ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Λαμογιστάν: Το τριτοκοσμικό κράτος-οπερέττα επιβραβεύει την παρανομία!

Αν είσαι νομοταγής πολίτης που δεν χρωστάς ούτε ευρώ στο κράτος και σου βγει πρόσθετος φόρος στο καθυστερημένο - όχι υπαιτιότητί σου - εκκαθαριστικό της εφορίας, θα κληθείς να τον πληρώσεις, έχεις δεν έχεις, σε τρεις, δύο ή και μία δόση, ανάλογα με την καθυστέρηση του εκκαθαριστικού. 

Αν, όμως, έχεις χτίσει αυθαίρετο σε πρώην δασική περιοχή, π.χ., και το δηλώσεις μέχρι τέλους του 2013, θα μπορείς να το νομιμοποιήσεις αποπληρώνοντας το πρόστιμο - προσδεθείτε! - σε 100 δόσεις ή με χοντρές εκπτώσεις! 
Ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε... Για τέτοιο κράτος-"δικαίου" μιλάμε. 

Κατόπιν τούτων, κάψε κι εσύ μια δασική περιοχή και χτίσε μια αυθαίρετη μονοκατοικία, μπορείς! Στο τέλος θα δικαιωθείς και γενναιόδωρα από το κράτος-μπάχαλο θ' ανταμειφθείς. Οι στριμωγμένοι σε διαμερίσματα-κουτιά νομοταγείς πολίτες πληρώνουν για σένα. Μην ανησυχείς!

Όπως διάβασα στην kathimerini, «Πρόστιμα αυθαιρέτων σε 100 ή 60 δόσεις. 

Παρέχεται έκπτωση 50% για την "τακτοποίηση" της κύριας κατοικίας των μακροχρόνια ανέργων. 

Νομιμοποιούνται άνευ προστίμου τα αυθαίρετα Εκκλησίας και ΔΕΗ. ( Σ.σ.: Αυθαιρετούν και οι "εκπρόσωποι" του Χριστού;)

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των προστίμων προβλέπει το σχέδιο νόμου για τα αυθαίρετα που παρουσιάζει σήμερα η "Κ". 

Εάν το αυθαίρετο δηλωθεί έως το τέλος του 2013, το πρόστιμο θα μπορεί να αποπληρωθεί μέχρι και σε 100 δόσεις, ενώ εάν δηλωθεί μέσα στο 2014, σε 60 δόσεις. 

Ακόμη, μακροχρόνια άνεργοι θα μπορούν να «νομιμοποιούν» την κύρια κατοικία τους με το 50% του προστίμου. 

Η έκπτωση 25% για την εφάπαξ καταβολή και 10% για την καταβολή του 30% του προστίμου εντός εξαμήνου παραμένουν. (Σ.σ.: Για εφάπαξ καταβολή φόρου ο νομοταγής πολίτης λαμβάνει μια εκπτωσούλα μόλις 1,5%)

Για τα κτίσματα με μεγάλες πολεοδομικές παρανομίες, με την πληρωμή παραβόλου και προστίμου, θα δίνεται κατ’ αρχήν αναστολή κυρώσεων για 30 έτη, ενώ για την πλήρη νομιμοποίησή τους θα πρέπει να αγοράζεται συντελεστής δόμησης ίσος με την παρανομία του κτιρίου. 

Τα προ της 9ης Ιουνίου 1975 ακίνητα, που έχουν αποκλειστική χρήση κατοικίας, θα εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με 500 ευρώ εφάπαξ

Για τα προ της 1ης Ιανουαρίου 1983 ακίνητα θα καταβάλλεται το 15% του προστίμου. 
Μικρές παραβάσεις θα νομιμοποιούνται με 500 ευρώ. 

Τέλος, ιδρύεται η Τράπεζα Γης, ένας ηλεκτρονικός μηχανισμός διαχείρισης δικαιωμάτων μεταφοράς συντελεστή, ο οποίος θα ελέγχεται και θα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο
(...)
Σύμφωνα με το κείμενο που υπεβλήθη προ ημερών στη Βουλή για νομικό έλεγχο, ο νέος νόμος θα έχει διάρκεια έως το τέλος του 2014, και των διατάξεών του θα μπορούν να επωφεληθούν και όσοι είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία με τον ν. 4014/11. 

Ανάμεσα σε άλλα, το νέο σχέδιο νόμου προσφέρει έκπτωση 50% για την "τακτοποίηση" της κύριας κατοικίας μακροχρόνια ανέργων.

Ενώ νομιμοποιεί συλλήβδην, χωρίς την καταβολή παραβόλου ή προστίμου, και τα αυθαίρετα της εκκλησίας (όσα χρησιμοποιούνται ως θρησκευτικοί ή λατρευτικοί χώροι), αλλά και της ΔΕΗ Α.Ε. 

Η σημαντικότερη, ίσως, μεταβολή στη διαδικασία καταβολής του προστίμου σε σχέση με το σχέδιο νόμου που δόθηκε προ μηνών σε διαβούλευση είναι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των δόσεων. (...)  
Μια άλλη σημαντική αλλαγή αφορά την κατηγορία των "μεγάλων" πολεοδομικών παρανομιών (για τα αυθαίρετα χωρίς άδεια, ή εκείνα που έχουν υπέρβαση συντελεστή δόμησης άνω του 40% ή επιτρεπόμενου ύψους άνω του 20%). 

Με την πληρωμή παραβόλου και προστίμου, στα αυθαίρετα αυτά θα δίνεται κατ’ αρχήν αναστολή κυρώσεων για 30 έτη. 

Και κατόπιν ανοίγει ένα "παράθυρο" για οριστική εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση, υπό προϋποθέσεις: Μετά το "κλείσιμο" της προθεσμίας υποβολής νέων δηλώσεων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος θα επιλέγει περιοχές αυθαιρέτων οι οποίες θα πολεοδομηθούν εντός 5ετίας. 

Εντός 10ετίας ο έχων αυθαίρετο θα πρέπει να ζητήσει από την πολεοδομία να ελεγχθεί το κτίσμα από Ελεγκτή Δόμησης (το κόστος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη), προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι τα στοιχεία που δήλωσε για την «τακτοποίηση» ήταν ακριβή. 

Τέλος, εντός 10ετίας ο έχων αυθαίρετο θα πρέπει να ανταλλάξει ή να εξαγοράσει από την Τράπεζα Γης συντελεστή δόμησης ίσο με την υπέρβαση δόμησης που έχει πραγματοποιήσει.
 (...)
Μικρές παραβάσεις θα νομιμοποιούνται με 500 ευρώ. 

Μεσαίες παραβάσεις (με υπέρβαση συντελεστή δόμησης μικρότερη του 40% και ανώτατου ύψους μικρότερη του 20%), μετά την καταβολή του προστίμου, ως έχει σήμερα, και τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου, θα εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση. 

Αλλαγή: Στα ανωτέρω ποσοστά θα συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης που ρυθμίστηκαν με τους νόμους για τους ημιυπαίθριους (ν. 3775/09 ή 3843/10 ή τον ν. 4014/11.)

Μια ακόμη διαφοροποίηση σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο είναι ότι για κάθε τακτοποίηση αυθαιρεσίας σε παραδοσιακό οικισμό ή σε διατηρητέο κτίριο, θα πρέπει να εξετάζεται από επιτροπή (που συστήνεται στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) η μορφολογική και αισθητική του ένταξη στο δομημένο περιβάλλον. 

Η ρύθμιση αυτή ίσχυε μόνο για τις πρόχειρες κατασκευές. Η μεταβίβαση ενός τέτοιου ακινήτου γίνεται με την καταβολή παραβόλου και του 30% του προστίμου, ενώ η προθεσμία εξόφλησης αρχίζει από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης θα πάρει το "πράσινο φως" από την επιτροπή.
(...) 
Το τελικό σχέδιο νόμου, μετά όποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής γίνουν από το ΥΠΕΚΑ, θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.»

***

Τι λέει το Συμβούλιο Επικρατείας για όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια; Τι λέει ο Άρειος Πάγος;

Ζήτω η παρανομία!
Ζήτω η αυθαιρεσία!
Το Λαμογιστάν ποτέ δεν πεθαίνει!
Μα όλο πιο βαθιά στην ανυποληψία ολισθαίνει...

Σιχάθηκα τους ομοεθνείς μου! 
Θα πάω στην κόλαση άραγε; Θα μου πεις, την κόλαση τη ζω εδώ...

Ποιους να πρωτοφτύσω που στέγνωσα από σάλιο;

Όσοι, πάντως, νομίζετε ότι μας αδικώ, διαβάστε εδώ για τα σημεία και τέρατα που αποκαλύπτει η έκθεση Ρακιντζή για το Δημόσιο.