ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Άστραψε και βρόντηξε η Ελένη Ζαρούλια στη Βουλή

Τις απόψεις μου για τη Χρυσή Αυγή τις έχω εκθέσει σε αρκετά άρθρα αυτού του ιστολογίου, όπως για παράδειγμα εδώ. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να χειροκροτώ Χρυσαυγίτες Βουλευτές για τον δυναμικό, καθαρό και ανυπόκριτο λόγο τους μέσα στη Βουλή (εξαιρουμένων των υβριστικών εκφράσεων) και για το σθεναρό αγώνα που κάνουν εναντίον του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Γι' αυτό, άλλωστε, έχω αναρτήσει πολλά άρθρα με τις ομιλίες τους, μην κάνοντας διάκριση μεταξύ των κομμάτων.

Στο θέμα της διανομής τροφίμων "μόνο για Έλληνες", διαφωνώ και λυπάμαι, διότι είναι παραβίαση της πρώτης και μεγαλύτερης εντολής του Χριστού, "Αγάπα των πλησίον σου ως εαυτόν". Και οι μετανάστες, καλώς ή κακώς, νόμιμοι ή παράνομοι, είναι τώρα "πλησίον" μας.

Εξάλλου, όλοι οι άνθρωποι είναι πλάσματα του ίδιου Δημιουργού, "εξ ενός αίματος" και "γένος είμεθα Τούτου", όπως λέει ο απόστολος Παύλος. (Πράξεις των Αποστόλων 17: 26-28)

Είπε όμως και το άλλο ο Απόστολος Παύλος, και εδώ έχουν κάποιο δίκιο οι Χρυσαυγίτες που διαμαρτύρονται για την αθρόα συρροή μεταναστών στη χώρα μας, όταν το κράτος δεν μπορεί να θρέψει ούτε τους Έλληνες. 
Να τι λέει: "Και έκαμεν εξ ενός αίματος παν έθνος ανθρώπων, δια να κατοικώσιν εφ' όλου του προσώπου της γης, και διώρισε τους προδιατεταγμένους καιρούς και τα οροθέσια της κατοικίας αυτών..." (Πράξεις των Αποστόλων, 17:26)

Ώστε λοιπόν ο Θεός "διώρισε τα οροθέσια της κατοικίας παντός έθνους". Αυτό βέβαια δεν τηρήθηκε ποτέ στην ιστορία, και οι πρώτοι που παραβίασαν τα "οροθέσια" είναι οι Εβραίοι και οι Έλληνες.

Κι ενώ τα γεωγραφικά οροθέσια εύκολα παραβιάζονται, τα "οροθέσια" της γλώσσας, της θρησκείας και της κουλτούρας είναι ανυπέρβλητα. Γι' αυτό και οι μετακινούμενοι πληθυσμοί ουδέποτε ενσωματώνονται πλήρως στις υιοθετημένες τους πατρίδες, με συνέπεια τα αναπόφευκτα προβλήματα ρατσισμού που προκύπτουν.

Ας δούμε τώρα τι είπε η Ελένη Ζαρούλια στη Βουλή:


Χαριτωμένη ε;

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ (Βουλή, 23/7/2013): Πριν αναφερθώ στο σχέδιο νόμου, έχω να κάνω μία καταγγελία. Καταγγέλλω τον παράνομα εκλεγμένο Δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη, σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τον αποτυχημένο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ή σωστότερα του λαθρομετανάστη Δένδια και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι καταπατούν το Σύνταγμα εκδίδοντας παράνομες αποφάσεις, εμποδίζοντας ένα νόμιμα εκλεγμένο πολιτικό Κόμμα να ασκήσει το κοινωνικό του έργο, όπως είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Η Χρυσή Αυγή έχει στείλει εξώδικο σε σχέση με τη διανομή τροφίμων που θα κάνουμε αύριο στην Πλατεία Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Θα διανείμουμε τόνους κρέατος, ζυμαρικών, φρούτων και ρουχισμό μόνο σε Έλληνες. (Αύριο στις 18.00’ στην Πλατεία Αττικής.) Το άθλιο κράτος του μνημονίου επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους Έλληνες!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Αυτό το «μόνο σε Έλληνες», κυρία Ζαρούλια, μπορούσατε να το πείτε εκτός του Κοινοβουλίου.»

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Σας ενοχλεί, ε; Σας ενοχλούν οι Έλληνες; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν ενοχλεί εμένα. Το Σύνταγμα, στο οποίο έχετε ορκιστεί, λέει ότι δεν υπάρχουν σε αυτή τη χώρα διακρίσεις ανάλογα…

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Σοβαρά; Εσείς, λοιπόν, γιατί κάνετε διακρίσεις;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κυρία Ζαρούλια…

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Εσείς κάνετε διακρίσεις!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κυρία Ζαρούλια, η αυθάδειά σας είναι δικαίωμα να την ασκείτε…

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Οι Έλληνες πληρώνουν δυσθεώρητους φόρους! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Το Προεδρείο της Βουλής…

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Σας ενοχλεί πολύ, κύριε Πρόεδρε. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Ακούτε; Δυσθεώρητους φόρους πληρώνουν οι Έλληνες! Και εντελώς παράνομα και καταχρηστικά το αποτυχημένο και επικίνδυνο δίδυμο Δένδια-Καμίνη… (Κωδωνοκρουσίες)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ακούστε με μισό λεπτό, κυρία Ζαρούλια. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: με την απόλυτη συμφωνία και την έγκριση του Σαμαρά, στήνει μια παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ακούστε με μισό λεπτό, κυρία Ζαρούλια.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Τι σας ενοχλεί, κύριε Πρόεδρε; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Ακούστε μισό λεπτά, κυρία Ζαρούλια. Το Προεδρείο της Βουλής, στην οποία συμμετέχετε, σας επισημαίνει ότι αυτά τα οποία λέτε, παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Δεν υπάρχει καμία παραβίαση. Έχω κάθε δικαίωμα… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Συγνώμη; 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Δεν υπάρχει καμία παραβίαση. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Έχετε κάθε δικαίωμα να παραβιάζετε το Σύνταγμα;

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Να μου δείξετε πού το λέει αυτό. Φέρτε μου το νόμο. 

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Καμία παραβίαση του Συντάγματος. Η μόνη παραβίαση είναι από τον κ. Δένδια. 

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Πείτε μου πού το λέει αυτό. Φέρτε μου το νόμο. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μισό λεπτό, κυρία Ζαρούλια. Αγορεύοντας στη Βουλή λέτε ότι εσείς είστε εδώ μέσα για να δηλώνετε ότι έχετε κάθε δικαίωμα να καταπατείτε το Σύνταγμα και τον όρκο που δώσατε.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Δεν είμαστε εμείς παράνομοι, κύριε Πρόεδρε. Εσείς είστε παράνομοι!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Συνεχίστε, κυρία Ζαρούλια.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ: Εσείς είστε παράνομοι! Και το κράτος είναι απόλυτο εχθρικό προς του Έλληνες, υποκινεί την αναταραχή και υποθάλπει την κοινωνική ειρήνη. Δεν είμαστε εμείς οι παράνομοι! Έχουμε κάθε δικαίωμα να διανείμουμε τρόφιμα όπου θέλουμε. Τα λεφτά τα παίρνουμε από τους Έλληνες φορολογούμενος και εκεί θα τα επιστρέψουμε. Δεν είμαστε κλέφτες! Δεν κάνουμε βίλες και πισίνες! 

Όσον αφορά, τώρα, το σχέδιο νόμου: Με πρόσχημα ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «Κανόνες Ρύθμισης της Αγοράς Προϊόντων και της Παροχής Υπηρεσιών» στοχεύει στην τόνωση της αγοράς και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παρά τις καθολικές αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, το Υπουργείο Ανάπτυξης έφερε για ψήφιση στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. 

Αρχικά, ως προς το Κεφάλαιο Α’ «Ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών» και τα άρθρα 1 έως 27: 

Διαφωνούμε με το άρθρο 13 το οποίο αναφέρεται στα παραστατικά εμπορίας και διακίνησης, όπου δεν απαιτείται η αναγραφή της χώρας προέλευσης για προϊόντα που προέρχονται από χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό οδηγεί πολυεθνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, να κλείνουν τις μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και να ξεγελούν τους Έλληνες καταναλωτές με προϊόντα «ΕΕ», τα οποία εν τούτοις παράγονται σε Βαλκανικές και ανατολικές χώρες-μέλη της Ένωσης και όχι στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία, διαφωνούμε με τη σκανδαλώδη διάταξη που επιχειρείται να ψηφιστεί στο άρθρο 16 και αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Η Κυριακή-αργία θεσμοθετήθηκε με το ν.3455 /1909. 
Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Διεθνούς Συμβάσεως της 3η Διεθνούς Συνδιασκέψεως της Εργασίας της Γενεύης «της κανονιζούσης την εφαρµογήν της εβδοµαδιαίας αναπαύσεως εν τοις βιοµηχανικοίς καταστήµασιν», η οποία κυρώθηκε με το άρθρον πρώτον του ν. 2990/1922, όλο το προσωπικό ταυτόχρονα δικαιούται εβδομαδιαίως τουλάχιστον εικοσιτέσσερις συνεχείς ώρες ανάπαυσης και μάλιστα οι ώρες αυτές να συμπίπτουν με τις καθιερωμένες ημέρες ανάπαυσης από την παράδοση ή τα έθιμα του τόπου ή διαμερίσματος. 

Αυτή τη στιγμή που συζητάμε, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος – ΓΣΕΒΕΕ - πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα, με πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή να έπεται. 

Η «Συμμαχία για την Κυριακή-Αργία», που την αποτελούν η ΓΣΕΒΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου –ΕΣΕΕ- και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος –ΟΙΥΕ-, έχει εκδώσει σχετικό δελτίο Τύπου όπου ζητείται η άμεση απόσυρση της διάταξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. 

Περαιτέρω, και από το χώρο των καταναλωτικών Οργανώσεων, υπάρχουν αντιδράσεις όπως από την Ένωση Καταναλωτών Ποιότητας Ζωής - ΕΚΠΟΙΖΩ -, το Ινστιτούτο Καταναλωτών – ΙΝΚΑ - και άλλες. 

Οι μόνοι που είναι θετικοί είναι τα πολυεθνικά καταστήματα, όπως, για παράδειγμα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος, ΣΕΛΠΕ. 

Οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν. Αυτό που λείπει είναι η αγοραστική δύναμη. 

Χωρίς προσωπικό χρόνο εργοδότες και εργαζόμενοι οδηγούνται στη ψυχική ερήμωση και πνευματική ένδεια. Τα ποσοστά κατάθλιψης στην ελληνική κοινωνία είναι ήδη πολύ υψηλά. Η Κυριακή είναι ημέρα σωματικής και ψυχικής ξεκούρασης, περισυλλογής και ανασύνταξης. Οι περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες που διενεργούνται κυρίως κάθε Κυριακή, θα είναι χωρίς θεατές. 

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι προφανές ότι η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και ο τζίρος των επιχειρήσεων διαρκώς μειώνεται. Θεωρούμε ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα προσδώσει κανένα όφελος στις επιχειρήσεις. Αντιθέτως, το μόνο που θα επιφέρει είναι μεγαλύτερη συρρίκνωση και λουκέτα.

Η άποψή μας είναι ότι θα ανατροφοδοτήσετε ένα νέο φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας. 

Θα καταγραφεί μεγαλύτερη περιβαλλοντική κι ενεργειακή επιβάρυνση από την πρόσθετη μετακίνηση οκτακοσίων χιλιάδων εμπόρων κι εμποροϋπαλλήλων κάθε Κυριακή.

Θα υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις κι επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό, αφού μία σειρά επαγγελμάτων ελέγχου και δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να ακολουθήσουν την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων με υπερωριακή απασχόληση, όπως δημοτικοί υπάλληλοι, Σώματα Ασφαλείας, εφοριακοί και άλλοι. 

Συν τοις άλλοις, ό,τι δίνεις σε έναν κλάδο, το στερείς από έναν άλλο που περιμένει να δουλέψει κυρίως το Σαββατοκύριακο, όπως η εστίαση, η διασκέδαση, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι παιδότοποι. 

Η επιλογή προαιρετικής και όχι υποχρεωτικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων δεν μειώνει καθόλου την καταχρηστικότητα της ρύθμισης, αφού στα πλαίσια του ανταγωνισμού όλοι θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν. 

Προβλέπεται, μάλιστα, επέκταση του μέτρου και για άλλες Κυριακές πέρα των επτά προβλεπομένων της παραγράφου 1, με απόφαση αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη ή Δημάρχου. 

Αυτή είναι ακόμη χειρότερη ρύθμιση, καθώς στοχεύει στην Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού - όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος- μέχρι διακόσια πενήντα τετραγωνικά μέτρα.

Είναι δυνατόν, οι μικροί έμποροι, που έχουν αυτές τις επιφάνειες και συνήθως λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους χωρίς προσωπικό, αλλά με μέλη της οικογένειάς τους, να επιθυμούν να εμπλακούν σε μία τέτοια διαδικασία ανταγωνισμού; 

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες παράνομα καταστήματα λαθρομεταναστών - τα οποία, σημειωτέον, λειτουργούν χωρίς να τηρούν κανέναν υγειονομικό κανόνα - διακινούν πλήθος λαθραίων, ελαττωματικών προϊόντων, αποδεδειγμένα δεν αποδίδουν ΦΠΑ και αποτελούν μεγάλη πληγή και αθέμιτο ανταγωνισμό για τους υγιείς Έλληνες εμπόρους και βιομηχάνους.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, στοχεύετε να εκβιάσετε τους Έλληνες εμπόρους σε παγκοσμιοποιητικές πρακτικές και συμπεριφορές που στοχεύουν στην καταστολή του εθνικού και θρησκευτικού τους αισθήματος. 

Επιπλέον, οι εν λόγω ρυθμίσεις αδιαφορούν παντελώς για το γεγονός ότι τα εισοδήματα των πολιτών έχουν μειωθεί κατακόρυφα, επιβάλλοντας μία ακόμη αρνητική παράμετρο που σχετίζεται με την κατακόρυφη αύξηση του λειτουργικού κόστους των εμπορικών επιχειρήσεων.

Η επιβάρυνση αποτυπώνεται σε μισθοδοσία και λογαριασμούς, η οποία, αν συνδυαστεί με την επιπρόσθετη φορολογική επιβάρυνση του 40,3% που θα επωμίζονται οι ατομικές αλλά και οι προσωπικές επιχειρήσεις εξαιτίας του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίσατε, δικαιολογεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την απογοήτευση και την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου. 

Το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές όχι μόνο δεν θα ωφελήσει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά αντίθετα θα αποτελέσει τη χαριστική βολή με την προσαύξηση τόσο του μισθολογικού όσο και του λειτουργικού κόστους.

Όσον αφορά τις τριάντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, δεν θα δημιουργηθούν από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά μόνο αν δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις να προσλάβουν έστω έναν άνεργο. Παρ’ όλα αυτά, εσείς δεν παίρνετε κανένα τέτοιο μέτρο. 

Επιπροσθέτως, αυτό είναι ένα μοντέλο δοκιμασμένο κι αποτυχημένο στο εξωτερικό. 

Γιατί, λοιπόν, θέλετε να κάνετε πειράματα με τους Έλληνες εμπόρους; 
Γιατί επιχειρείτε την οικονομική εξαθλίωσή τους; 
Δεν μας έχετε πείσει ότι έχει γίνει κάποια σοβαρή μελέτη επί του θέματος, γιατί απλούστατα δεν έχει γίνει καμία απολύτως!

Ζητάμε την απόσυρση αυτού του άρθρου ή – εν τοιαύτη περιπτώσει - τολμήστε να κάνετε ένα δημοψήφισμα, για να δούμε τι θέλει ο κυρίαρχος λαός. Θέλει να δουλεύει τις Κυριακές σαν είλωτας;

Ως εκ τούτου, είμαστε και κατά του άρθρου 21 που αναφέρεται σε κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις τις Κυριακές. Δεν είναι δυνατό να επιβληθούν πρόστιμα τη στιγμή που το παρόν άρθρο είναι έωλο.

Όσον αφορά το άρθρο 18, τις εργαστηριακές εξετάσεις προϊόντων που πραγματοποιούν τα αρμόδια ελεγκτικά Όργανα, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πλέον ο ελεγχόμενος θα επιβαρύνεται με το κόστος ελέγχου της ποιότητας των εμπορευμάτων κατά την πρώτη εξέταση. Σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος ασκήσει έφεση μετά την εξαγωγή των πρώτων αποτελεσμάτων, πάλι καλείται να επιβαρυνθεί το κόστος και της δεύτερης εξέτασης. 
Μόνο εάν και εφόσον αιτηθεί τρίτος εργαστηριακός έλεγχος, η αρμόδια Αρχή θα αναγκαστεί να καλύψει το κόστος, δηλαδή ποτέ. Ουσιαστικά μετακυλύετε το κόστος του ελέγχου στον ελεγχόμενο, ενώ υπεύθυνη να επωμιστεί το κόστος ελέγχου είναι αποκλειστικά και μόνο η ελεγκτική Αρχή.

Περαιτέρω, διαφωνούμε με το άρθρο 19 το οποίο αναφέρεται σε ειδικές ποινικές κυρώσεις και το άρθρο 20 που αναφέρεται σε ειδικές κυρώσεις για κατόχους αδειών εμπορίας και λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπου προβλέπουν και ποινή φυλάκισης ενός έτους και διοικητικό πρόστιμο 20.000 ευρώ. 

Θα πρέπει να ισχύει ένα από τα δύο, είτε φυλάκιση είτε διοικητικό πρόστιμο. Η εξόντωση του εμπόρου και με ποινικοποίηση και αναγκαστική εκτέλεση κατά της περιουσίας του, απωθεί τον οποιονδήποτε να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα.

Το άρθρο 22, με τίτλο «Διοικητικές κυρώσεις», παράγραφος 4, μας βρίσκει αντίθετους με την εξουσιοδότηση στον εκάστοτε Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητος να αναπροσαρμόζει το όριο των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου.

Ως προς το κεφάλαιο Β΄, «Ρύθμιση Θεμάτων της Αγοράς Πετρελαιοειδών», άρθρα 28 έως 31: Διαφωνούμε με το άρθρο 31 όπου προβλέπεται νομοθετική εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, διότι τόσο σοβαρά θέματα πρέπει να τίθενται σε ψηφοφορία στη Βουλή και όχι να αποφασίζονται σε επίπεδο Υπουργού.

Ως προς το κεφάλαιο Γ΄, «Ρύθμιση θεμάτων των Λαϊκών Αγορών», άρθρα 32 έως 39: 
Διαφωνούμε με την παραίτηση από την άσκηση προσφυγής με την καταβολή μειωμένου πρόστιμου που προβλέπεται στο άρθρο 37, «Χρηματικά πρόστιμα». Η καταβολή του ημίσεως προστίμου δεν σημαίνει ότι ο υπόχρεος το αποδέχεται οπωσδήποτε, αλλά ότι απλά δεν έχει να το πληρώσει ολόκληρο. Πώς θα του αρνηθούμε την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη; 

Διαφωνούμε και με το άρθρο 38, «Διοικητικές και Οργανωτικές Ρυθμίσεις», όπου προβλέπεται αντικατάσταση του άρθρου 8, «Λειτουργία Λαϊκών Αγορών». Ενώ με το παρόν Προεδρικό Διάταγμα ρητώς προβλέπεται ότι οι λαϊκές αγορές λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, με το σχέδιο νόμου προβλέπεται η λειτουργία τους και την Κυριακή. 

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών με ανακοίνωσή της διαφωνεί μεταξύ άλλων με τη λειτουργία λαϊκών αγορών την ημέρα της Κυριακής, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και σχετική απεργία στις 15 και 16 Μαΐου του τρέχοντος έτους. 

Ως προς το κεφάλαιο Δ΄, «Ρυθμίσεις Θεμάτων Συλλογικών Αγωγών και Καταγγελιών Καταναλωτών, Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς», άρθρα 40 έως 42: 
Διαφωνούμε με το άρθρο 42, «Τροποποίηση του άρθρου 13α και προσθήκη άρθρου 13β στο ν.2251/1994» και τη διατήρηση ύψους προστίμου από 1.500 έως 1.000.000 ευρώ. Ζούμε σε εποχή ύφεσης και πρόστιμα που προβλέφθηκαν σε εποχές ανάπτυξης πρέπει να αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω λόγω της συνεχούς ύφεσης. 

Τέλος, ως προς το κεφάλαιο Ε΄, «Λοιπές Ρυθμίσεις Αρμοδιότητας Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας», άρθρα 43 και 44:
Διαφωνούμε με τη νομοθετική εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να ρυθμίζουν το ύψος των τελών του άρθρου 43. Απαιτείται να ρυθμιστεί νομοθετικά η οικονομική επιβάρυνση του κάθε πολίτη και όχι να αφήνεται στην αυθαίρετη κρίση Υπουργών. 

Ενώ προσπαθείτε από κάθε πλευρά να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας περικοπές από την Υγεία, την Παιδεία, απολύετε εργαζόμενους, επιβάλλετε δυσβάστακτους φόρους, από την άλλη προκαλείτε με το παρόν νομοσχέδιο και με τα άρθρα 35 και 36, συστήνοντας δύο θέσεις δικηγόρων, τα ονόματα των οποίων δεν μας έχετε πει ακόμη. Οι δικηγόροι αυτοί επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό με 61.000 ευρώ αμφότεροι, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται οικονομικά μέρα με τη μέρα, με δυσβάστακτα μέτρα που θεσπίζονται εις βάρος του για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ξένων τοκογλύφων. 

Πρόκειται συνολικά για ένα ανθελληνικό και αντιχριστιανικό νομοσχέδιο το οποίο εισάγει καινοτομίες που σαφώς στόχο έχουν να πλήξουν τις καθιερωμένες εθνικές μας συναλλαγές, οι οποίες συμβαδίζουν με το χριστιανικό εορτολόγιο. Τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων διαμορφώθηκαν με γνώμονα την Ελληνορθόδοξη παράδοση.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή δεν υπηρετεί ξένα συμφέροντα εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό. Για το λόγο αυτό καταψηφίζουμε το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ο κύριος Υπουργός μας είπε για τρεις νομοτεχνικές βελτιώσεις, τις οποίες δεν τις έχουμε δει ακόμη, αλλά η μια αφορά τις τουριστικές περιοχές. Δεν ξέρουμε τι θα κάνετε. Υπάρχει ισχύουσα νομοθεσία, με βασιλικό διάταγμα, στις τουριστικές περιοχές τις Κυριακές τα καταστήματα λειτουργούν. Περιμένουμε να δούμε και επιφυλασσόμεθα. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Πριν δώσω το λόγο στην επόμενη αγορήτρια, θα ήθελα να διευκρινίσω τη θέση του Προεδρείου. 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι προφανές ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ιδεολογικές, πολιτικές, προγραμματικές μεταξύ μας.
Ειδικά με τη Χρυσή Αυγή υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές.

Υπάρχουν, όμως, κάποιοι κανόνες. Υπάρχει ένα Σύνταγμα, το οποίο δεσμεύει το Προεδρείο και πιστεύω όλους μας και όλους τους Βουλευτές.  Επειδή, λοιπόν, γίνονται διάφορα σχόλια μετά από κάθε προσπάθεια του Προεδρείου να τηρήσει το Σύνταγμα, επισημαίνω και σας διαβάζω τα εξής:

Άρθρο 2 του Συντάγματος: «O σεβασμός και η προστασία της αξίας τoυ ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.» 
Αναφέρεται στο σεβασμό και στην προστασία της αξίας του ανθρώπου, όχι του Έλληνα ανθρώπου.

Άρθρο 5 του Συντάγματος: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.» 

Το να αλλάξει το Σύνταγμα, είναι υπόθεση της Βουλής, των Βουλευτών, του ελληνικού λαού κλπ.. Μέχρι στιγμής, όμως, αυτά ισχύουν. Αυτός είναι ο πολιτισμός που έχουμε σ’ αυτήν τη χώρα, στα χαρτιά τουλάχιστον. Με βάση, λοιπόν, αυτές τις δεσμεύσεις, το Προεδρείο, όταν πέσει στην αντίληψή του κάτι – διότι δεν πέφτει πάντα, δεν μπορούμε να είμαστε εδώ χωροφύλακες ή παιδονόμοι - κάνει την επισήμανση. Και η επισήμανση ήταν και σήμερα πολύ απλή. «Παρακαλώ, αυτό που λέτε αντιφάσκει, αντιβαίνει, είναι αντίθετο με το Σύνταγμα.» 

Δεν έχω κανένα προσωπικό με την κ. Ζαρούλια ή με οποιονδήποτε άλλο. Μη διαμαρτύρεστε, όμως, όταν κάνουμε το αυτονόητο. Αυτό είναι το νόημα της παρατήρησής μου.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, μου επιτρέπετε; 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν προβλέπεται. Εφόσον, όμως, θέλετε να πείτε κάτι, ευχαρίστως να σας ακούσω.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Όταν είχαν γραφεί τα διάφορα άρθρα του Συντάγματος, δεν υπήρχε ψήγμα λαθρομετανάστη στην πατρίδα μας. Αυτή τη στιγμή με τρία εκατομμύρια και πλέον παράνομων λαθρομεταναστών, πρέπει το συντομότερο δυνατόν, πέραν του να φύγουν από την πατρίδα μας, να αλλάξουν και κάποιοι κανονισμοί… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Μέχρι να αλλάξουν όμως…

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Ο νομοθέτης δεν είχε υπ’ όψιν του ότι στην πατρίδα μας θα υπάρχουν τρία εκατομμύρια αλλόφυλοι, παράνομοι, οι οποίοι έχουν διαλύσει τα πάντα. Το ίδιο ισχύει και για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις και για πολλές άλλες περιπτώσεις. Ευχαριστώ. 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κύριε Παναγιώταρε, το Σύνταγμα, ενδεχομένως, δεν είχε υπ’ όψιν του ότι θα υπήρχε κι ένα κόμμα που μέσα στη Βουλή θα υπονομεύει το Σύνταγμα και τη Βουλή. Ας το κλείσουμε, λοιπόν, εδώ το θέμα. 

ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: Το Σύνταγμα άλλοι το υπονομεύουν με όσα κάνουν! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν θα κάνουμε τέτοια συζήτηση εδώ μέσα. Τα γραπτά σας και οι πράξεις σας υπάρχουν κι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα δει.

********

Θέλω να συγχαρώ την Ελένη Ζαρούλια για την εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ανάλυση του θέματος της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και τη στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στο νομοσχέδιο αυτό. Τις απόψεις μου για το ίδιο θέμα τις είχα εκφράσει εν συντομία εδώ.

*********