ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Μιχαήλ Αρβανίτης: Η κρατική τηλεόραση θα έπρεπε να είναι σχολείο ήθουςΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ, Βουλή, 18/7/2013:
«Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όχι για λόγους αβροφροσύνης, όχι για λόγους προσχηματικούς αλλά για λόγους ουσιαστικούς, λόγους ηθικούς, οφείλω να συγχαρώ τον προλαλήσαντα αγορητή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τον τρόπο τον ουσιαστικό και εμπεριστατωμένο, με τον οποίο εξέθεσε τη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την οποία βεβαίως δεν βρίσκω το λόγο να ισχυριστώ ότι απέχουμε ουδ’ επ’ ελάχιστον. 

Υπάρχει μόνο μία διαφορά. Βεβαίως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έτυχαν της ιδίας δημοκρατικής μεταχειρίσεως, όπως και η Χρυσή Αυγή, δημοκρατικότατη μεταχείριση και από τα πολιτικά κόμματα βεβαίως, αλλά κυρίως από τα Μέσα Ενημερώσεως και την κρατική τηλεόραση, με μια διαφορά: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κατέστησαν ποτέ θύματα κατασυκοφαντήσεως, ψευδών και ύβρεων, που εξηκοντίστηκαν και εξηκοντίζοντο συστηματικώς κατά την τελευταία διετία κατά της Χρυσής Αυγής, χωρίς καμία αντίδραση από αυτούς που θα έπρεπε να αντιδράσουν και θα όφειλαν ex officio να αντιδράσουν. 

Και το έχω κάνει το παράπονο αυτό πολλές φορές. Σήμερα σεβόμενος το χρόνο, τα όρια του προβλεπομένου χρόνου, αλλά και για λόγους προσωπικούς – και θα εξηγήσω γιατί - θα αποφύγω την καθεαυτό αγόρευση γιατί είναι γνωστό ότι – και το γνωρίζω εγώ καλύτερα - παρασυρόμενος εγώ, αγορεύων από στήθους, κάνω κατάχρηση του χρόνου και ενδεχομένως να μην συμπεριλάβω όλα τα στοιχεία που θα ήθελα να συμπεριλάβω. Βεβαίως, δεν θα κάνω τις νομικές αναλύσεις που έκανε ο αξιότιμος κ. Καπερνάρος. 

Θα μιλήσω ουσιαστικά για τη θέση της Χρυσής Αυγής. Εξ’ αρχής λέγω ότι θα υποστηρίξουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Προβλέπεται από τον Κανονισμό για ειδικούς λόγους που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Είναι αναγκαία η σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για τη διερεύνηση σοβαρών θεμάτων που ανακύπτουν εκάστοτε και τη συλλογή αποδεικτικού υλικού, την αξιολόγησή του με αμεροληψία και χωρίς κομματικές ή άλλες προκαταλήψεις. 

Μιλάμε βέβαια για θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος και οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν πρέπει να λειτουργούν παρελκυστικά και το εκάστοτε εκδιδόμενο πόρισμα να θεμελιώνεται ούτως ώστε να δίνεται στη Βουλή εναργής και σαφή εικόνα επί της διεξαχθείσης ερεύνης. 

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή τοποθετείται πάντοτε με τρόπο ξεκάθαρο για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία χωρίς να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. 

Για το λόγο αυτό δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν θρηνούμε για εκείνους τους επίορκους δημοσιογραφίσκους που εκμεταλλεύονταν τη θέση τους στην ΕΡΤ για να μολύνουν τον ελληνικό λαό με μαρξιστικό δηλητήριο, να λασπολογούν σε βάρος του κινήματός μας και να απομυζούν πακτωλούς κρατικού χρήματος. 

Επιβάλλεται όμως να αναδειχθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της ενέργειας του θλιβερού Πρωθυπουργού, η οποία ούτε από πατριωτισμό ούτε από εντιμότητα έγινε. 

Ο Σαμαράς κόπτεται αποκλειστικά για να σώσει το πολιτικό του "τομάρι" και να υλοποιήσει τις προσταγές των εντολέων του. 

Είναι βεβαίως υποκριτικό η κατάργηση της Κρατικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης να ανακοινώνεται από τον κ. Κεδίκογλου που, ως γνωστόν, διετέλεσε την περίοδο 1990–1995 δημοσιογράφος και παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Αυτός, δηλαδή, πώς προσλήφθηκε από την ΕΡΤ; Με αξιοκρατικές διαδικασίες; Νομίζω ότι λίγη αιδώς δεν βλάπτει. 

Ο κύριος Πρωθυπουργός βεβαίως δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την εξυγίανση των κρατικών μέσων ενημερώσεως. Ο πρωταρχικός του στόχος ήταν να αποπροσανατολίσει το λαό, να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από το φιάσκο των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΠΑ. 

Εκτός αυτού δεν αποκλείεται η προβοκατόρικη ενέργειά του να αποτελεί την εσκεμμένη θρυαλλίδα για να προκαλέσει αναταραχή, προκειμένου να κρύψει την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής και την αναπόφευκτη ανάγκη για λήψη νέων αιματηρών μέτρων.

Η ενέργειά του θυμίζει σε πολλά την πρόταση Παπανδρέου, το Νοέμβριο του 2011, για διενέργεια δημοψηφίσματος. Τότε ξαφνικά θυμήθηκε το δημοψήφισμα, το δημοκρατικό καθήκον κάθε Κυβερνήσεως, το οποίο βέβαια δεν έγινε ποτέ. 

Προφανώς και τον κ. Παπανδρέου δεν τον είχε πάρει ο πόνος για εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας, απλά πήρε εντολή να ρίξει μια πιστολιά κρότου-λάμψης και τίποτε άλλο, όπως συνήθως έκανε, μαζί με τα ψεύδη που έλεγε, τα ψεύδη χωρίς αιδώ, χωρίς δισταγμό, που δεν έχω ακούσει ποτέ από το στόμα άλλου πολιτικού.

Και τολμάει και εμφανίζεται εδώ, εις την Βουλή των Ελλήνων και πληρώνεται από τον ελληνικό λαό. Γιατί πληρώνεται; Για τα εγκλήματα που έκανε; Μας έβαλε στο στόμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χωρίς να μας ρωτήσει. Έκανε τα μνημόνια, τα υπέγραψε με τα δύο χέρια, τα μεσοπρόθεσμα, τις συμβάσεις, τα πάντα, ενώ είχε λύσεις.

Το έχω πει επανειλημμένως, ουδέποτε το ετόλμησε, παρά το γεγονός ότι τον προτρέψαμε, να ζητήσει λογιστικό έλεγχο του χρέους, γιατί ήξερε πού θα αποβεί αυτό. Ήθελε μόνο να καταποντίσει την πατρίδα μας. 

Σε κάθε περίπτωση οι ανεύθυνες προχειρότητες της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της ΕΡΤ δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπανών, αντιθέτως θα αυξήσουν τις δαπάνες του προϋπολογισμού. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, θα πληρώσουμε παχυλές αποζημιώσεις με ποσά προ της κρίσεως σε περισσότερους από 2.600 υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων θα επαναπροσληφθούν μετά από λίγες εβδομάδες ή μήνες στη νέα ΕΡΤ.

Ήδη ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι ο νέος φορέας θα έχει από την έναρξη της λειτουργίας του τουλάχιστον 1.000 με 1.200 υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα με συμβάσεις και επιπλέον προσλήψεις θα φτάσει στον ίδιο αριθμό της σημερινής ΕΡΤ, κατά τους δικούς μας υπολογισμούς. 

Το σχέδιο νόμου που έφερε η Κυβέρνηση για την ίδρυση του νέου φορέα προβλέπει το κακόηχο ακρωνύμιο "Νέριτ" ή "Νερίτ". Το "Νερίτ" μου θυμίζει ένα φίλο μου Εβραίο, Ααρών Νερίτ. 

Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση: Στο κείμενό του δεν θα βρει κανείς πουθενά τη λέξη έθνος ή κάτι που να θυμίζει την Ελλάδα. 

Θέτουν τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση στην υπηρεσία του ρατσισμού και της πολυπολιτισμικότητας, της πολύ-ισοπεδώσεως των πάντων και οπωσδήποτε της απεθνοποίησης και του ανθελληνισμού, που είναι οι κύριοι στόχοι.

Επιπλέον, το προσωπικό δεν θα προσλαμβάνεται με αντικειμενικά κριτήρια, καθώς στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται πουθενά σε διαδικασίας ΑΣΕΠ. 

Οι απολαβές πολλών εξ αυτών δεν θα έχουν τους περιορισμούς των μισθών του δημοσίου τομέα, αλλά θα καθορίζονται κατά περίπτωση, σύμφωνα με τους όρους κάθε ατομικής σύμβασης εργασίας.

Με λίγα λόγια, ο ελληνικός λαός θα υποχρεωθεί να συνεχίσει να καταβάλλει ανταποδοτικό τέλος για τις παχυλές αμοιβές πολυαρίθμων χρυσοδακτύλων του ιδιωτικού τομέα που θα προπαγανδίζουν τον νεοφιλελευθερισμό, την μετα-εθνική κοινωνία, τον ανθελληνισμό και θα δρουν ανεξέλεγκτα.

Η ελληνική τηλεόραση "τύπου Σαμαρά" είναι πιο φορο-κουλτουριάρικη, πιο προοδευτική, πιο εκσυγχρονιστική – ταιριάζοντας απόλυτα με τον χαρακτήρα της λαθρο-δεξιάς Νέας Δημοκρατίας, γι’ αυτό άλλωστε μιλούν για δημόσιο και όχι για κρατικό φορέα - και μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτούς τους όρους, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα την έννοιά τους. 

Ή μάλλον κατάλαβα τι εννοούσαν οι προοδευτικοί, όταν έλεγαν πρόοδο. 
Εννοούσαν την ηθική εξαθλίωση.
Εννοούσαν την απαξίωση των αξιών. 
Εννοούσαν τον ανθελληνισμό, την απεθνοποίηση. 
Αυτό εννοούσαν και το σκίσιμο και την προσβολή του εθνικού μας ιερού συμβόλου. 
Αυτό είναι πρόοδος γι’ αυτούς! 
Και εκσυγχρονισμός – όρος του κ. Σημίτη, του εβραιοκίνητου και εβραιοπροέλευτου, αυτός είναι, δηλαδή η εξαφάνιση του ελληνισμού! 

Στους κρατικοδίαιτους υβριστές μας που τα οικονομούσαν, για να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, αφού εισέπρατταν σοβαρότατα ποσά, ιλιγγιώδη πολλές φορές – θα μπορούσα να πω σε σύγκριση με τη δική μας τσέπη - από την κρατική τηλεόραση, δεν χρωστάμε απολύτως τίποτα. 

Το αντίθετο μάλιστα. Αυτοί μας χρωστούν, καθώς εδώ και πολλά χρόνια μας υβρίζουν και μας συκοφαντούν μέσα από συχνότητες που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά στον ελληνικό λαό. 

Και παρόλο που ένα εκατομμύριο Έλληνες υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή, η κρατική τηλεόραση δεν έπαψε ούτε στιγμή να μας θάβει και να μας κατασυκοφαντεί, να μας προσβάλλει και ταυτόχρονα να προσβάλλει ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που πληρώνουν τέλη από το υστέρημά τους για να σιτίζονται κάποια κομματόσκυλα. 

Ξαφνικά, ένα εκατομμύριο πολίτες παρεσύρθησαν από εμάς "τους γνωστούς δημαγωγούς" και έγιναν ναζί! Τι σημαίνει ναζί; Γερμανοί εθνικισταί! 

Καταλαβαίνετε την έννοια των όρων που χρησιμοποιείτε επιτέλους για να σταματήσετε τις ύβρεις; Είμαστε Έλληνες πατριώτες, κύριοι! Εγώ είμαι Καλαβρυτινός κατά το ήμισυ! 

Είναι ντροπή πλέον! Λίγη αυτοκριτική χρειάζεται. Λίγη αυτογνωσία χρειάζεται. Η πολιτική σκοπιμότης δεν μπορεί να σκεπάζει τα πάντα. Έχει όρια. 

Η ΕΡΤ είχε οκτώ ολόκληρους μήνες να δώσει ζωντανό βήμα στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Για την ακρίβεια, είχε προβάλει για δώδεκα ολόκληρα λεπτά τον συναγωνιστή Κασιδιάρη σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης και από τότε τα ανδρείκελα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της άκρας Αριστεράς και ολίγον της Νέας Δημοκρατίας κατέβασαν οριστικά τους διακόπτες για τη Χρυσή Αυγή, όπως ακριβώς κατέβασε γι’ αυτούς τους διακόπτες ο κ. Σαμαράς. Και τους διακόπτες αυτούς τους κατέβασε σε βάρος του λαού και του έθνους. 

Ξέρετε τι είναι η ομογένεια να βλέπει μία "μαύρη" κρατική τηλεόραση; "Μαύρο" στην κρατική τηλεόραση; Είναι υποτεταγμένο το έθνος; Μήπως ήθελε ο κ. Σαμαράς με αυτό τον τρόπο να δηλώσει ότι πλέον υπετάγημεν στους Γερμανούς; Ας συνεννοηθεί με τον κ. Σόιμπλε αύριο να επαναλειτουργήσει με το όνομα του φίλου μου του Εβραίου, του Νερίτ Ααρών, με Γερμανούς εκφωνητάς και σύμφωνα με πρόγραμμα, το οποίο θα μας δώσει η Μέρκελ κατευθείαν και όλοι οι προπαγανδισταί που την περιτριγυρίζουν. 

Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, η Χρυσή Αυγή δεν χρωστά απολύτως τίποτα ούτε στον Σαμαρά ούτε στον υπάλληλο των τοκογλύφων, το ανδρείκελο της τρόικας, που σε κάθε ευκαιρία υβρίζει και κατασυκοφαντεί το εθνικιστικό κίνημα.

Ανάμεσα στους υπαλλήλους της ΕΡΤ που χάνουν τη δουλειά τους υπάρχουν και οικογενειάρχες που έβγαζαν τίμια το μεροκάματο, δούλευαν πραγματικά το ωράριό τους, όχι σαν τα πολλά κοπριτόσκυλα που δεν ήξεραν ούτε πού πέφτουν τα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης και όμως έπαιρναν παχυλές αμοιβές. 

Αν θέλει να κάνει πραγματικές περικοπές ο κύριος Πρωθυπουργός, ας αφήσει τις εκ του ασφαλούς ενέργειές του και τους λεονταρισμούς του και ας περικόψει δραστικά τις αποζημιώσεις των Βουλευτών, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα. 

Ας απολύσει τους χρυσοδακτύλους του δημοσίου που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και χρεώνουν κρατικά ταμεία με εκατομμύρια. 

 Όσον αφορά την Αριστερά και τους διαφόρους που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Ας βάλουν το χέρι στην τσέπη τους κι ας δώσουν ένα μέρος του παχυλού βουλευτικού τους μισθού για τους απολυμένους, αυτό που κάνει συστηματικά η Χρυσή Αυγή και έχει δημιουργήσει ένα άρτιο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, αναγκάζοντας τους διαφόρους συριζαίους να αναρωτιούνται πού βρίσκουμε τόσα λεφτά και ποιοι μας χρηματοδοτούν. Τα δικά μας λεφτά είναι! Από την τσέπη μας τα βάζουμε! 

Το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, δεν προβλήθηκε από κανένα κανάλι της διαπλοκής. Αυτοί παριστάνουν τους δημοκράτες και τολμούν να μας αποκαλούν ναζί. 

Περιφρονούμε την ψευτοδημοκρατία των διαπλεκομένων κρατικών και ιδιωτικών καναλιών και συνεχίζουμε τον εθνικιστικό αγώνα εναντίον όλων. Τον εθνικιστικό ελληνικό αγώνα! 
Τους ναζί να τους αναζητήσετε στην Γερμανία και όχι εδώ, στην ελληνική ψυχή μας και στον εθνικό λόγο που εκφέρουμε! 

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, ένα μόνο λεπτό θα ήθελα ακόμα. Η επί λέξει ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ήταν ως εξής: "Η ΕΡΤ ανήκει θεωρητικά στον ελληνικό λαό. Δεν σέβεται όμως ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που υποστηρίζουν τη Χρυσή Αυγή. 
Τους υβρίζει διαρκώς ως νεοναζί και δεν δίνει ποτέ βήμα σε εκπροσώπους του κόμματος μας. Δυστυχώς, κανένα από τα διεφθαρμένα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό το έλλειμμα δημοκρατίας. Αντιθέτως, το υποστήριξε". 
Έτσι είναι. Είναι αληθές αυτό. Και συνεχίζει: "Τα ίδια και τα χειρότερα πράττουν και τα ιδιωτικά κανάλια κάποιων κυρίων" – δεν θέλω να λέω τέτοιες εκφράσεις, τις αποφεύγω, αλλά τους αρμόζουν βεβαίως - "των οποίων οι συχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό κι έχουν παραχωρηθεί παράνομα στους καναλάρχες.
Εκδίδουμε το παρόν δελτίο Τύπου, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προβληθεί από κανένα δημόσια και ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό."

Και μετά αποκαλούν εμάς ναζί και αντιδημοκράτες. Κάθε δημόσια υπηρεσία πρέπει να αξιολογείται όχι μόνο από την πλευρά του λειτουργικού κόστους το οποίο έχει, αλλά το κόστος αυτό πρέπει να συνδυάζεται και με την ωφέλεια που προκύπτει από την παρεχόμενη υπηρεσία. 

Εν προκειμένω, κλείσατε την ΕΡΤ με το σκεπτικό ότι δεν προσέφερε τίποτα. Αυτό όμως είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης σας, διότι η δύναμη της εικόνας είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο. Στην εποχή μας ο πολίτης δέχεται έναν βομβαρδισμό από ελληνόφωνα και ξενόφωνα μέσα ενημέρωσης. Δέχεται σωρεία ετερόκλητων εικόνων και πληροφοριών. 

Συνεπώς, θα έπρεπε η παρουσία της πολιτείας δια της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να είναι αδιάλειπτη και εντονότατη, προκειμένου να παιδαγωγεί, να νουθετεί, να διαφωτίζει το λαό σχετικά με τα πολιτικά ζητήματα, να μεταδίδει σε αυτόν αξίες και ιδανικά. 

Τι είναι αυτά; Τα ξεχάσαμε. Από τη στιγμή που υπάρχει ο αντίλογος, η κακολογία – θα έλεγα - των ιδιωτικών των ξενοκίνητων μέσων ενημέρωσης επιβάλλεται να υπάρχει χωρίς διακοπές και ο λόγος της πολιτείας των Ελλήνων, ένας λόγος του πνεύματος της αληθείας, της διδαχής των ιστορικών και φιλοσοφικών πεπραγμένων του έθνους μας, δηλαδή των πνευματικών μας αποθεμάτων που σε αυτά τις προσβάσεις τις απέκοψαν για τριάντα εννιά χρόνια αυτοί οι κύριοι που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί συστηματικά. 

 Οι νέοι μας δεν έχουν πρόσβαση. Ούτε καν στοιχειωδώς δεν δύνανται να ομιλούν την ελληνική γλώσσα.  Για εμάς η κρατική τηλεόραση θα έπρεπε να είναι ένα σχολείο ήθους, ένα μέσο αναπαραγωγής αξιακών προτύπων για τον Έλληνα πολίτη.

Για την ονομασία του νέου φορέα έχουν, πράγματι, λεχθεί πολλά. Πολλές ονομασίες έχουν προταθεί. Εμείς προτείνουμε, από πλευράς περιεχομένου, εθνική ελληνική ενημέρωση. Τολμήσατε να ονομάσετε τη νέα τηλεόραση Εθνική Ελληνική Ενημέρωση, ΕΕΕ. 

 ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ολοκληρώστε, κύριε Αρβανίτη, παρακαλώ.

 ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΑΒΡΑΜΗΣ: Ολοκληρώνω, κυρία Πρόεδρε. Κλείνοντας, αφού ήδη είπα στον πρόλογό μου ότι οπωσδήποτε η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει την πρόταση, ήθελα να κάνω ένα σχόλιο στο κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις άκρως επιζήμιες για τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες. 

Δεν υπάρχει μόνο η δημοκρατία, κύριοι. Δεν υπάρχει μόνο ο πελατειακός κοινοβουλευτισμός. Υπάρχει και το ελληνικό έθνος! Γιατί ντρέπεστε να το αναφέρετε; 
Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.»