ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Η Α. Μέρκελ δεν είναι φεμινίστρια, μόνο βασανίστρια είναι...


Στις 2 Μαΐου 2013,  σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το γυναικείο περιοδικό Brigitte, τα άτομα που γέμισαν το θέατρο "Maxim Gorki" στο Βερολίνο εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν μια ανάλαφρη Μέρκελ με αυτοπεποίθηση, που μπορούσε να μιλάει για τις στιγμές που ξεχνάει ότι είναι Καγκελάριος. (πηγή)

"Φυσικά και υπάρχουν τέτοιες στιγμές. Δεν νιώθω σαν κ Καγκελάριος όταν ανακατεύω την κατσαρόλα."


Όταν ρωτήθηκε αν θεωρούσε τον εαυτό της φεμινίστρια, η πρώτη γυναίκα Καγκελάριος της Γερμανίας απάντησε: "Φεμινίστρια, όχι. Ίσως μια ενδιαφέρουσα περίπτωση γυναίκας στην εξουσία, αλλά όχι φεμινίστρια. Οι αληθινές φεμινίστριες θα προσβάλλονταν αν περιέγραφα τον εαυτό μου σαν τέτοια. (...) Το να βάζεις όλες τις γυναίκες σ' ένα μεγάλο στερεότυπο της "γυναίκας πολιτικού" θα ήταν λάθος. Οι γυναίκες είναι πολύ διαφορετικές και μερικές φορές επίσης πολύ δυσάρεστες η μία προς την άλλη."

Στην ερώτηση τι της αρέσει σ' έναν άνδρα, η Άνγκελα Μέρκελ είπε "τα όμορφα μάτια".

Και όταν ρωτήθηκε αν ζηλεύει τους άνδρες για κάτι, απάντησε: "τη βαθιά φωνή τους" (their deep voice). "Παίζει ρόλο στην πολιτική. Και τείνω να χρησιμοποιώ βαθύτερους τόνους πιο συχνά", είπε.

"Ποτέ δεν αναρωτήθηκα αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εκτός από πολιτική, διότι ήδη είχα κάνει κάτι άλλο προηγουμένως," είπε η Μέρκελ, η οποία μέχρι τα 34 χρόνια της εργάστηκε σαν επιστήμων χημικός. Γι' αυτό, είπε ότι εκτιμά τα άτομα που είχαν μια πραγματική εμπειρία εργασίας στη ζωή προτού γίνουν πολιτικοί.

Είπε επίσης ότι απολαμβάνει συναντήσεις όπως αυτή που είχαν, διότι της δίνεται η ευκαιρία να συναντά διαφορετικούς ανθρώπους, και η ίδια είναι άτομο με περιέργεια.

Α. Μέρκελ: "Εκείνο που μ' αρέσει περισσότερο από τη δουλειά μου είναι είναι το ότι κάθε μέρα σου φέρνει κάτι καινούργιο."

Ερωτηθείσα αν μια γυναίκα με μικρά παιδιά θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά που κάνει η ίδια, απάντησε: "Διστάζω ν' απαντήσω διότι σαν Καγκελάριος πρέπει να είσαι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείς ν' αναθέσεις σε άλλους. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά παιδιά. Και εάν δύο επείγοντα περιστατικά υπερκαλύπτονται... Αλλά πάλι ο πατέρας θα μπορούσε να φροντίσει τα παιδιά". Σημειωτέον ότι η Α. Μέρκελ δεν έχει παιδιά.

Μίλησε με αγάπη για την οικογένειά της. Για το σύζυγό της, Joachim Sauer, ο οποίος μερικές φορές μιλάει δυνατά για πολιτικά θέματα, για τη μητέρα της, την οποία της αρέσει να επισκέπτεται με βραχεία προειδοποίηση ώστε να αποφύγει να την απογοητεύσει με μια ακύρωση, τους συγγενείς και φίλους, που συμπεριφέρονται φυσιολογικά γύρω της, αν και υπήρξε μια "διαδικασία μάθησης" να μην τη ρωτάνε πολλές ερωτήσεις για τη δουλειά της.

Χρόνος για σιωπή και για να σκεφτεί συχνά δεν υπάρχει, είπε η Μέρκελ:"Η σιωπή είναι σπάνιο είδος στην κοινωνία μας. Νομίζω ήταν πολύ πιο ήσυχα τις παλιές ημέρες. Αλλά φυσικά κατάγομαι από την επαρχία."

Παρόλο, όμως, που ίσως απολαμβάνει να σιωπά, αυτό δεν σημαίνει ότι η όψη της είναι εντελώς ανέκφραστη. 
Α. Μέρκελ: "Πολλές φορές εύχομαι να είχα ένα πιο ανέκφραστο πρόσωπο. Αλλά δεν θα ήταν ανθρώπινο αν είχα. Είναι αλήθεια ότι η όψη μου με προδίδει, αλλά στέκομαι με αυτή."

Και πώς γίνεται, κυρία Μέρκελ, αυτό που προδίδει το πρόσωπό σας στις δημόσιες εμφανίσεις σας να είναι πάντα θυμός, σκληρότητα και αυστηρότητα; Δεν έχετε άλλα συναισθήματα να εκφράσετε;
Έχετε, πώς δεν έχετε, αλλά τα φυλάτε μόνο για τους συμπατριώτες σας.... Όπως είπατε στη συνέχεια, έχετε ένα πολύ τρυφερό πρόγραμμα για τους Γερμανούς εάν επανεκλεγείτε: Θα φροντίσετε για το δημογραφικό, ακόμη και για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μετά τη συνταξιοδότησή τους, για τους οποίους η κοινωνία δεν έχει κανένα ρόλο.

Α. Μέρκελ: "Υπάρχουν όλα αυτά τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής. Οι δουλειές και η οικονομική ανάπτυξη είναι αναγκαία, φυσικά. Αλλά εξίσου αναγκαία είναι πόσοι θα σε φροντίζουν όταν αρρωστήσεις."

Σκεφτήκατε ποτέ, κυρία Μέρκελ, μήπως και οι Έλληνες έχουν ανάγκη μιας στοιχειώδους ποιότητας ζωής; Προφανώς και δυστυχώς, όχι. Οι Έλληνες πρέπει να μαστιγώνονται ανελέητα με προγράμματα εξουθενωτικής λιτότητας για να εξοφλήσουν τους  τοκογλύφους δανειστές. Για σας, οι Έλληνες δεν είναι άνθρωποι. Είναι απλά υπερχρεωμένα ρομπότ. Προφανώς την όποια ανθρωπιά διαθέτετε τη φυλάτε για τους Γερμανούς...

Τα υπόλοιπα που είπε η κυρία Άνγκελα Μέρκελ, στο θέατρο "Maxim Gorki" στο Βερολίνο, θα τα βρείτε εδώ

Εγώ κρατάω αυτό που είπε, ότι συχνά δεν έχει καιρό για να σκέπτεται... (Silence and time to think are often "in short supply") Αυτό φαίνεται από τις σπασμωδικές και αναποτελεσματικές αποφάσεις για την επίλυση της Ευρωπαϊκής κρίσης... Δεν φαίνεται;