ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Το 2010-2011, ΕΕ και ΔΝΤ απέκλειαν το "κούρεμα" του ελληνικού χρέουςΠόλεμος, λέει, έχει ξεσπάσει μεταξύ των "γραμματέων και φαρισαίων υποκριτών" του Δ.Ν.Τ. και  των "γραμματέων και φαρισαίων υποκριτών" της  σπουδαιογελοίας Ε.Ε. για το κούρεμα του ελληνικού χρέος, που έπρεπε να είχε γίνει ενωρίτερα, το Μάϊο του 2010!

Ο Όλι Ρεν, ξεσπάθωσε λέγοντας:
«Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να νίπτει τας χείρας του, πετώντας το βρώμικο νερό στους ευρωπαϊκούς ώμους. (...)
Θυμάμαι ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ,  Ντομινίκ Στρος Καν, δεν πρότεινε νωρίτερα την αναδιάρθρωση χρέους και ότι η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν αντίθετη σε αυτό.» (ethnos)

"Συ είπας", Όλι Ρεν!  Ώστε πρόκειται για βρώμικο νερό, με το οποίο εσείς οι βλοσυροί "σωτήρες" περιλούσατε τον ελληνικό λαό για να τον "σώσετε".  Εμείς βέβαια νιώθουμε στο πετσί μας ότι το νερό που μας ρίξατε για να ξεδιψάσουμε ήταν λασπόνερο και μας δηλητηρίασε. Εσείς όμως έχετε το θράσος να ρίχνετε την ευθύνη για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ο ένας στον άλλο. Ντροπή σας!

Όσο για το ότι η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν τάχατες υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας,  θα μου επιτρέψετε να σας πω, κύριε Όλι Ρεν, ότι έχετε αδύνατη μνήμη ή απλά επιλεκτική.

Σε δηλώσεις της στο CNBC στις 24/5/2011, η Λαγκάρντ είχε πει μεταξύ άλλων:
« "Το αρχικό σχέδιο για την Ελλάδα ήταν δομημένο και σχεδιασμένο από κοινού από τους ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ.  Εμείς, από την πλευρά μας, τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Θα πρέπει να το κάνει και η Ελλάδα...

Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφύγει την αναδιάρθρωση και να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που έχει υποσχεθεί προκειμένου να συρρικνώσει το έλλειμμά της", τόνισε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε ακόμη πως η αναδιάρθρωση δεν εξετάζεται καθόλου. "Το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω και επιμένω στην ίδια γραμμή", πρόσθεσε η Lagarde. » (πηγή)

Εξάλλου, στις 16/5/2011) η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, απέρριψε «Κάθε σκέψη για αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη πριν το 2013»  αφού κάτι τέτοιο θα επέφερε «απίστευτο πλήγμα» στην αξιοπιστία ολόκληρης της Ευρωζώνης. (πηγή)

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα:
«Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η Γερτρούδη Τούμπελ-Γκούγκερελ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τονίζει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, αλλά να δουλέψει προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. 
"Έχουμε ταχθεί κατά αυτής (της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους), διότι υπάρχει ένα σχέδιο προσαρμογής για την Ελλάδα και η χώρα είναι έτοιμη να το εφαρμόσει" σημειώνει, εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμα πράγματα να κάνει η χώρα για να επιτύχει του στόχους μέχρι το 2014.» (naftemporiki, 15/4/2011)

Εξάλλου, κατά της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας είχε ταχθεί και ο ίδιος ο επίτροπος Όλι Ρεν, στις 27/1/2011:

 « "Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εικασίες, για το εάν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει το βάρος του χρέους της. Για το λόγο αυτό προτείναμε να δοθούν στην Αθήνα όπως και στο Δουβλίνο επτά χρόνια για να επιστρέψει τη βοήθεια", λέει ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung “FAZ” (Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ 27.01.11).   

Ο επίτροπος εκτιμά ότι μία αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους θα συνεπάγονταν μεγαλύτερες οικονομικές αναταραχές. "Αυτό θέλουμε να το αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε", διαβεβαιώνει ο κ. Ρεν. 

 Ο επίτροπος Οικονομικών υπενθυμίζει ότι "το Μάιο του 2010 αντιμετωπίστηκε η αδυναμία της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της. Με τον τρόπο αυτό αποτρέψαμε το ενδεχόμενο να επαναληφθεί στην Ευρώπη κάτι ανάλογο με την περίπτωση της ‘Λέμαν Μπράδερς’. Αυτό θα είχε τεράστιες συνέπειες για την οικονομική ανάκαμψη", εκτιμά ο κ. Ρεν. » (πηγή)

Ας λείπουν, λοιπόν, τα κροκοδείλια δάκρυα, κύριε Όλι Ρεν! Είστε όλοι συνυπεύθυνοι της συμφοράς που βρήκε τον ελληνικό λαό, και αν υπήρχε αντικειμενικό και ελεύθερο Διεθνές Δικαστήριο θα έπρεπε όλοι οι συνυπεύθυνοι της ΕΕ, όπως και οι εντολοδόχοι σας στην Ελλάδα, να δικαστούν και να καταδικαστούν στην εσχάτη των ποινών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εναλλακτικά, θα έπρεπε όλοι να κλειστείτε ισόβια σε τρελοκομείο για βαριά περιστατικά, για να γλιτώσουν άλλες χώρες από την καταστροφική σας μανία.

Δεν μας σεβαστήκατε, βρε ανάλγητοι,  έστω για τη μοναδική συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας στον παγκόσμιο πολιτισμό και τις επιστήμες, και επιπέσατε με εξολοθρευτικό μένος πάνω στον ελληνικό λαό για χάρη των τοκογλύφων δανειστών!  Να είστε σίγουροι ότι η ιστορία θα σας πετάξει μέσα στον σκουπιδοτενεκέ της.

Όσο για το ΔΝΤ,  που όψιμα το πήρε ο πόνος για την Ελλάδα, και ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στην ΕΕ, ας τους θυμίσουμε κάποια πράγματα μπας και σταματήσουν τις υποκρισίες:

Antinews, 20/10/2010: «Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπογραμμίζοντας ότι οι αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης θα αντιστάθμιζαν τα όποια οφέλη. "Συμφωνούμε με τις ελληνικές αρχές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι το κόστος μιας αναδιάρθρωσης χρέους θα αντιστάθμιζε τα οφέλη", δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του ΔΝΤ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.»

Kathimerini, 05/04/2011: «Όχι σε αναδιάρθρωση χρέους από ΔΝΤ 
Στόχος είναι να αποφύγει τη χρεοκοπία η Ελλάδα, δήλωσε ο Στρος-Καν.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν επιδιώκει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, διαψεύδοντας τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ "προσπαθεί να βάλει την Ελλάδα πίσω στον ορθό δρόμο χωρίς χρεοκοπία".»

Το ΒΗΜΑ, 15/4/2011:  Σε συνέντευξη του John Lipsky, πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, στον Patrick Welter που φιλοξένησε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι πάντα πιθανό», ο John Lipsky απορρίπτει τα σενάρια για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Madata, 9/6/2011«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαβουλεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διεθνούς δανεισμού προς την Ελλάδα αντιτίθενται στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ., Κάρολιν Άτκινσον, υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.»

Είναι επομένως ηλίου φαεινότερο ότι κανένας από τους "γαϊδάρους" που τώρα "μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα" δεν ζητούσε αναδιάρθρωση, κοινώς κούρεμα, του ελληνικού χρέους το 2010 και το 2011. Απεναντίας, όλοι το εξόρκιζαν ως το απόλυτο κακό.
Ας πάψουν λοιπόν τις υποκρισίες διότι ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πια τα παραμύθια τους.

Πάμε πάρα κάτω. Τι έγινε όταν αποδαιμονοποιήθηκε τελικά το διαβόητο "κούρεμα" και πήρε σάρκα και οστά το απατηλό PSI στις αρχές του 2012, με αρχιεκτελεστή το Λουκά Παπαδήμο και τσιλιαδόρους τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη;
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Πήραμε ανάσα; Μίκρυνε το χρέος;  Όοοχι βέβαια! Απλά πήγαμε για κούρεμα και βγήκαμε γουλί... Η δε θηλιά των εξοντωτικών μέτρων μετά το κούρεμα  προκάλεσε ασφυξία και ολοκληρωτική κατάρρευση στην ελληνική οικονομία, ενώ πολλοί Έλληνες ωθήθηκαν στην αυτοκτονία από απόγνωση...

Stopthecrap, 2/7/2012:  «Ο αυξημένος δανεισμός του Δημοσίου από το μηχανισμό στήριξης, στο πλαίσιο του PSI, οδήγησε σε αύξηση του ακαθάριστου εξωτερικού χρέους στο πρώτο τρίμηνο του 2012, παρά το "κούρεμα" των ομολόγων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ύψος του εξωτερικού χρέους της χώρας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας) διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2012 στο ποσό των 388, 2 δισ. ευρώ ή στο 181% του ΑΕΠ από 368, 2 δισ. ευρώ, που ήταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2011. 

Το εξωτερικό χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου 2012 αποτιμήθηκε σε 182,1 δισ. ευρώ έναντι 157 δισ. ευρώ, που ήταν στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2011, καταγράφοντας αύξηση κατά 25,1 δισ. ευρώ. 

Στις μεταβολές της αξίας του χρέους στο πρώτο τρίμηνο σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το PSI, που είχε ως αποτέλεσμα το διπλό hair cut που υπέστη η αξία των ομολόγων. Αφενός αντικαταστάθηκαν με νέους τίτλους που αντιστοιχούσαν στο 46,5% της αρχικής τους αξίας, αφετέρου η τρέχουσα αξία τους στη δευτερογενή αγορά μειώθηκε δραματικά. (...)»

Διαβάστε στο phorum την ανατριχιαστική ανάλυση του κουρέματος για να δείτε με ποιους και πώς έχουμε μπλέξει.

Δυστυχώς οι ανεγκέφαλοι όσο και ανάλγητοι χασάπηδες του ΔΝΤ και της ΕΕ, μαζί με τους δουλοπρεπείς, μοιραίους κι άβουλους εντολοδόχους τους στην Ελλάδα, δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα εγκληματικά λάθη τους. Αντί να κοιτάξουν το παρόν και το μέλλον, ερίζουν για  τα λάθη του παρελθόντος, προσπαθώντας να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας τον άλλο, σαν κακοαναθρεμμένα παλιόπαιδα.


Να σας προτείνει η "πυγολαμπίδα" κάποιες λύσεις απορρέουσες από τον κοινό νου; 


Κουρέψτε όλο το χρέος της Ελλάδας! Αν δεν θέλετε να το κάνετε, δώστε μια χαριστική περίοδο 15 ετών, με μηδενικό επιτόκιο από κει και πέρα. Τα όποια κεφάλαια χρειαστούν για περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ας τα αναλάβει η ΕΚΤ. 


Να αρθεί εδώ και τώρα η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τα προνόμιά τους να εξισωθούν απόλυτα με εκείνα των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Επαναφέρετε σταδιακά μισθούς και συντάξεις εκεί που ήταν ώστε να κινηθεί η οικονομία.  Οι οικονομικά ψόφιοι δεν μπορούν να καταναλώσουν, ούτε να πληρώσουν ΦΠΑ.  Άλλωστε, όσο μεγαλύτερος είναι ο ΦΠΑ τόσο μεγαλύτερη η φοροκλοπή. Κατεβάστε τον ΦΠΑ στο 10% για όλα τα αγαθά και στο μηδέν για τα τρόφιμα πρώτης ανάγκης.


Υποχρεώστε την ελληνική κυβέρνηση να μειώσει τον αριθμό των βΟλευτών σε 150, αφού έτσι κι αλλιώς οι αποφάσεις παίρνονται στις Βρυξέλλες και οι 300 εδώ ασχολούνται μόνο με το πώς θα κουκουλώσουν τα σκάνδαλα των υπουργών. Υποχρεώστε τους να μειώσουν τις αποδοχές τους στις 2.000 ευρώ μηνιαίως, αφού έτσι κι αλλιώς τα βουλευτικά έδρανα είναι μονίμως άδεια, κι εκείνοι ασχολούνται με τα επαγγέλματά τους. 


Υποχρεώστε τις ελληνικές τράπεζες να δώσουν τα ονόματα όλων εκείνων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό κατά την περίοδο της κρίσης, και η ελληνική Δικαιοσύνη να τους υποχρεώσει με αυστηρά μέτρα εναντίον τους να τα επαναπατρίσουν.


Επιβάλλετε φόρο 42% που θα παρακρατείται από τις τράπεζες και θα αποδίδεται στο Δημόσιο προ της αποστολής κεφαλαίων στο εξωτερικό. 

Τι είπατε; Δεν είναι νόμιμο αυτό; Το κούρεμα των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες ήταν νόμιμο; 

Αυτές είναι ελάχιστες από τις προτάσεις που μπορείτε να θέσετε άμεσα σε εφαρμογή. Έχω κι άλλες που θα τις βρείτε διάσπαρτες σε τούτο το ιστολόγιο.


Ο ελληνικός λαός είναι φιλότιμος λαός, και όταν δει το καλό παράδειγμα σπό την κορυφή θα πάψει να φοροδιαφεύγει. Οι αμετανόητοι θα πρέπει να τιμωρούνται αμείλικτα.


Συγνώμη, κύριε Όλι Ρεν, που σας στενοχώρησα. Όταν πρωτοήρθατε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2010 μας ευχηθήκατε "καλό κουράγιο".  Κι εμείς, χωρίς να υποψιαζόμαστε την  κόλαση διαρκείας που θα μας στήνατε, δεχτήκαμε την ευχή σας με πικρό χαμόγελο... Όμως, τρία και πλέον χρόνια αργότερα, ΣΤΕΡΕΨΑΜΕ από ΚΟΥΡΑΓΙΟ! Δεν έχουμε άλλα αποθέματα κουράγιου!  Κάντε κάτι για να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη - αν όχι από συμπάθεια προς τους Έλληνες, την οποία προφανώς δεν έχετε, έστω από ένστικτο αυτοσυντήρησης για να μη διαλυθεί η Ευρωζώνη, ο γίγαντας που στήσατε σε πήλινα πόδια.

Μ' ακούει κανείς εκεί πέραααα; Ακούει κανείς το βουβό κλάμα του ελληνικού λαού;

Δεν αξίζαμε τέτοια μαύρη τύχη, κύριε Όλι Ρεν! 
Ας όψεται η διεφθαρμένη ελληνική πολιτικο-οικονομική νομενκλατούρα που μας έριξε  στα νύχια της Τρόικα... 
Δούλεψε μεθοδικά και "δημοκρατικά" 30 χρόνια γι' αυτό... 
Ο λαός, όμως, τι φταίει να πληρώνει τόσο βαρύ τίμημα για τις αμαρτίες τους;