ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Βασίλης Οικονόμου: Αλλού τ' όνειρο κι αλλού το δράμα...

Το δράμα που χθες συζητιόταν - λέμε τώρα - στη Βουλή ήταν η πρόταση που κατέθεσαν 54 βΟλευτές για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου και για το αξιόποινο αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία (άρθρο 256 περ. γ’ υποπερ. α’ και β’ Π.Κ.).

Εκεί λοιπόν, εξαιτίας κάποιων αντιεβραϊκών χαρακτηρισμών του Ηλία Κασιδιάρη, ο Βασίλης Οικονόμου, για να υπηρετήσει τ' όνειρό του, βγήκε από το θέμα κι έδωσε ρεσιτάλ εβραιοπροσκυνήματος. Οι  στιχομυθίες που ακολούθησαν είναι απείρου γελοιότητας και τις παραθέτω εδώ για να γελάσει κάθε πικραμένος και μνημονιοεξοντωμένος.

Βρε το Βασίλη, βρε το Βασίλη, ποιον προσκυνημένο έκρυβε μέσα του και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι...


ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, 6/6/2013

 «ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ :   (…) Παπανδρέου, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου νόθευσαν τη λίστα Λαγκάρντ, υπεξαίρεσαν τα χρήματα του ελληνικού λαού, τον εξαπάτησαν για να τον βάλουν στο μνημόνιο.
(…)
Να έρθω σε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Απ’ ό,τι προέκυψε και τις τελευταίες ημέρες, πρόσωπο κλειδί για την ιστορία αυτή, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολλά μυστικά κυρίως για τον επίμαχο λογαριασμό των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ο Εβραίος κ. Μιωνή. Είναι ο διαχειριστής των αμοιβαίων κεφαλαίων, στον οποίο εμπιστεύονταν τα χρήματά τους τα υψηλόβαθμα μέλη της εγχώριας οικονομικής και πολιτικής νομενκλατούρας.  (...)  

Και είδαμε στην Επιτροπή να σκίζονται για τον κ. Μιωνή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ακούσαμε από κάποιους άσχετους να λένε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού. Κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν συμβαίνει. Και τον άδειασε τον κ. Μιωνή στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα και ο Ισραηλινός Πρέσβης.

Και τι έκανε αυτός ο συγκεκριμένος κύριος; Είπε ότι δεν έρχεται στην Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, γιατί συμμετέχουν σε αυτή αρνητές του Ολοκαυτώματος. Ασφαλώς και συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος στην Επιτροπή αυτή. 

Εν συνεχεία, είπε ότι δεν έρχεται λόγω οικογενειακής παράδοσης. Κι εν τέλει, διέσυρε την Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, λέγοντας, "ελάτε εσείς στο Ισραήλ", προκαλώντας έτσι προσωπικά εμένα και τη Χρυσή Αυγή, διότι εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε στο παράνομο και δολοφονικό κράτος των Σιωνιστών, στο κράτος που δολοφονεί αμάχους. 

Όταν, όμως, θα υπάρχει εθνικό καθεστώς στην Ελλάδα και όταν αυτός ο κύριος, που σήμερα κρύβει πολλούς απατεώνες και δε λέει την αλήθεια, πατήσει το πόδι του στη χώρα μας, τότε άμεσα θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, για να δώσει εξηγήσεις.
(…) (…)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Αθανασίου, επειδή είδα ότι για το αντιρατσιστικό αρθρογραφήσατε και ήσασταν λαλίστατος, να σας κάνω μία ερώτηση; Ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του αρνητή του ολοκαυτώματος στη Γερμανία; Σας ρωτάω. Ξέρετε;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Στη Γερμανία;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Στη Γερμανία.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Ο αρνητής του ποντιακού ολοκαυτώματος ποιος θα ήταν;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Παρακαλώ. Ακούσατε τόσα άλλα και αυτό σας πείραξε;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αφήστε τον λίγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Παρακαλώ! Καμμία διακοπή!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του αρνητή του ολοκαυτώματος στη Γερμανία;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Δεν ξέρω.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Επειδή, λοιπόν, πέρασε εδώ από το Βήμα προηγουμένως αρνητής του ολοκαυτώματος των Εβραίων, υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της κατάπτυστης συμπεριφοράς;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Τέρμα η συζήτηση!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Θα απαντήσω.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όταν, λοιπόν, κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ, κύριε Αθανασίου, σας λέγαμε ότι πρέπει να υπάρχει αυτό το ρατσιστικό νομοσχέδιο, περί άλλα τυρβάζετε, δυστυχώς. Και λυπούμαι πάρα πολύ, γιατί έρχεται πολύ σύντομα και πολύ γρήγορα η ίδια η πραγματικότητα να σας δείξει το πολύ άσχημο πρόσωπό της και την ανάγκη μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Το περιέχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Να σταματήσουμε. Να κλείσει αυτό το θέμα. Το περιέχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, λέει ο κ. Αθανασίου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Δεν ξέρω τι περιέχει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Πρόεδρε. Ξέρω, όμως, ποια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση και η συμπεριφορά της ελληνικής πολιτείας, γιατί εδώ σήμερα ερχόμαστε και μιλάμε για τα θέματα της αληθείας και ερχόμαστε και συζητούμε για το πώς κάθε πολιτική πτέρυγα εδώ μέσα, αλλά και εκτός Βουλής, αντιμετωπίζει τα ζητήματα της παραβατικής συμπεριφοράς πολιτικών προσώπων και εάν αυτή η συμπεριφορά πρέπει να αντιμετωπίζεται με τρόπο σταθερό, συστηματικό από την ελληνική πολιτεία.

Εδώ, λοιπόν, από το Γενάρη του 2013 έχει συσταθεί μία Ειδική Επιτροπή η οποία εκ των πραγμάτων καλείται να αντιμετωπίσει το ποινικό ζήτημα μιας πολύ μεγάλης υπόθεσης, η οποία ταλανίζει τα τελευταία τρία χρόνια την ελληνική κοινωνία, την ελληνική πολιτεία και μπορώ να πω ότι έχει και διεθνείς διαστάσεις. (…)

Πιστεύετε ότι θα άλλαζε δραματικά η κατάσταση για το συγκεκριμένο κατηγορητήριο αν ο Μιωνής κατέθεσε στον Πρόξενο στο Τελ Αβίβ ή αν κατέθετε εδώ;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, θα άλλαζε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θα άλλαζε για το συγκεκριμένο κατηγορητήριο; Προσέξτε! Δεν λέω για να δημιουργηθούν ευρύτερα πολιτικές εντυπώσεις. Όμως, όσον αφορά το συγκεκριμένο κατηγορητήριο, νομίζω ότι δεν θα άλλαζε κάτι. Τουλάχιστον εγώ γι’ αυτό ψήφισα ότι μπορεί και ο Πρόξενος, όπως έχει το δικαίωμα και ο κάθε Έλλην πολίτης στο εξωτερικό, να καταθέσει στην προξενική αρχή.
 (…)

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών):
(…)Ένα τέταρτο θέμα αφορά στο αντιρατσιστικό που είπατε, κύριε Οικονόμου, αν και δεν είναι του παρόντος να το αναφέρουμε. Είναι ένα θέμα που είναι τόσο σοβαρό, κατά τη γνώμη μου, που χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία, ούτως ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στις Επιτροπές, για να δούμε ποιο είναι το πιο σωστό να κάνουμε.

Τώρα, αν θέλαμε καινούργιο νόμο ή ήθελε τροποποιήσεις το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο, εγώ εξέφρασα άποψη και είπα ότι χρειάζονται απλές τροποποιήσεις στο νόμο-πλαίσιο, για να μην υπάρχουν επικαλύψεις. Σας αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα. Εισάγεται η διάταξη να διώκονται αυτεπάγγελτα μερικά αδικήματα, γιατί δεν τα προέβλεπε ο ν. 927/1979. Όμως, το 2005 τα προέβλεψε ειδική διάταξη. Άρα, λοιπόν, για να αποφύγουμε αυτές τις επικαλύψεις που δημιουργούν σύγχυση ακόμα και στους δικαστές λόγω της πολυνομίας, έπρεπε να ξεκαθαρίσουν μερικά ζητήματα.

Τώρα, όσον αφορά το ζήτημα που είπατε, σας πληροφορώ ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι καθαρή και θα σας τη διαβάσω. Είναι πρόταση, την οποία, βέβαια, θα τη συζητήσουμε στις Επιτροπές, για να βρούμε όλα τα Κόμματα τη χρυσή τομή. Λέει, λοιπόν, «όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά…», κλπ, «…επιδοκιμάζει ή υποτιμά τη σοβαρότητα γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την ελληνική Βουλή…» 
- και διερωτώμαι γιατί κανένα άλλο κόμμα δεν καταθέτει μία τέτοια πρόταση που να αφορά τις γενοκτονίες…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα συζητήσουμε τώρα για το αντιρατσιστικό;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Υπουργέ, μπαίνετε σε λεπτομέρειες, αν μου επιτρέπετε.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Μα, πρέπει να απαντήσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Θα ανοίξετε κύκλο συζητήσεων, κύριε Υπουργέ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Οικονόμου, έχετε το λόγο και σηκωθήκατε; Κι άλλοι θα σηκώνονταν με την ίδια λογική. Σας παρακαλώ να καθίσετε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Να μου δώσετε το λόγο, γιατί ο κύριος Υπουργός…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Κύριε Οικονόμου, εσείς ανοίξατε τη συζήτηση…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Υπουργέ, αν μου επιτρέπετε, μην τοποθετείστε καθόλου επί του ρατσιστικού…

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Ολοκλήρωσα, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): …γιατί είναι μεγάλο θέμα και διάφοροι συνάδελφοι θα ήθελαν να λάβουν το λόγο. Κι αυτό είναι λογικό. 
Σας παρακαλώ πάρα πολύ, αναφερθείτε στο θέμα επί του οποίου συζητάμε σήμερα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Σύμφωνοι, κυρία Πρόεδρε. Απλώς, ειπώθηκε κάτι…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας παρακαλώ. Θα πάρουν το λόγο κι άλλοι συνάδελφοι και με το δίκιο τους.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Διευκρινίζω, λοιπόν, ότι στο ζήτημα αυτό που είπατε για το Ολοκαύτωμα και για τα εγκλήματα πολέμου που αναγνωρίστηκαν, υπάρχει πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Υπουργέ, ξέρετε τι γίνεται στη Γερμανία;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Αφήστε τη Γερμανία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Μιλάτε για το Ολοκαύτωμα, κύριε Υπουργέ και δεν ξέρετε τι γίνεται στη Γερμανία;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας παρακαλώ, κύριε Οικονόμου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Μα, τώρα τι να σας πω;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Οικονόμου, τι θέλετε τώρα; Θέλετε να σας απαντήσει…

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Θα ήθελα το λόγο, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Όχι, δεν έχετε το λόγο, κύριε Οικονόμου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Κύριε Οικονόμου, εγώ δεν αντιδικώ μαζί σας…

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Όχι, κύριε Οικονόμου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών): Κύριε Οικονόμου, δεν αντιδικούμε. Το καλύτερο πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί και θα το κάνουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε. Όμως, μη λέτε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόταση.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ολοκληρώσατε μ’ αυτό, κύριε Υπουργέ. Θα τα πούμε, όταν θα έρθει η ώρα του αντιρατσιστικού. Εκεί θα έχουμε να λέμε. 
 (…) (…)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Τι θέλετε τώρα; Τι θέλετε; Ένα λεπτό. Για ποιο θέμα; Για το αντιρατσιστικό;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όχι, δεν είναι το αντιρατσιστικό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Αφού γι’ αυτό θα πείτε, γιατί λέτε όχι;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ακούστε ένα λεπτό, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Γιατί λέτε όχι; Αφού γι’ αυτό θα πείτε! Γιατί λέτε όχι, όμως; Πείτε για το αντιρατσιστικό για να είναι και η Πρόεδρος εντάξει μαζί σας και να αρχίσουμε, λοιπόν, νέο κύκλο συζητήσεων. Ωραία, έχετε το λόγο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ακούστε με, κυρία Πρόεδρε. Ακούστηκε από το Βήμα της Βουλής ότι υπήρξε Βουλευτής, ο οποίος έκανε δήλωση καθαρής άρνησης του Ολοκαυτώματος. Αυτές οι συμπεριφορές και το Προεδρείο – συγγνώμη που το λέω - θα πρέπει…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Παρακαλώ, παρακαλώ. Το Προεδρείο θέλει να κρατήσει λίγο χαμηλά τους τόνους. Έχουμε σήμερα πολύ σοβαρό θέμα σήμερα να συζητήσουμε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Όλα σοβαρά είναι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Δεν είναι της ώρας το αντιρατσιστικό και κακώς – αν μου επιτρέπει ο κύριος Υπουργός και δεν ξέρω και ποιος άλλος συνάδελφος, δεν ήμουν στην Έδρα - υπήρξε τοποθέτηση.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Συμφωνώ, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Λοιπόν, δεν θα μιλάμε επί παντός επιστητού όταν έχουμε ένα άλλο σοβαρό θέμα να συζητήσουμε. Δεν γίνεται αυτό.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ένα λεπτό, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Πείτε μας, λοιπόν.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αφήστε με να μιλήσω, κυρία Πρόεδρε. Μου δώσατε το λόγο και μιλάτε εσείς. Συμφωνώ ότι είναι πολύ σοβαρά όλα τα θέματα και συμφωνώ ότι δεν θα το λύσουμε σήμερα εδώ.
Όμως, στην ερώτηση - αν ξέρει ο κύριος Υπουργός, ο οποίος είναι λαλίστατος κατά τα άλλα - «ποια είναι η ποινική αντιμετώπιση στη Γερμανία της άρνησης του Ολοκαυτώματος», τον ενημερώνω ότι είναι πέντε χρόνια φυλάκιση για να το ξέρει. 
Αυτό το θέμα, λοιπόν, θα έπρεπε να το έχει υπ’ όψιν του, διότι όταν συζητάμε εδώ και θα νομοθετήσουμε αύριο «ναι» ή «όχι», πρέπει να ξέρουν…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Θα μιλήσουμε τότε και θα τα πούμε και όσοι πρέπει να τα μάθουμε καλύτερα θα τα μάθουμε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: …οι φέροντες την πρωτοβουλία ότι εδώ όταν βλέπουμε τα πράγματα και προκύπτουν, προκύπτουν ξαφνικά σαν χιονοστιβάδα και μας καταπνίγουν. Αυτό είναι το πρόβλημα, κύριε Υπουργέ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε, κύριε Οικονόμου.

(…) (…)

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων):
(…) Εμείς δεν ζητάμε να διχαστούν οι Έλληνες. Εμείς, σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, σας ζητάμε να ενωθούμε, να αντιμετωπίσουμε το ρατσισμό και το ναζισμό που μπήκε στη Βουλή των Ελλήνων και από αυτό εδώ το Βήμα είπαν ότι δεν αναγνωρίζουν το Ολοκαύτωμα. 
Αύριο δε θα αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία του Πόντου, δεν θα αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων! Δεν μπορεί να βάζουμε τους Ναζί, για να δημιουργούν τον κακό με τον καλό. Γιατί αυτοί που θέλουνε να υποτάξουν τη χώρα, θα χρησιμοποιήσουν την παλιά, καλή συνταγή της διχόνοιας, που πληρώσανε οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας. Τελείωσαν τα «αριστερά» και τα «δεξιά». Πάμε όλοι μαζί, κάτω απ’ την ελληνική σημαία, να απελευθερώσουμε την πατρίδα. Πάμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο, προκειμένου να βγούμε από τη λογική των μνημονίων.
(…) (…)

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ευχαριστώ. (…) 
Αυτά στα περί συγκάλυψης, διότι επαναλαμβάνω, η Χρυσή Αυγή μιλάει πάντα με πολύ συγκεκριμένα γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως.

Από εκεί και πέρα, οφείλω και μία απάντηση σε αυτούς που μας προκάλεσαν προηγουμένως. Και καλώ τη ΔΗΜΑΡ να πάψει να λέει τη λέξη «ολοκαύτωμα», διότι κάποια υποκείμενα στις τάξεις της αμφισβητούν τα Ολοκαυτώματα των Ελλήνων. Το ίδιο κάνει και η Νέα Δημοκρατία, η οποία εξέδωσε το βιβλίο της Ρεπούση. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Αυτό το άθλιο, ανθελληνικό, ανιστόρητο έκτρωμα το εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, κυρίες και κύριοι: Δεν πρόκειται να κάνετε την Ελλάδα Γερμανία. Δεν θα σας το επιτρέψει αυτό η Χρυσή Αυγή, που είναι θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης. Η Ελλάς δεν πρόκειται να γίνει Γερμανία!

Βεβαίως, πράγματι όλοι οι του δήθεν συνταγματικού τόξου, που στην ουσία αυτό το τόξο έχει καταργήσει το Σύνταγμα των Ελλήνων, αρρωσταίνουν με τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής. Αυτό το θέμα που δημιουργήθηκε προηγουμένως με τα ολοκαυτώματα κλπ., δημιουργήθηκε εντέχνως, διότι υπάρχουν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που αποτελούν στυλοβάτες της Συγκυβέρνησης. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να διωχθούν ποινικά. Και, βεβαίως, αυτό που προέχει για εσάς είναι να συγκαλύψετε, ιδίως τους Παπανδρέου και Βενιζέλο, που, όπως ανέφερα και στην πρωτολογία μου, βαρύνονται με άλλο ένα κακούργημα, αυτό της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε εν συνεχεία σωρεία άλλων αδικημάτων. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Όσο κι αν δεν συμφωνώ με αυτά που λέει η κ. Ρεπούση, θα παρακαλέσω να διαγραφεί από τα Πρακτικά η λέξη «υποκείμενο».
Το λόγο έχει ο Εισηγητής από τη ΔΗΜΑΡ, κ. Βασίλης Οικονόμου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, δεν είναι το θέμα οι  χαρακτηρισμοί από τη Χρυσή Αυγή, γιατί είναι κλασική μέθοδος απαξίωσης του Κοινοβουλίου. Υπό αυτή, λοιπόν, την έννοια, οι χαρακτηρισμοί τους χαρακτηρίζουν. Εμείς είπαμε το εξής στον κ. Αθανασίου που ήταν εδώ και με αφορμή μία δημόσια ομολογία πρωτοφανή που έγινε….

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Σας παρακαλώ, κύριε Οικονόμου…

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Αφήστε, σας παρακαλώ, κυρία Πρόεδρε, την ευαισθησία σας. Αυτή να την επιδεικνύετε υπό άλλες συνθήκες και για άλλα θέματα. Και λυπούμαι πάρα πολύ που το Προεδρείο αφήνει τέτοιες πρωτοφανείς δηλώσεις αρνήσεως Ολοκαυτώματος, οι οποίες γίνανε πρώτη φορά στα χρονικά στο δημόσιο Βήμα της Βουλής, να περνάνε έτσι.

Εμείς είπαμε κάτι πολύ απλό: Ότι είναι επίκαιρη όσο ποτέ η κατάθεση του αντιρατσιστικού νόμου, νόμος ο οποίος θα κάνει ό,τι κάνει όλη η Ευρώπη. Όλη η Ευρώπη ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές, προτροπές και χαρακτηρισμούς τους τιμωρεί αναλόγως. Δεν είπαμε να γίνει κάτι άλλο. Ό,τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη για τους θαυμαστές της Γερμανίας, αλλά και για τους κατακριτές της Γερμανίας.

Εμείς και ο Φώτης ο Κουβέλης λέμε ότι τα θέματα αυτά δεν είναι ούτε για να παίρνουμε δύο-τρεις ψήφους παραπάνω, ούτε για να κάνουμε την πλάκα μας.

Είναι πολύ σοβαρές υποθέσεις για να τις ευτελίζουμε σε επίπεδο τέτοιου χαμηλού διαλόγου.(…) »

Προσκυνημένε Βασίλη Οικονόμου, άξιος ο μισθός σου!

Αυτά τα ολίγα παρέθεσα εδώ προς διασκέδασή σας, και αμαρτίαν ουκ έχω.

Προτείνω μόνο ισόβια κάθειρξη για όσους αρνούνται το ολοκαύτωμα των Εβραίων (SOS! Εγώ δεν το αρνούμαι!), και δια βίου παχυλή συνταξιοδότηση μαζί με το μεγαλόσταυρο της προδοσίας σε όσους αρνούνται τις γενοκτονίες των Ελλήνων όπου γης.

 Καλά κρασιά σε όλους τους προσκυνημένους!