ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Πάνος Καμμένος: Η σημερινή συγκυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο συγκάλυψης


Πάνος Καμμένος, Βουλή, 15-7-2013: Κύριε Πρόεδρε, είμαστε στην τελευταία πράξη μιας φαρσοκωμωδίας η οποία ξεκίνησε εδώ με το στήσιμο τεσσάρων καλπών, όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας απαγόρευσε, ή μάλλον έδωσε κομματική εντολή, στους δικούς του βουλευτές του στενού κύκλου να μην ψηφίσουν στην κάλπη παραπομπής του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην Πρωθυπουργού του κυρίου Παπαδήμου.

Άρχισε η διαδικασία αυτή λοιπόν της συγκάλυψης. Συμφωνία συγκάλυψης των ευθυνών του πρώην Πρωθυπουργού του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην Πρωθυπουργού κυρίου Παπαδήμου και του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου.

Και βρισκόμαστε μετά το πέρας της επιτροπής και το πόρισμα της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής να αποφασίζουμε την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού, του κυρίου Παπακωνσταντίνου.(…)

Είναι άλλο ένα παράδειγμα στο πώς η σημερινή κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαιο συγκάλυψης.
 (…)
Σήμερα ψηφίζουμε για την παραπομπή του κυρίου Παπακωνσταντίνου, έχοντας νίψει τα χείρας για τις ευθύνες εκείνου που και γνώριζε και διέταξε. Του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί ο Πρωθυπουργός της χώρας, σε συμφωνία με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το σημερινό, τον κύριο Βενιζέλο, αποφασίσανε να μπουν τέσσερις κάλπες, να ελεγχθούν οι βουλευτές που ζητήσαν την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου. Βρέθηκαν 80 ψήφοι – 80 ψήφοι που θα ήταν πολύ διαφορετικός ο αριθμός εάν είχε τηρηθεί το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.

Κι από κει και πέρα, τι; Από κει και πέρα ποιος έλεγχος έγινε για τη λίστα Λαγκάρντ;

Ζήτησα σήμερα από τον κύριο Καπερνάρο, το μέλος της Επιτροπής, μετά τη λήξη των εργασιών, όπως προβλέπεται, ενημέρωση. Μου προσκόμισε λοιπόν την έγγραφη απάντηση μέσω του οικονομικού εισαγγελέα του ΣΔΟΕ, στο ερώτημα που έκανε για το τι έχει γίνει με τα υπόλοιπα 1678 φυσικά πρόσωπα και 40 νομικά πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ. Ποιοι είναι εκείνοι οι φόροι που καταλογίστηκαν σε κείνους που βγάλαν τα λεφτά τους έξω. 

Η απάντηση λοιπόν, για τους έξι μήνες αυτούς που διήρκεσε η ειδική επιτροπή, σας τη διαβάζω κατά λέξιν: «Εφόσον ολοκληρωθεί η επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων που αφορούν 1678 φυσικά πρόσωπα και 40 νομικά πρόσωπα, για κάθε ένα θα συνταχθεί και θα υποβληθεί ενώπιόν σας ιδιαίτερη έκθεση ελέγχου από την οποία θα προκύπτει το αποτέλεσμα του φορολογικού ελέγχου. Έως σήμερα, ουδείς εκ των διενεργούμενων ελέγχων έχει ολοκληρωθεί ώστε να είναι δυνατή η ανακοίνωση συγκεκριμένου αποτελέσματος.»

Δηλαδή, για τα 1678 φυσικά πρόσωπα και τα 40 νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων πολλοί είναι επιχειρηματίες αυτού εδώ του τόπου που ασχολούνται με κρατικές προμήθειες, συγγενείς συγκυβερνώντων, σύμβουλοι, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ουδείς έλεγχος έχει γίνει.

Αλλά ποιος έλεγχος να γίνει, όταν η ίδια συγκάλυψη υπάρχει για το σύνολο των λιστών από την τράπεζα της Ελλάδος. Διότι ο κύριος Προβόπουλος έχει και τη Λίστα Λαγκάρντ στα χέρια του, και τη λίστα του Λουξεμβούργου στα χέρια του, και τη λίστα του Λονδίνου με τα ακίνητα στα χέρια του, και όλες αυτές τις λίστες που αφορούν εκείνους που μετέφεραν χρήματα από την Ελλάδα επισήμως μέσω του τραπεζικού τομέα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τι έκανε ο Προβόπουλος; Ποια είναι η ευθύνη του κυρίου Προβόπουλου; Η ευθύνη του κυρίου Προβόπουλου είναι μεγαλύτερη από του κυρίου Παπακωνσταντίνου. Διότι κι εκείνος και γνωρίζει και συγκαλύπτει. Αλλά εκτελεί εντολές της συμφωνίας του πρωθυπουργού Σαμαρά με τον αρχηγό Βενιζέλο και το Γιώργο Παπανδρέου που θα δω αν σήμερα θαρθεί να ψηφίσει την παραπομπή του κυρίου Παπακωνσταντίνου. 

Γιατί αν μεν ψηφίσει την παραπομπή σημαίνει ότι εξαιρεί τον εαυτό του απ’ αυτή την ιστορία και εκτελεί συμφωνία. Αν δεν έρθει να ψηφίσει σημαίνει ότι προσπαθεί να τον συγκαλύψει όπως ακούσαμε και μέσω των κροκοδειλίων δακρύων συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ που πήραν το λόγο να μιλήσουν. Κι ενώ τον παραπέμπουν, σιχτιρίζουν τους εαυτούς τους γιατί τον παραπέμπουν.

Ο ελληνικός λαός όμως μας βλέπει. Μας βλέπει και μας κρίνει. Και ξέρει ότι αυτή εδώ η τελευταία πράξη συγκάλυψης της συγκυβέρνησης, δεν είναι μία πράξη που έχει νομικό αποτέλεσμα. Δεν θα την πληρώσουν μόνο τρεις για να τη γλιτώσουν οι υπόλοιποι, και ιδίως εκείνοι που ήξεραν, διέταξαν και τελικά συγκαλύπτουν. 

Εάν θέλουμε να μιλάμε για αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε την υποχρέωση να αποδείξουμε στον ελληνικό λαό ότι θέλουμε και την έρευνα, θέλουμε και το δίκαιο. 

Και δίκαιο δεν σημαίνει να την πληρώνει ένας για τους υπόλοιπους οι οποίοι αποτελούν μέλη της συμφωνίας.

****
Είναι πολύ αργά πια για ν' αποδείξουν και οι 300 ότι είναι αξιόπιστοι. Εναπόκειται στον ελληνικό λαό να δώσει σε όλους το μάθημα που χρειάζονται.  Εκτός από Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή,  δυστυχώς όλα τ' άλλα κόμματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι ένοχα συγκάλυψης.