ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Φ. Κουβέλης: Εγώ λιποτακτώ, εσείς μην πάτε σε εκλογές!


Ο πολιτικά ερμαφρόδιτος Φώτης Κουβέλης, κατά κόσμον Κουνέλης, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και γελοιότητας! Τζάμπα μάγκας στην ουσία, το 'παιξε "προοδευτικός" και "δημοκρατικός", αποχωρώντας από την συγκυβέρνηση, όντας σίγουρος ότι ο δεύτερος των κυβερνητικών εταίρων, Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι λιγότερο "προοδευτικός" και "δημοκρατικός"από του λόγου του αλλά, ευτυχώς, περισσότερο υπεύθυνος ώστε να μη σύρει τη χώρα σε εκλογές, δηλαδή στο χάος!

"Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές", ήταν η αρχική πρόταση της δήλωσης του κυρίου Κουνέλη που έγινε λαγός, την οποία διάβασαν άλλοι για λογαριασμό του. Ο λαλίστατος αυτός κύριος, που ψόφαγε για να κάνει δηλώσεις μπροστά στην κάμερα με το επιτηδευμένο και σπουδαιογελοίο ύφος του, δεν είχε το θάρρος ν' ανακοινώσει ο ίδιος την τελική ανεύθυνη απόφασή του. Για τέτοιο πολιτικό νάνο μιλάμε...

Αν με την αποχώρησή σου απόμεναν 149 ή 150 βουλευτές στην κυβερνητική πλειοψηφία και έπεφτε η κυβέρνηση, τότε η χώρα θα χρειαζόταν εκλογές, κύριε Κουβέλη; Εκ του ασφαλούς, λοιπόν, κάνεις ανεύθυνες κινήσεις και υποκριτικές δηλώσεις, θέλοντας να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γερή.

Δεν χρειάζεται εκλογές, λοιπόν, η χώρα! Μέχρι εκεί το καταλαβαίνει ακόμη και ο Κουβέλης! Θα δώσει, μάλιστα, μάχη για να παραμείνει η χώρα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο!  Δηλαδή σ' αυτό το πλαίσιο που θέτει αντιδημοκρατικούς όρους - βλέπε απόλυση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων - όρουςτους οποίους ο πρόεδρος του αποκόμματος της ΔΗΜΑΡ φτύνει!

Καταλάβατε με ποιον ανεύθυνο δημαγωγίσκο έχουμε να κάνουμε;

Η ΔΗΜΑΡ, λέει, επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα! 

Είναι να βγαίνει κανείς από τα ρούχα του ακούγοντας τα σχιζοφρενικά αυτά από το στόμα του μέχρι πριν λίγες ώρες συγκυβερνώντος κομματάρχη! Ποια "μεταρρύθμιση"; Εκείνη που δεν άγγιξε ο αρμόδιος υπουργός της, κύριος Αντώνης Μανιτάκης;


Γι αυτό έχω πει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι οι αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να εξετάζονται από ψυχιάτρους και να υφίστανται τεστ νοημοσύνης και τον ορό της αλήθειας. Απαραιτήτως δε να περνάνε από ένα είδος ΑΣΕΠ γνώσεων για κυβερνητικά στελέχη. Δεν μπορεί ο κάθε δημαγωγός, τυχάρπαστος, μωροφιλόδοξος και ανεπαρκής να παίρνει στα χέρια του το τιμόνι της χώρας επειδή ποντάρει στην ηλιθιότητα των ψηφοφόρων και έχει κουμπάρους στα ρετιρέ της ολιγαρχίας και των συντεχνιών. 

Ολόκληρη η σπουδαιογελοία δήλωση αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ:

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. 
Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις.
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία.

Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.»Πάντως, κύριε Κουβέλη, με την εκ του πονηρού αποχώρησή σου από τη συγκυβέρνηση για χάρη (δήθεν;) του κηφηναριού της ΕΡΤ δεν εξαγνίζεσαι. Στη συνείδηση εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων, που είδαν το εισόδημά τους να περικόπτεται ανηλεώς, και στη συνείδηση των οικογενειών των 3.000 αυτόχειρων λόγω απόγνωσης, είσαι και θα παραμείνεις συνυπεύθυνος διότι συνυπέγραψες την οικονομική καταδίκη τους χωρίς έλεος. 

Γι' αυτά και γι' αυτά το κομματίδιό σου σύντομα θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας, και δικαίως.

Ωστόσο, πριν σου αφιερώσω τα επόμενα video, σε καλώ να κάνεις τους εξής συλλογισμούς, μπας κι έρθεις στα συγκαλά σου:

-- Εάν ο Σαμαράς είναι αυταρχικός και επικίνδυνος για τη δημοκρατία, όπως κατήγγειλες, πώς τολμάς να λες ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές;
Διότι δεν είναι δυνατόν ένας συνετός πολιτικός, όπως πιστεύεις ότι είσαι, να εύχεται να μακροημερεύσει η κυβέρνηση ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού.
Έτσι δεν είναι κυρ Φώτη μου, που μας άλλαξες τα φώτα με την περί την ΕΡΤ δημαγωγία και τις παλινδρομήσεις σου;

-- Εάν όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι επικίνδυνος, και γι' αυτό πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά, διότι η χώρα, όπως είπες, δεν χρειάζεται εκλογές, και προφανώς στο νου σου δε βρίσκεις καλύτερη εναλλακτική, τότε είσαι ένας δειλός και ανεύθυνος λιποτάκτης.