ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Φοβού τους Αμερικανούς και "δώρα" φέροντας

Διεμερίσαντο τα ιμάτια αυτής και επί τον ιματισμόν της έβαλον κλήρον! 

Lord Palmestron (1848): «Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους, και δεν έχουμε αέναους εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια.»  ("We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal".)
Ο λόγος για την αποικία χρέους, το πτώμα Ελλάδα. Ας προσέχαμε...

Ο Πρόεδρος Ομπάμα "μαγειρεύει" τη "Νέα Γιάλτα" για το "καλό" μας, made in USA. 

Ελπίδα ή παγίδα για τη χώρα μας; Εξαρτάται από τα ανταλλάγματα που θα ζητήσει ο Μεγάλος Αδελφός.  Όσο για μας, όπως λέει η παροιμία, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. 

Δυστυχώς, όπου το πτώμα, εκεί και οι αετοί, λέει η Βίβλος. (Κατά Ματθαίον, 24: 28).

«Απόρρητο σχέδιο με τελικό στόχο τη μετάθεση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά 50 χρόνια, το 2063, έχουν καταστρώσει οι ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε χθες η "κυριακάτικη δημοκρατία". 

Η κινητικότητα εντείνεται μάλιστα εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στις 8 Αυγούστου στην Ουάσινγκτον και της συνάντησής του με τον πρόεδρο Ομπάμα. 

Οι Αμερικανοί θεωρούν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επικίνδυνη πολυτέλεια την αναμονή έως την άνοιξη του 2014 προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και αποφάσισαν να κινηθούν πριν από τις γερμανικές εκλογές. 

Το σχέδιο προβλέπει τα εξής σημεία :

 -Μετάθεση - και όχι διαγραφή - της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά 50 χρόνια, με έκδοση νέων ομολόγων λήξης 2063. 

-Νέα μείωση των επιτοκίων αποπληρωμής κατά 50%, προκειμένου να ανασάνει ακόμη περισσότερο ο κρατικός Προϋπολογισμός σε ετήσια βάση. 

-Επιστροφή των 9 δισ. ευρώ που κέρδισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα. 

-Σύσταση επενδυτικού fund αλληλεγγύης γενεών κατά το πρότυπο της Νορβηγίας, στο οποίο θα διοχετεύεται τμήμα των εσόδων από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του ελληνικού φυσικού αερίου προκειμένου να είναι εγγυημένη η αποπληρωμή των δανείων. 

-Ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της δωρεάν παραχώρησης στρατιωτικού υλικού. (Σ.σ.: Αυτά που έχουν για πέταμα...)

 -Αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα στα τέλη του 2013 και ανάθεση της επιτήρησης εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος αποκλειστικά από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την "Τask Force".

Από την άλλη πλευρά, η συμφωνία-πακέτο φέρεται ότι περιλαμβάνει ανταλλάγματα για την ενέργεια, την ΑΟΖ, το Σκοπιανό και το Κυπριακό.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ιδανική τη συγκυρία για να κλείσει τώρα το Σκοπιανό, να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση τον Οκτώβριο για το Κυπριακό και να τροχιοδρομηθούν οι εξελίξεις για τη νέα αρχιτεκτονική της Μεσογείου στο θέμα της ενέργειας. 

Οι ΗΠΑ επιθυμούν το φυσικό αέριο Ισραήλ - Κύπρου να διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας (όχι μέσω Κρήτης) και μετά μέσω Ελλάδας (βορείως, διά της αξιοποίησης του αγωγού TAP) ενώ της Ελλάδας (Ιόνιο - Νότια Κρήτη ) μέσω Ιταλίας - Μάλτας. 

Η Νέα Γιάλτα στην περιοχή βρίσκει εν μέρει σύμφωνη τη ρωσική πλευρά, υπό την προϋπόθεση ότι θα της δοθούν, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων ο ΟΣΕ, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ναυτική βάση στην Αλεξανδρούπολη.

Η λύση που προωθούν οι Αμερικανοί θεωρείται πολιτικά διαχειρίσιμη από τους Γερμανούς, καθώς προβλέπει την εγγυημένη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και δεν εκθέτει την Μέρκελ στις κατηγορίες των αντιπάλων της για διαγραφή και χάρισμα των χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων. 

Επίσης βάζει στο παιχνίδι το θέμα της απεξάρτησης της Ευρώπης και του Βερολίνου από ρωσικές πηγές ενέργειας. 

Η Ουάσινγκτον καταλαβαίνει, τέλος, ότι αν η κυβέρνηση Σαμαρά χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα το φθινόπωρο, δεν θα καταφέρει να αντέξει, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει αισθητό έδαφος στις προτιμήσεις τους λόγω της ισχυρής νεομαρξιστικής ομάδας στο εσωτερικό του.» (πηγή)