ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Ο λαός γλεντάει για την κατάλυση της "Δημοκρατίας"!

Οξύμωρο ε;  Του καταλύσανε τη "δημοκρατία" των βολεμένων, κι επειδή ο υποσιτιζόμενος λαός είναι απαρηγόρητος το 'ριξε στα γλέντια ανά τις πλατείες, χορεύοντας όπως του βαράνε οι χορτάτοι! 
Χρειαζόμαστε ή δε χρειαζόμαστε εθνικό ψυχίατρο;

Εν τω μεταξύ, "μαύρο" στο "μαύρο"! Τα ιδιωτικά κανάλια έριξαν "μαύρο" στην ενημέρωση πέντε μερόνυχτα τώρα, ως απάντηση...
στο "μαύρο" που επέβαλε ο Σαμαράς στην ΕΡΤ. 
Αυτό θα πει "δημοκρατία", δηλαδή συντεχνιοκρατία, ρε μαμώτο!

Ας πάμε, λοιπόν, σε εκλογές ξανά - είναι το μόνο δημοκρατικό σπορ που ξέρουμε - κι ας έρθει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώνουμε επιτέλους με τη δημαγωγία και τους θαυματοποιούς. Απ' ό,τι πιστεύει ο Αλέξης, η Τρόικα ανυπομονεί να του χαρίσει όλα τα δανεικά, επειδή είναι νέος και ωραίος!

Στείλτε τον Αλέξη Τσίπρα γρήγορα στην εξουσία για να κάνει κι αυτός τις κωλοτούμπες του - έχει ήδη κάνει πολλές από πέρυσι - να πέσει και η δική του μάσκα της υποκρισίας και να επανέλθουμε στο μηδέν, εκεί που επανερχόμαστε διαρκώς, μαζοχιστές και κουφιοκέφαλοι όντες...  

Επενδύστε όλοι στο χάος! Άλλωστε αυτός είναι ο βιότοπος της Ελλάδας, όπως δείχνει η ματωμένη ιστορία της. Επενδύστε στο κομματικό μίσος και στον αλληλοσπαραγμό, για τη "δημοκρατία" ρε μαμώτο!

Τραβήξτε το σκοινί για να δούμε τελικά ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα. Η εκλεγμένη κυβέρνηση ή οι κρατικοδίαιτες συντεχνίες; Υποψιάζομαι ότι μας κυβερνούν οι τελευταίες, λόγω "δημοκρατίας" ρε μαμώτο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις περί την ΕΡΤ 

«Αγνοώντας τη λαϊκή κατακραυγή, απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός επιχείρησε με απειλές και ψεύδη να δικαιολογήσει την κορύφωση της αυταρχικής πολιτικής του, το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Γνωρίζει, όμως, πως είναι απομονωμένος, έχει απέναντί του τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την αξιοπρέπειά του, για το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό. 

Οι αναφορές του Πρωθυπουργού σε αδιαφάνεια διαφθορά και σπατάλες είναι υποκριτικές γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τον τελευταίο χρόνο τα φαινόμενα αυτά, κατά προκλητικό τρόπο, άνθησαν με ευθύνη της κυβέρνησής του.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ενώνουν την φωνή τους με τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, τους νοσοκομειακούς, τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου τα τελευταία χρόνια στον αγώνα για την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καλεί, την Δευτέρα στις 8:00 στην Πλατεία Συντάγματος, κάθε πολίτη που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, κάθε ένα και κάθε μία που αγωνίζεται να μπει ένα τέλος στο κατήφορο της πατρίδας μας να δώσει το παρόν. Αυτό ο αγώνας είναι κοινός και αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να μην λείψει κανείς».


Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι!
Για τη "Δημοκρατία" σου
και τα κρατικοδίαιτα ρετιρέ,
κάνε τα όλα μπάχαλο και πάλι!

Ο Τσίπρας, λέει, ειν' εδώ,
από του Σαμαρά τα νύχια να σε σώσει,
κι απ' τα νταμάρια του Λαμογιστάν,
φρέσκια μονέδα για να κόψει!

Χρήμα θα δώσει με ουρά,
σ' όλους τους καλοβολεμένους,
όμως συντάξεις και μισθούς κοινών θνητών
θ' αφήσει, είπε, παγωμένους!

Εμπρός, λαέ, το χάος απεργάσου,
Αφού δεν έμαθες από την ιστορία...
Και αν ψωμί αύριο δεν έχεις για να φας,
Μη σκας, θα φας "δημοκρατία"!

Εμπρός, λαέ, για τη "δημοκρατία",
Προς το γκρεμό πορεύσου τραγουδώντας,
Πού θα ξανάβρεις τζάμπα χαβαλέ;
Σκότος βαθύ "βλέπω"ολόγυρα, ωιμέ!

Δεσμεύομαι να μετανοήσω δημοσίως, εν σάκκω και σποδώ, εάν ο Τσίπρας, ερχόμενος στην εξουσία, μου επιστρέψει έστω ένα ευρώ από εκείνα που υφάρπαξαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις από τη σύνταξή μου. 

Δεσμεύομαι επίσης, να μετανοήσω δημοσίως, εν σάκκω και σποδώ, εάν ο Τσίπρας καταργήσει το χαράτσι επί του ακινήτου μου που επινόησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ευλόγησαν οι επόμενοι.

Δεσμεύομαι ακόμη να μετανοήσω, εν σάκκω και σποδώ, εάν ο Τσίπρας μειώσει τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές που επιβαρύνουν την κατά 40% πετσοκομμένη σύνταξή μου.