδοσία και τους πραιτωριανούς για την εκτέλεση, τον ανέστησε, λέει,  σωματικώς μετά από τρεις μέρες, ώστε με τον τρόπο αυτό ν' αναστηθεί σωματικώς(!) μια ημέρα των ημερών η σάρα και η μάρα των "Χριστιανών" και να περάσουν καλά μαζί με το Χριστό στον παράδεισο!

Έχετε ακούσει το ρητό που λέει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα τόσο περισσότεροι το πιστεύουν; Αυτό το ξέεερουν βέβαια οι παμπόνηροι και θεομπαίχτες θρησκευτικοί ταγοί και οι πολιτικάντηδές μας, και το διαχειρίζονται τεχνιέντως προς όφελός τους.

Πίσω στην "Ανάσταση". Οι μαθητές λέει δεν πίστευαν ότι ο Ιησούς έχει αναστηθεί σωματικά, και για να τους πείσει έφαγε ψάρι μαζί τους! (Κατά Λουκά 24: 42-43)
 Άλλο τώρα αν ο ίδιος Ευαγγελιστής μας λέει ότι πάνω στο Σταυρό ο Ιησούς "Εξέπνευσε", λέγοντας,  "Πάτερ μου εις χείρας σου παρατίθεμαι το πνεύμα μου". (Κατά Λουκά, 23: 46)

Με άλλα λόγια, το πνεύμα του Χριστού δεν πέθανε ώστε σε τρεις ή δεκατρείς μέρες ν' αναστηθεί. Το πνεύμα του Χριστού παραδόθηκε ζωντανό στο Θεό την ίδια στιγμή που ξεψύχησε!

Δεν σας αρκεί, βρε υλιστές, να πιστέψετε ότι το πνεύμα δεν πεθαίνει; Θέλετε σώνει και καλά να πάρετε και το σαρκίο μαζί σας στον "παράδεισο" για να τρώτε ψάρια; Δυστυχώς για σας, στη μετά  θάνατο "ζωή" η σάρκα δεν έχει θέση, "διότι χους ει και εις χουν απελεύσει", όπως ψέλνουν στις νεκρώσιμες ακολουθίες. Το σώμα χώμα είναι και στο χώμα επιστρέφει.

Αφήστε που και ως προς την Ανάσταση η (αν) Ορθόδοξη θεολογία έχει πλήρη σύγχυση. Σας παραπέμπω στο κήρυγμα που έχω αναρτήσει εδώ. Ενώ σε κάποιο σημείο ο κήρυκας αναφέρεται στο θάνατο ως "ύπνο μακρότερον του συνήθους" παραθέτοντας τα λόγια του Χρυσοστόμου, σε άλλο σημείο παραθέτει τα λόγια του Χριστού προς το ληστή που σταυρωνόταν δίπλα του: "Από σήμερον μετ' εμού έσει εν τω παραδείσω".

Από σήμερον; Δηλαδή ούτε καν μετά τρεις ημέρες που ο ίδιος θ' ανασταινόταν; Αφήστε που η Ορθοδοξία έχει καθιερώσει χιλιάδες αγίους οι οποίοι έχουν ήδη "αναστηθεί" και περιφέρονται για να κάνουν ρουσφέτια στους Χριστιανούς μέσω των λειψάνων ή των εικόνων τους.


Γι' αυτό σας λέω ότι δεν ελπίζω σε ανάνηψη της λογικής αυτού του λαού, αν δεν αποτινάξει, κατ' αρχήν, από πάνω του τα σχιζοφρενικά παραμύθια της Ορθοδοξίας, και δεν εντερνιστεί το ζωοποιό πνευματικό μήνυμα της διδασκαλίας του Ιησού.