ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Απόστολος Κακλαμάνης: 60.000 έβγαλαν λεφτά έξω στην ώρα της κρίσης


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, έχει απόψε ο ελληνικός λαός, όσοι παρακολουθούν αυτήν τη συνεδρίαση, ένα δείγμα σε ποιο επίπεδο βρίσκεται ο διάλογος, ο κοινοβουλευτικός λόγος εδώ στην καρδιά της Δημοκρατίας. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω. Κύριε Πρόεδρε, ανέμενα να ακούσω τους συναδέλφους που έχουν εγγραφεί να μιλήσουν και ακούω τον μόλις κατελθόντα από το Βήμα συνάδελφο, ο οποίος δεν βλέπω να έχει εγγραφεί να μιλήσει, κύριε Πρόεδρε. Θεώρησα… 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Έχουμε κάνει αλλαγή, κύριε Πρόεδρε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Παρακαλώ. Διαβάζω: «Βλαχογιάννης, Κοντονής, Γιαταγάνα, Ματθαιόπουλος, Γιαννακάκη, Μακρή, Ουζουνίδης».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Το νούμερο τέσσερα είναι. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Παρακαλώ, όποιος δεν είναι κατά την εκφώνηση, διαγράφεται. Αφήστε με, τα πέντε λεπτά που έχω, να μιλήσω. 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς μιλάτε… 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Για την ώρα μπορούμε να μιλάμε. 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς μιλάτε όποτε θέλετε.

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είσαι αναιδέστατη! 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, λυπούμαι γιατί και η υπομονή έχει τα όριά της. 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Ο σεβασμός πρέπει να κερδίζεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως ακούσατε και πριν από λίγο, έχουμε μία συνεδρίαση για να συζητήσουμε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Είναι η υπόθεση για την οποία θέλω να σας θυμίσω ότι είχα προτείνει και συμφωνήσαμε όλοι ότι τα μέλη αυτής της Επιτροπής θα σεβαστούν τον εισαγγελικό ρόλο τους, δεν θα περιέρχονται στα διάφορα μέσα ενημέρωσης, δεν θα φανατίζονται, δεν θα φανατίζουν τους πολίτες, θα δώσουν δείγματα ευσυνείδητης άσκησης αυτής της έρευνας. 

Ερωτώ όποιον πολίτη παρακολουθεί απόψε αυτήν τη συνεδρίαση, όποιους πολίτες τους μήνες αυτούς – οκτώ συνολικά μήνες - «ταΐζονται» με την «περίφημη» Λίστα Λαγκάρντ, εάν πραγματικά άκουσαν και είδαν εκπροσώπους του λαού που με την τήβεννο πλέον την εισαγγελική ξέχασαν πού ανήκουν και έπεσαν με ζήλο, με πάθος στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. 

 Άκουσα μόλις προ ολίγου το συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρη Στρατούλη). Συμπαθέστατος μου είναι, τον γνωρίζω από τότε και τώρα συνεχίζει να αγωνίζεται. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν θα καταλάβει τι συμβαίνει με τον αρχηγισμό πλέον που επιβλήθηκε εκεί, γιατί τα συμφέροντα αυτού του τόπου θέλουν ένα απέναντί τους – από οποιαδήποτε παράταξη -, θέλουν έναν αρχηγό, για να ομιλούν με αυτόν. Αυτή είναι η πείρα μου σαράντα χρόνια εδώ μέσα. Δεν θέλουν εκτελεστικά γραφεία, πολιτικά συμβούλια, επιτροπές, συνιστώσες, θέλουν έναν.

 Αυτόν εζήτησαν και αυτός εμφανίζεται τώρα και το δείγμα γραφής είναι ότι όλοι εμείς εδώ είμαστε μία συμμορία, εγώ είμαι μέλος μίας συμμορίας, συμμετέχω σε μεθόδους Αλ Καπόνε. 

Ερωτώ: Με αυτό το πάθος φιλοδοξεί πραγματικά ο κ. Τσίπρας – και όσοι χειροκροτείτε - να κυβερνήσει τη χώρα, μία χώρα που βρίσκεται μπροστά στο γκρεμνό, μία χώρα που βρίσκεται σε έναν ολομέτωπο πόλεμο που δέχεται, όχι στα σύνορά της, αλλά από παντού; 

 Αγαπητοί συνάδελφοι, ακούσατε κάτι γι’ αυτήν την υπόθεση; Αυτό που κατάλαβα εγώ – και εκπλήσσομαι πραγματικά - είναι ότι επειδή υπάρχουν τα μνημόνια και ο κόσμος υποφέρει – πράγματι υποφέρει -, αυτοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα μνημόνια, είναι υπεύθυνοι και γι’ αυτήν εδώ την ποινική υπόθεση. Αυτές οι αντιλήψεις οδήγησαν και αυτή τη χώρα σε περιπέτειες, σε τρομερές περιπέτειες. Δεν μπορούμε – τουλάχιστον όσοι έχουμε ζήσει τέτοιες περιόδους - να λέμε στους νεότερους: «Βαράτε! Όποιος είναι απέναντι πρέπει να πέσει!». 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ερώτημα είναι απλό: Όταν ο υποφαινόμενος για πρώτη φορά πριν από έντεκα μήνες ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και να έρθουν τέσσερις γραμματείς του ΣΔΟΕ και όταν έπειτα από μία συνεδρίαση, όπου οι συμμετέχοντες από την Αξιωματική Αντιπολίτευση σπατάλησαν δυόμισι σχεδόν ώρες αντί να πουν «βεβαίως, να έρθουν εδώ», με αποτέλεσμα να κάνουμε δεύτερη συνεδρίαση στις 3 Οκτώβρη, και εζήτησα και ο Διώτης και ο Καπελέρης και ο Κλαδάς και ο τελευταίος που είναι στο ΣΔΟΕ να μας πουν γι’ αυτήν την «περίφημη» Λίστα Λαγκάρντ, τότε κάποιοι συνάδελφοι απειλούσαν βιαστικά να πουν «να καλέσουμε και τους Υπουργούς». 

Καλέσαμε και τους Υπουργούς. Μαθαίνουμε τώρα ότι υπήρξαν αντίγραφα και ότι κατά πάσα πιθανότητα τα έκανε ο Παπακωνσταντίνου διότι εκείνος πήρε τη λίστα. Μας είπε ο «περίφημος» Διώτης: Κάποτε θα έρθει στο φως πώς ένα αντίγραφο έφθασε στα χέρια εκείνων που ηρνούντο –ομόφωνη ήταν η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων - να πάμε στον Τέντε, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να ζητήσουμε αυτήν τη λίστα, ώστε η Επιτροπή του «πόθεν έσχες» της Βουλής, να διερευνήσει ποιοι ενδεχομένως με αχυρανθρώπους, με συγγενείς, με φίλους μπορεί να εμπλέκονται. 

Μόνο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε. Αγαπητοί κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Θυμάμαι το ίδιο έργο, με τα πάμπερς, με τους μάρτυρες του κοινού ποινικού νόμου, καταδικασμένους, που τους προσκόμιζαν τότε στο Ειδικό Δικαστήριο για να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και να εξοντωθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου. Έλεος! 

Δεν θέλετε εσείς να έχετε μία Αντιπολίτευση εδώ εάν - κακή τη μοίρα του τόπου - έρθει ο λαός στην κατάσταση απόγνωσης που βρίσκεται; Αντί λοιπόν…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς τον έχετε φέρει σε αυτήν την κατάσταση. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Να μην επαναλάβω αυτό που σας είπα, δεσποινίς μου. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ, αν έχετε την καλοσύνη ήρεμα. Κύριε Πρόεδρε, συντομεύετε. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τελειώνω με αυτό που είναι κρίσιμο να το γνωρίζει η Βουλή. Κλείνουμε έντεκα σχεδόν μήνες από τότε που έφερα αυτήν την υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών. Δεν την έφερε κανένας από όσους μέχρι τώρα την εκμεταλλεύονται, λέγοντας στον ελληνικό λαό – το άκουσα μόλις πριν από εδώ - ότι «όταν εσύ υποφέρεις – έτσι είπε ο κύριος συνάδελφος πιο πριν - κάποιοι έβγαζαν τα λεφτά τους έξω και κάποιοι συγκάλυπταν». Ποια είναι η αλήθεια; Η «περίφημη» λίστα Λαγκάρντ…

 ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ...(δεν ακούστηκε)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μα δεν ντρέπεστε λίγο! 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς πρέπει να ντρέπεστε. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ζητώ συγγνώμη, αλλά ας αλλάξει θέση η κυρία. Αν είναι εκεί για να ασχημονεί… 


ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχετε φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση και επιτιμάτε το ΣΥΡΙΖΑ; 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα πρέπει να σας πω - και να ακούσουν όσοι μας ακούν - ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι καταθέσεις και κινήσεις λογαριασμών της δεκαετίας του 1980, του 1990 μέχρι το 2005 που υπεκλάπησαν αυτά τα στοιχεία.

Κατηγορώ ευθέως ως συμμετόχους, έστω και ακουσίως, έστω επιπολαίως, αυτούς που απασχολούν επί ένα χρόνο τον ελληνικό λαό, που δεν κάνουν μία επίκαιρη ερώτηση, όπως έκανα εγώ στον κ. Στουρνάρα όπου έλεγα «γιατί δεν ζητάς από τον Γιούνγκερ τη λίστα που είπε ότι είναι πρόθυμος να μας δώσει

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: γιατί τις 60.000 αυτών που έβγαλαν πραγματικά στην ώρα της κρίσης τα λεφτά;».
Γιατί, κύριοι της Αντιπολίτευσης δεν μιλάτε; Γιατί δεν λέτε ότι είναι συγκάλυψη το ότι σήμερα εκεί που είναι ο κόσμος στο Σύνταγμα δεν του λέμε ότι είναι άπειρες οι λίστες από το 2008 που άρχισε η κρίση στην Αμερική…

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πρόεδρε. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: …μέχρι τώρα και εσείς ως Αντιπολίτευση…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος κυβερνάει;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: …αντί να ελέγχετε την Κυβέρνηση, αφήνετε το έργο σε εμάς, τα μέλη της συμμορίας! 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος είναι στην Κυβέρνηση; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πρόεδρε. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Αυτή είναι η προσφορά σας ως Αντιπολίτευση στην καλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και για το δημόσιο συμφέρον που το πολίτευμά μας γι’ αυτό το σκοπό σας έχει τάξει σε αυτή την Αίθουσα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στην Κυβέρνηση είστε…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κρίμα και πάλι κρίμα!