ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

"Μαλλιά-κουβάρια" από τον αμφίσημο χρησμό του ΣτΕ για την ΕΡΤΗ επιπολαιότητα της απόφασης του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της αμαρτωλής ΕΡΤ ακολουθήθηκε από μια επιπόλαια απάντηση-απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επιδέχεται πολλές ερμηνείες και, όπως ήταν φυσικό, τα αντιμαχόμενα μέρη την ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

 17/06/2013: «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ 

Βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 του Π.Δ/τος 18/1989 (Α 8), όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 2721/199 (Α 112) 
και Έχοντας υπόψη

α) Την υπ’ αριθμό ΟΙΚ. 02/11.6.2013 απόφαση του Υπουργού στον Πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης "Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ – Α.Ε.)"» Β 1414), με το άρθρο 1 παρ. 2 της οποίας, ορίζεται πλην άλλων, ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ, με αποτέλεσμα να μην επιτελείται η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 του ν. 1730/1987 (Α 145) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παρ. 1 του ν. 1866/1989 (Α 122) συμβολή δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ενημέρωση, στη μόρφωση και στην ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και της ομογένειας.

β) Την από 12.6.2013 αίτηση αναστολής της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΡΟΣΠΕΡΤ. γ) Τις απόψεις των πληρεξουσίων των αιτούντων και των εκπροσώπων του Δημοσίου, τις οποίες εξέθεσαν προφορικώς. 

Διατάσσουμε
1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπ’ αριθμ. ΟΙΚ 02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται 
α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ
και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω ΚΥΑ).

2. Τη λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργό Οικονομικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων και τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/11/6/2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2013 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας 
Κωνσταντίνος Μενουδάκος »

Με άλλα λόγια, "Ήξεις αφήξεις ουκ εν δημοκρατία θνήξεις". Η ζωή των εργαζομένων και "εργαζομένων" στην ΕΡΤ κρέμεται από ένα κόμμα: Αν τούτο θα μπει πριν ή μετά το "ουκ". 

Προφανώς, το ΣτΕ άφησε τους άμεσα ενδιαφερόμενους να μαλλιοτραβιούνται γύρω από την ερμηνεία του χρησμού των Συμβούλων της Επικρατείας με τις χαριτωμένες ποδίτσες στο λαιμό, επιχειρώντας να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή, και σφίγγοντας το κατά δύναμη τη θηλιά στο λαιμό του δύσμοιρου, και έρμαιου των δημαγωγών, ελληνικού λαού! 
Για τόση ανευθυνότητα του ΣτΕ μιλάμε...


Συμβούλιο Επικρατείας: "ΝΑΙ" στην κατάργηση της... από integrity_alwaysΑς θυμηθούμε τώρα παλιότερες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας 

22/05/2013: «Αντισυνταγματικός κρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, ο Κανονισμός της Βουλής ως προς το σκέλος εκείνο που περιέχει ρυθμίσεις επί των συνταξιοδοτικών ζητημάτων των υπαλλήλων της Βουλής (ύψος σύνταξης, όροι εξόδου από την υπηρεσία κλπ.) . 

Ειδικότερα, οι ως άνω ρυθμίσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές ως αντιβαίνουσες στο αρ. 73 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο νομοσχέδια που αφορούν την απονομή σύνταξης και τις προϋποθέσεις αυτής υποβάλλονται μόνο από τον υπουργό Οικονομικών, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 


Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους δικαστές, συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων του κοινοβουλίου δεν είναι δυνατόν να ρυθμίζονται με τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ κάθε σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει ν’ αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς γνωμοδότηση.» 
(πηγή)

Ερώτηση: Έχει αλλάξει από τότε ο αντισυνταγματικός Κανονισμός της Βουλής; Γνωρίζει κανείς;


**** 


20/02/2013: «Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που απασχολούνται αποκλειστικά με σχέση Δημοσίου δικαίου.» (πηγή)

****

09/10/2012: «Συνταγματικό το Μνημόνιο για τις περικοπές αποδοχών και συνταξιοδοτικών παροχών.
Δημοσιεύθηκε η απόφαση 1283/2012 της Ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν συνταγματικοί οι όροι του Μνημονίου, που αφορούν περικοπή συνταξιοδοτικών παροχών και τη μείωση επιδομάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.» (πηγή

Δείτε όμως τι απεφάνθη περί αυτού το Ελεγκτικό Συνέδριο:

01/11/2012: «Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως από 5% έως 15%, ενώ με την είσοδο του νέου έτους αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας και καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας.»  (πηγή)

****

24/10/2009: «Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών (πρόεδρος ο Μιχ. Βροντάκης και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ν.Ρόζος), έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά τον 1983, ανεξάρτητα αν αυτά είναι εντός ή εκτός σχεδίου πόλης. 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε επίσης ότι τα αυθαίρετα μετά το 1983, που άρχισε η εφαρμογή του Ν.1337/1983 ("Νόμος Τρίτση"), έπρεπε κανονικά να είχαν κατεδαφιστεί. Δηλαδή, με άλλα λόγια λέει ότι κάθε μεταγενέστερη διάταξη, που εξαιρεί αυθαίρετα από την κατεδάφιση, είναι αντισυνταγματική. 

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ερμηνεύοντας το άρθρο 24 του Συντάγματος, τον Γενικό Πολεοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ) και την πολεοδομική νομοθεσία, έκριναν ότι η διατήρηση των νέας γενεάς αυθαίρετων (μετά το 1983) έχει ως συνέπεια τη χειροτέρευση των όρων και συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, την νόθευση και ανατροπή των σχεδίων πόλης. (…) 

Η δημοσίευση της εν λόγω απόφασης συνδέεται άμεσα με τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Και αυτό, γιατί οι ημιυπαίθριοι χώροι εφόσον κτιστούν ή με οποιονδήποτε τρόπο μετατραπούν σε στεγασμένους χώρους (τζαμαρίες, ξυλοκατασκευές, κ.λπ.), αυτομάτως μετατρέπονται σε αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία, σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ, δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν.» (πηγή in.gr )

Όπως γνωρίζετε, αυτή η απόφαση του ΣτΕ γράφτηκε στα παλαιότερα των υποδημάτων των μνημονιακών κυβερνήσεων που έχουν αποδυθεί μετά μανίας στη νομιμοποίηση παντός παράνομου κτίσματος ανά την Επικράτεια.
Ο Α. Σαμαράς κατήγγειλε αδιαφάνεια και διαφθορά... από integrity_always 17/6/2013