ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Μάκη Βορίδη, είναι επικίνδυνο να λακτίζεις προς κέντρα!


Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βάλλεται πανταχόθεν, αγωνιζόμενη με νύχια και με δόντια να δείξει έργο, νάσου ο επιπόλαιος Μάκης Βορίδης από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ ανάβων φωτιές, επιτιθέμενος στον ιδρυτή και είδωλο του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου!

Μάκη Βορίδη, σε θεωρούσα πιο έξυπνο, αλλά δυστυχώς είχα πέσει έξω. Με το βεβαρυμένο παρελθόν που ο ίδιος έχεις - παρελθόν που οι πολιτικοί σου αντίπαλοι σου θυμίζουν κάθε ώρα και στιγμή - θα έπρεπε να έχεις τη στοιχειώδη σύνεση να μη σκαλίζεις περασμένες αμαρτίες διότι σου γυρνάει μπούμερανγκ.

Άλλωστε ο κόσμος δεν ασχολείται πια με το παρελθόν, αφού είναι πεπεισμένος ότι όλα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης έχουν συμβάλλει με σαθρά έργα και κραυγαλέες παραλείψεις στο να κατρακυλήσει η χώρα μας στο σημερινό θλιβερό κατάντημα.

Το αν ένα κόμμα ευθύνεται περισσότερο και το άλλο λιγότερο δεν απασχολεί τον κοσμάκη, ο οποίος σέρνεται γογγίζοντας για το πώς θα τα βγάλει πέρα και αγωνιώντας για το τι χειρότερο θα του ξημερώσει. 

Το παρόν και το αύριο απασχολεί το λαό, Μάκη Βορίδη και άλλοι παρελθοντολογούντες. Συγκεντρωθείτε επιτέλους στο παρόν κι αφήστε τις τυμβωρυχίες, αν θέλετε να συμβάλλετε θετικά στην ανόρθωση των ερειπίων της Ελλάδας.

Όποιο νόημα κι αν είχε η αναφορά σου στον Ανδρέα Παπανδρέου, ακόμη κι αν παρερμηνεύθηκαν, όπως ισχυρίζεσαι, τα λόγια σου, ήταν άκαιρα και επικίνδυνα για τη συνοχή της δικομματικής κυβέρνησης.  

Άλλωστε ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αναθεωρήσει την πολιτική του στην τρίτη κυβερνητική θητεία του. Ο δε διάδοχός του, ψευτοεκσυγχρονιστής Κώστας Σημίτης, αποδείχτηκε πιο νεοφιλελεύθερος από όλους τους Νεοδημοκράτες.

Όσο για την ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών των "ιδεολογιών" σας, εδώ γελάνε, η μάλλον κλαίνε... Ποιες ιδεολογίες; Η μόνη "ιδεολογία" που όλα τα κόμματα έχουν είναι η αναρρίχηση στην εξουσία για τη μάσα.

Βαρεθήκαμε πια τις κοκορομαχίες σας και τις παιδαριώδεις αλληλοκατηγορίες για το ποιος έφταιξε πιο πολύ από τον άλλο. Ενηλικιωθείτε επιτέλους! Σοβαρευτείτε και στρωθείτε στη δουλειά κοιτάζοντας προς το μέλλον κι όχι προς το παρελθόν. 

Οι καιροί των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και είστε υποχρεωμένοι από το λαό να συγκυβερνάτε και ν' ανέχεστε ο ένας τον άλλο.

Ας επικεντρωθεί το κάθε κόμμα στα του οίκου του κι ας κάνει την αυτοκριτική του και την αποτίμηση των θετικών και αρνητικών επιδόσεών του στο παρελθόν. Δεν σας περισσεύει χρόνος να αλληθωρίζετε στα περασμένα λάθη ή εγκλήματα των άλλων. Έχετε πολλά να διορθώσετε το κάθε κόμμα στο εσωτερικό σας.

Άλλωστε, όπως λέει και η Βίβλος, "Εις πολλά πταίομεν άπαντες"!

Μάκη Βορίδη, τις φωτιές που άναψες μπορείς τώρα να τις σβήσεις; Ιδού η Ρόδος!

Περισσότερα για την επικίνδυνη γκάφα του Βορίδη εδώ.