ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Ηλίας Κασιδιάρης: Η διαχείριση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μεταβιβάζεται σε ΜΗ κρατικά όργανα


ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Χρυσή Αυγή) - Βουλή, 19/7/2013: 

Θα ξεκινήσω από τα άρθρα 4 και 5 που καταστρώνουν το επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο της ΝΕΡΙΤ, όπου, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα της συγκυβέρνησης, αυτό προσιδιάζει σε εταιρείες με εμπορικό και κερδοσκοπικό χαρακτήρα. 

Όμως, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να έχουν ποτέ σκοπό το κέρδος, διότι δεν κατοχυρώνουν τηλεθεατές. Θα πρέπει να διαμορφώνουν πολίτες ευσυνείδητους, σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον και καλά πληροφορημένους για τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα.

Θα σταθώ ιδιαίτερα σε κάποιους όρους καθ’ όλα ύποπτους που περιλαμβάνονται στο δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου. Αναφέρεται ότι το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού της χώρας. Όμως στον πληθυσμό της χώρας πλέον περιλαμβάνονται και λαθρομετανάστες, παράνομοι κάτοικοι, για τους οποίους είχαμε δει και στην παλαιά ΕΡΤ να δημιουργούνται προπαγανδιστικές εκπομπές. 

Εμείς τονίζουμε ότι πρέπει τα προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης να απευθύνονται στους Έλληνες πολίτες και στους ομογενείς μας και όχι σε λαθρομετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Είναι μία αθλιότητα να σπαταλώνται τεράστια κονδύλια για μαθήματα αντιρατσισμού και πολυπολιτισμού στον ελληνικό λαό.

Επιπλέον, όσον αφορά στο άρθρο 3 που φέρει ως τίτλο «Γενικές Αρχές του Προγράμματος», δεν γίνεται καθόλου λόγος για εκπομπές που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και προγράμματα θρησκευτικού περιεχομένου. Το καταγγέλλουμε και αυτό, διότι αυτό αποκρύπτεται επιμελώς απ’ όλους. 

Στο άρθρο 6 διατυπώνεται ρητά η επιβολή στους πολίτες ανταποδοτικού Τέλους για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Θα πληρώνουμε και σε αυτήν την περίπτωση όλοι οι Έλληνες πολίτες. Αποδεικνύεται εδώ η απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού, διότι είχε ειπωθεί ότι τον απαλλάξατε από το βάρος, την επιβάρυνση του Τέλους της ΕΡΤ. 

Ομολογήθηκε στην Επιτροπή από τους εισηγητές της συγκυβέρνησης ότι η διαχείριση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μεταβιβάζεται για πρώτη φορά από την πολιτεία σε δύο συλλογικά όργανα με διοικητικές εξουσίες, συγκεκριμένα το Εποπτικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο, τα οποία όμως να τονίσουμε ότι δεν είναι κρατικά όργανα. 

Παραδέχεστε έτσι ότι δεν έχετε την απαιτούμενη ποιότητα για να ασκήσετε με χρηστό τρόπο ως κράτος τις αρμοδιότητές σας και γι’ αυτό προτιμάτε να τις αναθέσετε σε τρίτα πρόσωπα. Εδώ μιλάμε αναμφίβολα για αυτοευνουχισμό του κράτους, ο οποίος μας έχει επιβληθεί από ξένα κέντρα εξουσίας, από τους τοκογλύφους δανειστές μας.

Οφείλουμε επίσης να καυτηριάσουμε το πλαίσιο επιλογής των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της νέας τηλεόρασης που ευαγγελίζεστε, ο οποίος διαμορφώνεται από τα άρθρα 8 και 9 με ένα σχήμα οξύμωρο, θα έλεγα με έναν φαύλο κύκλο.

Δηλαδή, το Εποπτικό Συμβούλιο επιλέγει το φορέα,
ο οποίος εν συνεχεία θα επιλέξει το Διευθύνοντα Σύμβουλο,
όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος με τη σειρά του επιλέγει το φορέα ο οποίος θα επιλέξει τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου. 

Είναι απαράδεκτος ο τρόπος αυτός με τον οποίο καθορίζονται οι φορείς επιλογής. 

Επίσης, τα άρθρα 8 και 9 μιλούν για εξειδικευμένους φορείς με εμπειρία σε θέματα επιλογής στελεχιακού δυναμικού. Κατά πάσα πιθανότητα εμείς το θεωρούμε δεδομένο, θα επιλέγουν κι εδώ μεγάλες ξένες εταιρείες ανθρωπίνου δυναμικού κι εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η δεδομένη παρέμβαση του ξένου παράγοντα στην ελληνική τηλεόραση. 

Μάλιστα βλέπουμε ότι σε αυτούς τους φορείς ανατίθενται ευρύτατες δικαιοδοσίες, οι οποίες αρμόζουν αποκλειστικά και μόνο σε κρατικούς οργανισμούς. 

Συγκεκριμένα τους παρέχετε το δικαίωμα να καθορίζουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων όπως επίσης και τη μέθοδο αξιολόγησής τους. 

Αυτό σημαίνει πρακτικά σημαδεμένη τράπουλα, ένα στημένο παιχνίδι όπου ξένα μεγάλα συμφέροντα θα μπορούν να προκαθορίζουν το αποτέλεσμα και να τοποθετούν πρόσωπα της αρεσκείας τους στη διοίκηση των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Δηλαδή, θα κρατάνε στα χέρια τους την εικόνα που σχηματίζει για τα πράγματα ο ελληνικός λαός. 

Και αυτό προσομοιάζει περισσότερο όχι σε ελεύθερο κράτος, αλλά σε προτεκτοράτο. 

Θα επαναλάβουμε την πάγια θέση μας ότι το κράτος πρέπει να ελέγχει τη δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να διαπλάθει προς το καλύτερο τους πολίτες. Για εμάς, ως εθνικιστές, το κράτος δεν είναι ένα ανεπιθύμητο εξουσιαστικό μόρφωμα. Είναι ο μηχανισμός της Πολιτείας των Ελλήνων που βρίσκεται σε αδιάσπαστη ενότητα με τη λαϊκή κοινότητα και τους στόχους της οποίας υλοποιεί. 

Έρχομαι τώρα στη θητεία ορισμένων εκ του Εποπτικού Συμβουλίου, η οποία είναι οπωσδήποτε υπερβολικά μακρόχρονη. Η Πολιτεία θα δεσμεύεται για πολύ μεγάλο διάστημα από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, όπως προανέφερα, δεν θα είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης. Τα άτομα αυτά θα αποκτούν αναπόδραστα τεράστια εξουσία.

Στο άρθρο 11 εμφανίζονται πολλά κενά ως προς τον τρόπο επιλογής των μελών των Συμβουλευτικών Επιτροπών. Λέτε ότι θα στελεχώνονται εθελοντικά από ακροατές και τηλεθεατές που αποτελούν το αντιπροσωπευτικό κοινό της δημόσιας τηλεόρασης. 

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν διευκρινίζετε ούτε πόσοι θα είναι αυτοί αριθμητικά ούτε τα κριτήρια επιλογής τους. 

Επομένως, εδώ είναι ξεκάθαρα σκοτεινός ο ρόλος και η λειτουργία αυτών των Επιτροπών, αυτών των μηχανισμών, οι οποίες μάλλον δεν έχουν περιεχόμενο. Προφανώς γίνονται για τα μάτια του κόσμου και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να διαδραματίσουν θετικό ρόλο. 

Η θέση του Μεσολαβητή, που θεσπίζεται με το άρθρο 12, είναι καταφανής περίπτωση θέσης που προορίζεται για ημέτερους δημοσιογράφους, δηλαδή για δικά σας παιδιά. Εδώ μιλάμε για μια μέθοδο εξαγοράς και προώθησης δημοσιογράφων που απολαμβάνουν την εύνοια του συστήματος.  
Μοναδικό κριτήριο για την επιλογή από το Εποπτικό Συμβούλιο του Μεσολαβητή, ο οποίος θα εξετάζει τις καταγγελίες, τα παράπονα και τα αιτήματα για απαντήσεις των πολιτών, λέτε ότι θα είναι - και αυτό είναι κάτι τραγικό - το εγνωσμένο κύρος του δημοσιογράφου. Ποιος το κρίνει αυτό; Σε κάθε περίπτωση αυτό μπορεί να κριθεί από τον ελληνικό λαό, όχι, όμως, από κομματικούς εγκάθετους. Αυτό είναι κάτι εντελώς αόριστο και εντελώς υποκειμενικό. 

Αναφορικά με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΕΡΙΤ, που θεσπίζεται στο άρθρο 13, η οποία, μάλιστα, θα είναι και αμειβόμενη, θα παίρνει αρκετά λεφτά για κάθε συνεδρίαση και θα εκδίδει αποφάσεις για θέματα δεοντολογίας, περιμένουμε εδώ τα τρωκτικά της Αριστεράς να επανέλθουν, να εφορμήσουν, για να καταλάβουν και πάλι, όπως γίνεται εδώ και τριάντα εννέα χρόνια, και αυτές τις θέσεις αργομισθίας. 

Πραγματικά, εμείς βλέπουμε ότι με αυτό το νομοσχέδιο είναι σαν να μην αλλάζει απολύτως τίποτα στο παλαιό, διεφθαρμένο, κομματοκρατούμενο καθεστώς της παλαιάς ΕΡΤ. 

Με την παράγραφο 2 του άρθρου 15, που αφορά τις αποδοχές του προσωπικού, μένει ένα ορθάνοιχτο παράθυρο για να συνεχιστούν οι σπατάλες του παλαιού διεφθαρμένου καιρού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα μπορεί να αναθέτει με απευθείας ανάθεση κατ’ εξαίρεση, πέραν του προσωπικού που θα έχει προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες - κι εδώ γελάσαμε όταν διαβάσαμε τη συγκεκριμένη πρόταση!- την εκτέλεση ορισμένου έργου σε προσωπικό «υψηλής εξειδίκευσης». Έτσι ακριβώς λέτε. Εγώ το βάζω σε εισαγωγικά. Αυτό το προσωπικό θα είναι οι εκλεκτοί ασφαλώς και θα λαμβάνουν αμοιβή που δεν θα υπόκειται στους συνήθεις μισθολογικούς περιορισμούς. 

Μια από τα ίδια, δηλαδή, με το φαγοπότι που γινότανε εδώ και κάποιες 10ετίες. Για τη Χρυσή Αυγή, τόσο η παλαιά όσο και η νέα ΕΡΤ δεν κάνει καμία απολύτως διαφορά. Ήμασταν απολύτως αποκλεισμένοι από κάθε δημόσιο βήμα. Έτσι παραμένει η κατάσταση. Και ξέρουμε πολύ καλά πως έτσι θα παραμείνει, διότι εμείς είμαστε οι μοναδικοί αντίπαλοι αυτού του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. 

Γι’ αυτό και δηλώσαμε εξ’ αρχής - και επιμένουμε να το δηλώνουμε και δεν αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα από τις αρχικές μας δηλώσεις - ότι δεν στενοχωριόμαστε καθόλου για εκείνους τους βολεμένους, για εκείνους που παίρνανε παχυλές αμοιβές και πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους στα στούντιο της ΕΡΤ.

Δεν λυπόμαστε καθόλου γι’ αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν είτε στην Αριστερά είτε στην κυβερνητική παράταξη και οι οποίοι έχουν εξαγοραστεί και βεβαίως ο μοναδικός τους στόχος ήταν να υβρίζουν και να συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή μέσω ενός δημοσίου βήματος. 

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι στηρίζουμε τις ενέργειες της Συγκυβέρνησης που έκλεισε την ΕΡΤ με μοναδικό στόχο να υπακούσει πιστά στις εντολές των ξένων τοκογλύφων, επικυρίαρχων της χώρας μας. 

Ήταν πολύ μεγάλο παραμύθι αυτό που ειπώθηκε, ότι ήταν μια αντίδραση ενάντια σε κάτι διεφθαρμένο. Βεβαίως και ήταν διεφθαρμένο το παλαιό καθεστώς. Όμως, ο μόνος λόγος που ο κ. Σαμαράς έλαβε αυτή την απόφαση - κι εν συνέχεια το απεδέχθησαν αυτό κάποιοι Υπουργοί του - ήταν ότι έπρεπε να προχωρήσει τις εντολές που είχε λάβει από τους ξένους τοκογλύφους. 

Είναι άλλο θέμα η εκδίωξη των κομματόσκυλων που ενδημούν στην ΕΡΤ και ζουν παρασιτικά εις βάρος του λαού και άλλο η παύση εκπομπής του σήματός της. Το κράτος δε νοείται να καταργεί τον εαυτό του και να επιβάλει τη σιγή των πομπών της δικής του τηλεόρασης. Ακόμα και σε τριτοκοσμικά κράτη η δημόσια τηλεόραση δεν σταματάει ποτέ. 

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι κρατικοί σταθμοί σιγούν μόνο σε περίπτωση στρατιωτικής ήττας και σε περίπτωση ολοκληρωτικής κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, συμβαίνει σήμερα στην πατρίδα μας. Η υποτελής Κυβέρνηση του μνημονίου προφανώς για τέτοιου είδους καταστάσεις μας ετοιμάζει. 

Το παρόν νομοσχέδιο αφαιρεί από το κράτος τον έλεγχο επί της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το άρθρο 15, παράγραφος 2 του Συντάγματος, που λέει επί λέξει, «Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του κράτους». 

Υπαγάγει τα κρατικά κανάλια στον έλεγχο ιδιωτικών συμφερόντων και διατηρεί μόνο τον κυβερνητικό έλεγχο, δηλαδή μόνο τον έλεγχο των κυβερνώντων κομμάτων τα οποία ασφαλώς θα υποχρεώσουν το νέο φορέα σε απροκάλυπτη καθεστωτική προπαγάνδα. 

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση επιβάλλεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική πολιτεία και όχι με το κυβερνών κόμμα, ούτως ώστε να υπηρετεί το συμφέρον της ολότητας, το εθνικό συμφέρον!  
Θα απαντήσω σε κάποια επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποίησε η Κυβέρνηση για να κλείσει την ΕΡΤ. 
Πρώτο και βασικότερο επιχείρημα είναι πως η ΕΡΤ ήταν διαφθαρμένη. Συμφωνούμε απόλυτα. Όμως, τη διαφθορά αυτή δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πήγαιναν πρωί-πρωί στη δουλειά τους, οι τεχνικοί, οι εικονολήπτες, οι ηχολήπτες, οι οποίοι χτυπούσαν την κάρτα τους κι αν αργούσαν δέκα λεπτά αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την υπηρεσία. Όχι, αυτοί δεν ευθύνονται για τη διαφθορά της ΕΡΤ. 

Για τη διαφθορά της ΕΡΤ ασφαλώς ευθύνεται η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, της Αριστεράς, διότι τα μεγαλύτερα golden boys στην εθνική ραδιοτηλεόραση τόσα χρόνια άνηκαν στην Αριστερά. Ήταν αυτοί που άρπαζαν τα χοντρά λεφτά. 

Επομένως, αν θέλετε να εξυγιάνετε το δημόσιο τομέα, θα πρέπει πρώτα – τα πράγματα είναι απλά - να καταργήσετε τον εαυτό σας. Θα πρέπει να δοθεί τέλος στο φαύλο σύστημα της Μεταπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση, για την υποτιθέμενη εξυγίανση της ΕΡΤ μας προϊδεάζει η τοποθέτηση του κ. Καψή ως υπευθύνου για το νέο σχήμα, ενός ανθρώπου που τα τελευταία χρόνια υπηρετεί πιστά το μνημόνιο.

Το δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε είναι ότι η ΕΡΤ έχει υπεράριθμους υπαλλήλους. Και στο παρόν νομοσχέδιο, όμως, δεν φαίνεται να αλλάζει απολύτως τίποτα. Δεν αναφέρεται ο αριθμός των υπαλλήλων που εν τέλει θα προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ

Το τρίτο επιχείρημα είναι ότι το προσωπικό της ΕΡΤ δεν έχει προσληφθεί αξιοκρατικά. Αυτοί που δεν είχαν προσληφθεί αξιοκρατικά, όμως, είναι δεδομένο πως θα μπορέσουν να ξαναπροσληφθούν στη νέα ΕΡΤ λόγω της προϋπηρεσίας τους. 

Και για να τα πούμε πιο απλά τα πράγματα, ποιος νέος πτυχιούχος, ο οποίος δεν έχει εργαστεί σε αυτό τον τομέα, θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το βιογραφικό αυτών των ανθρώπων και κυρίως τις πολιτικές και κομματικές τους διασυνδέσεις; 

Εμείς θεωρούμε αδύνατο ότι θα δώσετε με αντικειμενικές διαδικασίες θέσεις σε ανθρώπους που θα κρατάνε στα χέρια τους το μεγαλύτερο όπλο σας, την κρατική προπαγάνδα. 
Πιστεύουμε ότι αυτό αποκλείεται να γίνει στην πράξη και θεωρούμε - είναι δεδομένο και αυτό το λέει βεβαίως όλος ο ελληνικός λαός - ότι θα προσληφθούν και πάλι αποκλειστικά και μόνο άτομα δικά σας, που θα προπαγανδίζουν τις δικές σας πολιτικές θέσεις, το μνημόνιο και την υποταγή της πατρίδας μας στα ξένα κέντρα εξουσίας.

Άλλο ένα επιχείρημα είναι ότι η ΕΡΤ είχε χαμηλή τηλεθέαση. Πραγματικά η ΕΡΤ είχε χαμηλή τηλεθέαση, είχε τη χαμηλότερη τηλεθέαση. Και ο λόγος είναι ότι την είχατε διαλύσει, είχατε εκφυλίσει το περιεχόμενο του προγράμματός της. Γι’ αυτό κανείς δεν γύριζε να δει ΕΡΤ. 

Βεβαίως, πρέπει να δούμε αυτό το θέμα - είναι μείζον θέμα, είναι θέμα πολιτισμού - από μια άλλη σκοπιά. Η ΕΡΤ δεν έχει στόχο την υψηλή τηλεθέαση. Η ΕΡΤ έχει στόχο να παράγει ένα συγκεκριμένο ποιοτικό προϊόν, να παρέχει πολύ συγκεκριμένα προγράμματα επιπέδου στον ελληνικό λαό, προγράμματα αναβαθμισμένα και όχι τουρκοσίριαλ, όχι πολυπολιτισμική και αντιρατσιστική προπαγάνδα. 

Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να δίνει βάση, για παράδειγμα, σε μια μεταφορά ενός θεατρικού έργου ή σε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, τα οποία, δυστυχώς, είναι πολύ πιθανόν σήμερα στην Ελλάδα να μην έχουν τηλεθέαση. Και γι’ αυτό, δηλαδή για την πτώση της πνευματικής και της πολιτιστικής στάθμης του ελληνικού λαού, ευθύνεται και πάλι το διεφθαρμένο καθεστώς της Μεταπολίτευσης. 

Από εκεί και πέρα λέτε ότι η ΕΡΤ δεν στηρίζει αρκετά την πολιτική της Κυβέρνησης. Είπε ο κ. Σαμαράς ότι έρχονταν κάποιοι προσκεκλημένοι του διεθνείς παράγοντες και οι εργαζόμενοι έκαναν απεργία. Έχετε δίκιο. Το έχουμε δει όλοι αυτό. Επίσης, λέτε ότι έκαναν συχνά απεργίες. Πράγματι, βλέπαμε μία κάρτα μονίμως στην ΕΡΤ ότι οι εργαζόμενοι της ΠΟΣΠΕΡΤ σήμερα απεργούν. 

Ασφαλώς και υπάρχουν διεφθαρμένα συνδικαλιστικά όργανα σε όλο το δημόσιο τομέα και δεν ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτό. Αυτό το επιχείρημα, όμως, που χρησιμοποιείτε μας προϊδεάζει για μία κρατική ραδιοτηλεόραση, η οποία τώρα θα γίνει η δική σας εγκάθετη, αν και κάποιοι αμφιβάλλουν ακόμα και αν είστε ικανοί να το καταφέρετε αυτό. 

Και ερωτούμε: Τι θα εμποδίσει τους υπαλλήλους του νέου σχήματος να κάνουν τις ίδιες ή και περισσότερες απεργίες ή να εκλέξουν ανάλογα διεφθαρμένους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους; 

Έτερο επιχείρημα σχετικά με τις ημέρες του μνημονίου που διανύουμε. Η ΕΡΤ λέτε ότι κόστιζε πολύ. Αυτό που προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία και τους αριθμούς είναι πώς όλη αυτή η διαδικασία στην οποία βάλατε τον κρατικό μηχανισμό θα οδηγήσει σε επιπλέον κόστος. 

Το νέο σύστημα που φτιάχνετε τελικά θα κοστίσει ακόμα περισσότερο. 

Δεν σας κρύβω ότι πολλοί ψηφοφόροι και οπαδοί του κόμματός μας μας έλεγαν ότι αναζητούν τρόπο να μην πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών που έρχονταν κάθε μήνα, για να πληρώσουν, διότι δεν βλέπουν ποτέ εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στη συχνότητα της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης. 

Επίσης, είναι δεδομένο ότι θα πληρώσουμε ως κράτος, ως δημόσιο, παχυλές αποζημιώσεις σε υπαλλήλους, πολλοί από τους οποίους, απ’ ό,τι φαίνεται, θα ξαναπροσληφθούν λόγω προϋπηρεσίας.

Είπε ο κύριος Πρωθυπουργός ότι η νέα ΕΡΤ θα υπηρετεί τη νομιμότητα. Διαπιστώνουμε τη βούληση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας να τηρήσει τη νομιμότητα από το γεγονός ότι δεν εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο εδώ. 

Υπενθυμίζω τα περί ιθαγένειας, που είναι ένα μείζον κοινωνικό και εθνικό θέμα. Η Κυβέρνηση έχει πετάξει στα σκουπίδια την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα θέλαμε να πούμε πολύ περισσότερα για το ζήτημα. Θα επισημάνω δύο-τρία ενδιαφέροντα σημεία, για να κλείσω όμως.  
Στην παράγραφο 6 γενικού μέρους της αιτιολογικής έκθεσης λέτε ότι η ΝΕΡΙΤ θα είναι απαλλαγμένη από τον πολιτικό, κομματικό έλεγχο. Αυτά είναι μεγαλοστομίες χωρίς κανένα περιεχόμενο. Αυτό το έχει αντιληφθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Τα ίδια θα γίνονται και τώρα. 

Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι ο διαχειριστής και ότι ο έλεγχος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα περάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε ιδιωτικά συμφέροντα, πίσω από τα οποία θα κρύβεται ασφαλώς η τρόικα, οι ξένοι δανειστές, σύμφωνα με το γενικότερο μοντέλο εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας. 

Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ένας εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας που θα υπηρετεί τις αξίες του γένους. 

Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο και απαιτούμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση χωρίς κομματικούς εγκάθετους που αμείβονται με παχυλούς μισθούς εις βάρος του ελληνικού λαού, μακριά από άθλια πολιτιστικά υποπροϊόντα, τουρκοσίριαλ και ανθελληνική προπαγάνδα. 

Απαιτούμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση με εθνικό προσανατολισμό που θα προβάλλει την ελληνική παράδοση και θα προάγει τον ελληνικό πολιτισμό, τον πατριωτισμό των Ελλήνων.