ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Ρεσιτάλ "Δημοκρατίας": Σαμαράς εναντίον Τσίπρα και τούμπαλιν

Αντώνης Σαμαράς, 28/6/2013:
«Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι υπάρχουν απέναντί μας κάποιοι άλλοι, όχι εμείς, δέσμιοι ακραίων ιδεολογιών, που θέλουν την Ελλάδα δεμένη με το χθες. 

Που θέλουν να κρατήσουν ίδια όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε. 

Που θέλουν να προστατέψουν τα φέουδα των βολεμένων. Και που αυτό το αποκαλούν "Δικαιοσύνη". 

Που θέλουν να διασώσουν την ασυδοσία των συντεχνιών.

Να κατεβάζουν διακόπτες, να καταλαμβάνουν δημόσια περιουσία, να καίνε την Αθήνα φορώντας κουκούλες. Και να τα αποκαλούν όλα αυτά "Δημοκρατία"! 

Να προκηρύσσουν απεργίες κάθε τόσο, να απαγορεύουν στις εφημερίδες να εκδοθούν, εκτός από τις δικές τους. 

Και σε αυτές που "επιτρέπουν", να τους υπαγορεύουν βέβαια τι θα γράψουν.

Είναι αυτό που λένε "Ελεύθερη Ενημέρωση". 

Εμποδίζουν τις επενδύσεις. Κι ύστερα διαμαρτύρονται για την ανεργία. 

Διώχνουν επιχειρήσεις. Κι ύστερα διαμαρτύρονται για τα λουκέτα. 

Θέλουν να βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη, αλλά τσακώνονται για το πώς, το πότε και το γιατί. 

Δεν θέλουν αποκρατικοποιήσεις, αλλά καταγγέλλουν την κυβέρνηση αν κάποια αποκρατικοποίηση ξαφνικά σκοντάψει.

Κι ύστερα την ξανά-καταγγέλλουν την Κυβέρνηση, όταν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση. 

Διαμαρτύρονται - και το ζω συνεχώς - όταν ο ξένος Τύπος μιλάει, όπως μιλάει τελευταία για επιτυχίες της Ελλάδας, ενώ πανηγύριζαν όταν ο ίδιος Τύπος μίλαγε παλαιότερα για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. 

Εύχονται διακαώς η Ελλάδα να αποτύχει.

Κι όταν η χώρα προχωράει, μένουν αμήχανοι, ή λουφάζουν ή αμφισβητούν τις επιτυχίες της πατρίδας τους, ακόμα κι όταν τις αναγνωρίζουν οι χειρότεροι επικριτές μας μέχρι σήμερα. 

Θέλουν η Κυβέρνηση να πέσει, αλλά δεν τολμάνε να τη ρίξουν.

Παριστάνουν ότι έχουν σχέδιο, και κάθε τόσο βγαίνει μια "συνιστώσα" τους και λέει ακριβώς τα αντίθετα. 

Δεν έχουν ιδέες, απλώς απεχθάνονται οτιδήποτε καλό συμβαίνει ή πάει να συμβεί στη χώρα.

Δεν έχουν απόψεις, έχουν μόνο εμμονές.

Εμφανίζονται ως "προοδευτικοί", αλλά εκπροσωπούν τους χειρότερους εφιάλτες του χθες! Και είναι τόσο δήθεν "προοδευτικοί", που κάθε τόσο ταυτίζονται στη Βουλή και ψηφίζουν και μαζί με τους νεοναζί!»

Αλέξης Τσίπρας, 29/6/2013: 
«Αυτή η κυβέρνηση είναι φωτογραφία της διαπλοκής και της πολιτικής αποσύνθεσης.

Αποτελείται από το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας και τους βουλιμικούς της εξουσίας. 

Είναι το ίδιο πολιτικό προσωπικό και η ίδια αντίληψη που κυριάρχησε στον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια. Είναι το σύστημα πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα. 

Σήμερα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν ο ένας τον άλλο και ένα ισχυρό σύστημα προπαγάνδας να τους στηρίζει. 

Σαμαράς και Βενιζέλος σφιχταγκαλιάζονται για να κρατηθούν στη σάπια καρέκλα της εξουσίας.

Και ξέρουν ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπορούν να κουνηθούν γιατί η παραμικρή τους κίνηση θα τους οδηγήσει σε πτώση. 

Και ο ένας καλύπτει τον άλλον και οι δυο μαζί τα ανομήματα της διαφθοράς και του συστήματος εξουσίας που καταρρέει. 

Με περίσσιο θράσος βέβαια καμώνονται τους σωτήρες και υποδύονται την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. 

Σήμερα, όμως, είναι φανερό πως κυβερνά η τέταρτη εφεδρεία του συστήματος. 

Μετά τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, μετά την τρικομματική κυβέρνηση, το παζλ συμπληρώνεται με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. 

Αυτή η κυβέρνηση θα είναι πιο μνημονιακή, πιο αυταρχική, αλλά και πιο καταστροφική. 

Είναι η κυβέρνηση που έχει στόχο να φέρει νέο Μνημόνιο και νέα μέτρα, θα καταστήσει τη χώρα μόνιμη αποικία χρέους.

Επειδή είναι πλήρως αποκομμένοι από τις κοινωνικές διεργασίες, επειδή είναι απόλυτα εναρμονισμένοι στις επιταγές των δανειστών, δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχει τελειώσει ο πολιτικός τους χρόνος, ότι οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες.»

Αιδώς Αργείοι! Όλοι αντιπροσωπεύετε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού!  Σεβαστείτε το λαό τουλάχιστον! Μη μηδενίζετε ο ένας τον άλλο, διότι έτσι μηδενίζετε το κομμάτι του λαού που τους ψηφίζει! Κατεβάστε τους εμφυλιοπολεμικούς τόνους επιτέλους!

Κι εσύ Αλέξη Τσίπρα, που δεν έχεις ούτε ίχνος πολιτικής τσίπας, αντί να αναλώνεσαι στο να πετροβολάς το έργο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δείξε μας πώς θα βγάλεις το φίδι του χρέους από την τρύπα. Διαθέτεις τίποτα νταμάρια για να κόψεις χρήμα; 

Έχεις κάνει πολλές κωλοτούμπες από πέρυσι τέτοιον καιρό, τότε που έταζες ακύρωση του Μνημονίου και επαναφορά, με ένα νόμο ένα άρθρο, μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009. Τώρα μιλάς μόνο για πάγωμα. Δηλαδή ομολογείς ότι καλώς και δικαίως κατακρεουργήθηκαν μισθοί και συντάξεις με τα μνημόνια που καταγγέλλεις!

Ποιο μαγικό ραβδί θα κουνήσεις, Αλέξη Τσίπρα, για να καταργήσεις τα χρέη; Πες μας το επιτέλους για να ηρεμήσουμε κι εμείς; Γιατί μας το κρατάς μυστικό ότι είσαι μάγος αλχημιστής;

Επικίνδυνε δημαγωγέ, λες ότι οι μέρες της παρούσας κυβέρνησης είναι μετρημένες, αλλά κρατάς επτασφράγιστο μυστικό το πώς μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μ' εσένα πρωθυπουργό θα μας σώσει. Προφανώς φοβάσαι μήπως σου κλέψουν τις θαυματουργικές ιδέες...

Αλέξη Τσίπρα, να εύχεσαι αυτή η κυβέρνηση να μακροημερεύσει, διότι έτσι και πέσει πρόωρα κι έρθεις εσύ στην εξουσία θα γίνεις ρεζίλι των σκυλιών με τις κωλοτούμπες που θα κάνεις.

Διότι γνωρίζεις καλά, αν βέβαια έχεις σώας τας φρένας, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, ούτε Κούβα του Φιντέλ Κάστρο. Είτε το θέλουμε είτε όχι, σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία όλα τα κράτη είναι αλληλοεξαρτώμενα και δεν υπάρχει περιθώριο για κουτσαβακισμούς σαν τους δικούς σου. Και είτε το θέλουμε είτε όχι, ο πλανήτης διοικείται από μια διεφθαρμένη παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία η οποία θέτει τους όρους και οι λαοί χορεύουν όπως τους βαράνε. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, οι υπερχρεωμένοι και κακομαθημένοι λαοί σαν τον ελληνικό...

Εκείνο που χρειαζόμαστε, λοιπόν, είναι εθνική ομοψυχία και έξυπνοι διπλωματικοί χειρισμοί ώστε κάποτε να βγούμε από τα αδιέξοδα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Συμμαζέψου, λοιπόν, και να σκέπτεσαι τις αρνητικές συνέπειες των λόγων σου προτού ανοίξεις το στόμα σου και εκστομίσεις διχαστικές κορώνες. 

Η χώρα μας δεν αντέχει άλλο εμφύλιο σπαραγμό!