ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Harold Sherman: "Ζεις μετά το θάνατο"

Η Μεγάλη Εβδομάδα στρέφει πολλά άτομα προς τη μεταφυσική, και ερωτήματα όπως "τι συμβαίνει στην ψυχή μετά θάνατον"επανέρχονται και επίμονα ζητούν απαντήσεις. Ιδιαίτερα συμβαίνει σ' εκείνους που επισκέπτονται τους τάφους αγαπημένων τους προσώπων με λίγα λουλούδια, ή με τον παπά για να ψάλει ένα τρισάγιο. 

Διαβάζοντας το βιβλίο του Harold Sherman "You Live After death",  σκέφτηκα να μεταφράσω και να παραθέσω κάποια αποσπάσματα που ίσως λύσουν απορίες αναγνωστών οι οποίοι ενδεχομένως προβληματίζονται γύρω από το θέμα αυτό. Προσωπικά δεν ενδιατρίβω στα μετά θάνατον διότι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Βεβαίως έχω εμπειρίες "επικοινωνίας" μέσω ονείρων με αγαπημένα πρόσωπα που "έφυγαν" από το φυσικό πεδίο, αλλά δεν θα ήθελα να τις συμμεριστώ δημόσια αφού όποια εξήγηση κι αν δώσω θα είναι υποκειμενική.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι γράφει ο Harold Sherman.


«Όταν πεθαίνεις και εισέρχεσαι σε μια ανώτερη διάσταση, απομακρύνεσαι από το πεδίο ζωής στο οποίο υπάρχουν εκείνοι που βρίσκονται στη γη.  Ωστόσο, δεν έχεις χάσει τις διαστατικές ικανότητες που είχες πριν αλλά έχεις προσλάβει μερικές καινούργιες, επεκτείνοντας έτσι όχι μόνο τη συνειδητή σου επίγνωση αλλά και την ικανότητα για έκφραση σε νέες διευρυμένες κατευθύνσεις.


Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, να δεχτείς ότι εκείνοι τους οποίους αγαπούσες στη γη, μη συμμεριζόμενοι την ανυψωμένη σου κατάσταση και την κατοχή νέων δυνάμεων, θα ήταν ανίκανοι να σε προσεγγίσουν με τις συνηθισμένες λειτουργίες των αισθήσεων. Επομένως δεν θα είχαν τρόπο ν' αποδείξουν ότι συνεχίζεις να υπάρχεις, εκτός εάν οι ίδιοι ανέπτυσσαν μια συνειδητή γνώση του πώς να χρησιμοποιούν τις ανώτερες δυνάμεις του νου τους - δυνάμεις οι οποίες είναι εξοπλισμένες να λειτουργούν σε πνευματικά πεδία και έτσι υπερνικούν τα φυσιολογικά φυσικά φράγματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο πεδίων. Εσύ όμως, από την ανυψωμένη σου θέση, θα είχες την ικανότητα επικοινωνίας εάν μπορούσαν να είναι ανοιχτά τα κανάλια του νου εκείνων τους οποίους έχεις αφήσει πίσω.

Η νοημοσύνη είναι το μόνο μέσον επικοινωνίας μεταξύ μιας οντότητας και μιας άλλης. Τα ίδια τα σώματα δεν έχουν νοημοσύνη και προφανώς δεν έχουν δύναμη επικοινωνίας. Για κάποιον στη γη να κάνει πραγματική επαφή με την αποσαρκωμένη νοημοσύνη σου θα ήταν αναγκαίο να ενεργοποιήσει τις πνευματικές αντιλήψεις που υπάρχουν σε κάθε ψυχή. Όμως, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν μέχρι τώρα αναγνωρίσει και αναπτύξει αυτές τις αντιλήψεις. Με άλλα λόγια, ψυχή πρέπει να επικοινωνήσει με ψυχή, διότι κάθε μία υπάρχει στο ίδιο πεδίο.

Αλλά ο συνειδητός νους και ο εξοπλισμός φυσικού αισθητηρίου του ανθρώπου δεν ήταν σχεδιασμένα,  και είναι εντελώς ανίκανα, για να έρχονται σε επαφή με υψηλότερη νοημοσύνη. Έχουν υπάρξει όμως στιγμές, όταν ο συνειδητός νους του ανθρώπου έχει προσωρινά ησυχάσει μέσω του ύπνου, όπου έχει γίνει επαφή μεταξύ της ψυχής κάποιου που αναχώρησε και της δικής μας εσωτερικής συνείδησης, που έχει σαν αποτέλεσμα μια ζωντανή ονειρική εντύπωση, μερικές φορές τόσο πραγματική που δίνει ένα αίσθημα διαρκείας ότι έχουμε έρθει σε επαφή με τον "άλλο" κόσμο.

Είναι δυνατόν, επίσης, μέσω ανεπτυγμένων μεθόδων διαλογισμού και δεκτικότητας να ενεργοποιήσει κανείς συνειδητά αυτές τις ανώτερες αισθητήριες δυνάμεις που εμπεριέχονται στο υποσυνείδητο. Κάτω απ΄ αυτές τις ηθελημένα προκαλούμενες καταστάσεις, μπορεί κανείς να λάβει ζωντανές νοητικές εικόνες, εμπνευσμένες αναλαμπές, και κάτι που μοιάζει με μηνύματα ή αισθήματα, τα οποία μπορεί να ερμηνευθούν ότι έρχονται, αν όχι από το υπερπέραν, από μια νοημοσύνη που κατέχει πολύ μεγαλύτερη γνώση από την παρούσα επίγνωσή μας.

Έχω λάβει χιλιάδες επιστολές από ειλικρινείς άνδρες και γυναίκες που αναζητούν την αλήθεια,  όσο θα μπορούσε να γίνει γνωστή, αναφορικά με το μεγάλο ερώτημα της ζωής μετά θάνατον και εάν ή όχι είναι δυνατό να επικοινωνήσουν με αυτούς που έχουν φύγει. Με έχουν ρωτήσει τι πιστεύω για τα μέντιουμ πνευμάτων, τις τρομπέτες των σεάνς, την υλοποίηση, την απ' ευθείας φωνή, την αυτόματη γραφή, και εάν θα έπρεπε να καθίσουν για ανάπτυξη σε ψυχο-πνευματιστικούς κύκλους.

Έπρεπε ν' απαντήσω σ' αυτά τα άτομα ειλικρινά πως, ενώ είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί άνθρωποι διαθέτουν ποικίλων βαθμών ψυχική δύναμη και μπορούν κατά περίπτωση να επιδείξουν τηλεπάθεια, μαντεία, πρόγνωση και παρόμοια φαινόμενα, δεν συνιστώ οτιδήποτε από αυτά και ειδικά πρέπει να προειδοποιήσω εναντίον του ανοίγματος του νου τους σε άγνωστες ψυχικές επιρροές.

Ολόκληρη η περιοχή των ψυχικών φαινομένων και της αποκαλούμενης επικοινωνίας με τα πνεύματα παραδίδει τον εαυτό της τόσο έντεχνα στην εξαπάτηση και παραπλάνηση κάθε είδους, όπου επαίσχυντη απατεωνιά μπορεί να ασκηθεί σε άτομα κατά τ' άλλα έξυπνα, επειδή είναι βυθισμένα στη θλίψη και στο συναίσθημα και είναι πρόθυμα να πιστέψουν σε οτιδήποτε χωρίς ερώτηση.

Η επικοινωνία με τα πνεύματα και η πρόβλεψη της τύχης είναι μια επιχείρηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. (...) Εάν μπεις σε "κύκλο ψυχικής ανάπτυξης" όπου κάποια φαινόμενα είναι ορατά, εκτός εάν εξασκήσεις εξαιρετική προσοχή, ίσως συντονίσεις τον εαυτό σου σε κάποιες επιρροές χαμηλής στάθμης που θα σου προξενήσουν συναισθηματική και νοητική διαταραχή από την οποία μπορείς ν' απαλλαγείς με μεγάλη δυσκολία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η μετά θάνατον ζωή συμπεριλαμβάνει κάθε τύπου ανθρώπινες ψυχές από τις κατώτατες στις ανώτατες, ακριβώς όπως συμβαίνει στη γη. Όταν ανοίγεις τα υψηλότερα κέντρα του νου σου για να κάνεις επαφή με νοημοσύνες άλλου πεδίου και δεν έχεις αποκτήσει τον απαραίτητο έλεγχο συνειδητής προστασίας, είναι σαν να διαμένεις σε έναν πολυσύχναστο δημόσιο δρόμο και ν' άνοιξες την πόρτα του σπιτιού σου σε κάθε διερχόμενο, συμπεριλαμβανομένων και των χειρότερων δυνατών αλητών. Αλλά επειδή αυτές οι νοημοσύνες είναι τώρα αόρατες σ' εσένα, και πέρα από ανίχνευση και διερεύνηση με τις πέντε αισθήσεις σου, εκτός αν είσαι ένας εκπαιδευμένος ευαίσθητος, δεν έχεις ανεπτυγμένη δύναμη διάκρισης και ίσως επιτρέψεις σε λάθος επιρροές να εισέλθουν και να καταλάβουν τη συνείδησή σου.

Γι' αυτό το λόγο, εκείνοι που τσαλαβουτάνε αθώα στον αγρό των ψυχικών φαινομένων πρέπει να είναι ενήμεροι. Δεν γνωρίζουν με τι φοβερές δυνάμεις του καλού και του κακού παίζουν. Ούτε πρέπει αυτοί οι άπειροι ερευνητές να επιτρέπουν στον εαυτό τους να υπνωτίζονται ή να προσπαθούν ν' αναπτύξουν καταστάσεις έκστασης ή να παίρνουν οποιαδήποτε θέση θα τους άνοιγε την πιθανότητα να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία οποιασδήποτε άλλης νοημοσύνης, είτε εντός είτε εκτός σώματος.

Κάθε ανθρώπινη ψυχή είναι προστατευμένη και θωρακισμένη εναντίον απευθείας παραβίασής της ή επιβολής από οποιαδήποτε άλλη ψυχή, εκτός εάν αυτή η προστασία και η θωράκιση εκχωρείται από την ίδια την ψυχή, είτε με τη θέλησή της είτε μέσω της ύπουλης επιρροής και υποβολής ενός προγραμματίζοντος νου στον οποίο έχει εναποθέσει την εμπιστοσύνη της.

Είναι επιτακτικό να διατηρείς, σε κάθε χρονική στιγμή,  τον έλεγχο της δικής σου ελεύθερης θέλησης και του εγώ σου σε όλες τις εκδηλώσεις του, στις συναλλαγές και τις σχέσεις σου με άλλους. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα είσαι βέβαιος ότι θα διατηρήσεις την απόλυτη ακεραιότητά σου και την επαφή σου με τη μη διαστρεβλωμένη και μη παραμορφωμένη αλήθεια η οποία υπάρχει μέσα στη δική σου ψυχή μέσω της σχέσης της με το Θεό, την Ανώτατη Νοημοσύνη.»

Η Παλαιά Διαθήκη απαγορεύει την επικοινωνία με τα πνεύματα των νεκρών. Δείτε εδώ