ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Ο δημοσιογραφικός κιτρινισμός του Γιώργου ΤράγκαΟ "λύκος" Γιώργος Τράγκας στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Πολιτική αναμπουμπούλα γαρ γεννά καυτές ειδήσεις φέρνοντας τηλεθέαση και μπόλικο χρήμα σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Αυτό είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει, και όχι το καλό της Ελλάδας, ενώ πολλοί από δαύτους απεχθάνονται την πολιτική σταθερότητα όπως ο διάολος το λιβάνι.

Έτσι την περασμένη Κυριακή, η κίτρινη "δημοσιογραφία" του Γιώργου Τράγκα έδωσε τα ρέστα της για να ναυαγήσει ο σχηματισμός συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη. Ανέσυρε από το οστεοφυλάκιο της ανήθικης πολιτικής ιστορίας της χώρας το σκελετό της προδοσίας του Γιώργου Συμπιλίδη, ο οποίος σε συνεργασία με το σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 κι έστρωσε το χαλί για κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ τα επόμενα 11 χρόνια.

Ο ανεκδιήγητος Τράγκας, με το να ξαναπαίξει τη συνέντευξη του Γιώργου Συμπιλίδη, απέβλεπε ευθέως στην αναμόχλευση πολιτικών παθών και στην αναβίωση της βεντέτας του μητσοτακέϊκου εναντίον Σαμαρά. Στη συνέχεια, δεδομένης της ισχνής πλειοψηφίας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προέβλεψε πρόωρες εκλογές το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο. Για τέτοιο ανενδοίαστο δημοσιογραφικό υποκείμενο μιλάμε.

Αντί να πει "δόξα το Θεό" που σχηματιζόταν κυβέρνηση και αποτρέπονταν οι πρόωρες εκλογές, τις οποίες απευχόταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσαρέσκειά του και να τονίσει ότι η ιστορία κάνει κύκλους και ότι τάχα το πεπρωμένο επανάληψης της προδοσίας φυγείν αδύνατον.

Γιώργο Τράγκα, όταν οι πολιτικοί αποκτούν σύνεση και υπευθυνότητα, δεν είναι απαραίτητο στην ιστορία να επαναληφθεί, κάνοντας κύκλους! Υπάρχει η συγχώρηση, υπάρχει ο κοινός νους και υπάρχει η τοποθέτηση του εθνικού συμφέροντος υπεράνω εκδίκησης και πολιτικών παθών για να αποτρέψουν τέτοιο ενδεχόμενο. 
Προσωπικά πιστεύω στην πολιτική ωριμότητα, υπευθυνότητα και πατριωτισμό της Ντόρας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εσύ όμως, μήπως άραγε έχεις αναλάβει και πάλι κάποια σκοτεινή εργολαβία από τ' αφεντικά σου, όπως εκείνη που είχες αναλάβει το 1990-1993, όταν ροκάνιζες καθημερινά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον εφιάλτη, βρικόλακα, αμελέτητο και άλλα ακατονόμαστα κοσμητικά επίθετα από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του Σκάι;  Κρατάς στο αρχείο σου αυτές τις κατάπτυστες εκπομπές, Γιώργο Τράγκα, για να μας παρουσιάσεις κι αυτές, ή μήπως μόνο τη συνέντευξη του Συμπιλίδη διαφυλάσσεις ως κόρην οφθαλμού;

Γιώργο Τράγκα, οι Έλληνες πληρώνουν βαρύ τίμημα και για το δικό σου δημοσιογραφικό κιτρινισμό. Αλλά προφανώς δεν έχεις συναίσθηση των δικών σου αμαρτιών...

Σταμάτα λοιπόν ν' αναμοχλεύεις την πολιτική στάχτη του παρελθόντος αναζητώντας σπίθες για να αναζωπυρώσεις τη φωτιά των πολιτικών παθών - φωτιά που έχει πληρώσει πανάκριβα ο δύσμοιρος ελληνικός λαός.

Πλησιάζεις τα 70, Γιώργο Τράγκα, μπούκωσες πολύ χρήμα, αλλά χαρακτήρα δεν απέκτησες.  Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Κάνε μια προσπάθεια έστω και τώρα και προσπάθησε κι εσύ να βάλεις ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα που προσπαθεί λαός και ηγεσία να χτίσει μέσα από τα χαλάσματα και τα ερείπια.

Εκτός κι αν έχεις αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική λύση αλλά μας την κρατάς κρυφή από σαδισμό... Έχεις;

Ελπίζω απόψε να μη συνεχίσεις το ίδιο υπονομευτικό τροπάριο από τον αιμοχαρή ελεύθερο σκοπευτή σου. Κατ' ευφημισμό, βέβαια ελεύθερο, διότι κατευθυνόμενος είσαι κι εσύ από κάποια κέντρα...