ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Βγήκαν τα μαχαίρια στο "γουναράδικο" του Κοινοβουλίου


Ο μόνος αγώνας που οι Έλληνες ξέρουν να κάνουν καλά είναι η αλληλοεξόντωση... 
Έχουμε δυστυχώς μακρά παράδοση σ' αυτό το εθνοκαταστροφικό σπορ... 

Στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής, αλλά και σε συγκεντρώσεις έξω από την ΕΡΤ, ακούστηκαν κάποια εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, όπως "Ραντεβού στα γουναράδικα", ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ κλπ., πράγμα που δείχνει ότι ο βρικόλακας του εμφυλίου πλανάται απειλητικά ανάμεσά μας.

Η πολιτική εξόντωση των "αντιπάλων" είναι άλλωστε η πεμπτουσία τση "Δημοκρατίας"- ο συντομότερος και ασφαλέστερος δρόμος προς την υποδούλωση σε ξένη μπότα, κάτι που εμείς το πετύχαμε ήδη. Ωιμέ!

Αντί του αξιώματος "Εν τη ενώσει η ισχύς", εξυπηρετούμε πιστά το αξίωμα των εξωτερικών εχθρών "Διαίρει και βασίλευε"...

Ο τίτλος του άρθρου δεν αναφέρεται βέβαια σε μαχαίρια μεταλλικά, αλλά σάρκινα: τα μαχαίρια της γλώσσας! Κι αυτά τα δεύτερα μαχαίρια είναι εξίσου κοφτερά και επικίνδυνα όπως και τα πρώτα. Διότι, όπως λέει η παροιμία, "Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει".

Μπήκα στον κόπο να μελετήσω πολλές αγορεύσεις Βουλευτών τα τελευταία εικοσιτετράωρα, και να αναρτήσω κάμποσες απ' αυτές σε τούτο το ιστολόγιο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαπιστώσω αν ο κατ' ευφημισμόν "ναός της Δημοκρατίας" αποπνέει κάποια ελπίδα. 

Τα ευρήματα, δυστυχώς, είναι άκρως απογοητευτικά και απαισιόδοξα. 

Η μάχαιρα της γλώσσας της υποκρισίας, της αλαζονείας, του ψεύδους, του μίσους και του διχασμού που χρησιμοποιείται κατά κόρον στο άντρο του πελατειακού κοινοβΟλευτισμού αποπνέει απογοήτευση και φόβο για το τι θα μας ξημερώσει.


Η μάχαιρα της γλώσσας του μίσους πληγώνει βαθιά τη συλλογική ψυχή των Ελλήνων, ενώ ο βρικόλακας του εμφυλίου δεν έχει δυστυχώς εξορκιστεί από τη συνείδηση των 300 εθνοπατριών.


Είναι αλήθεια, ότι οι περισσότεροι από τους βΟλευτές μας δεν στερούνται ρητορικής ικανότητας και ευστροφίας. Στερούνται όμως από κάποια βασικές αρετές που είναι απαραίτητες σε όσους επιτελούν δημόσιο λειτούργημα. 


Στερούνται: ηθικής ακεραιότητας, κοινής λογικής, συλλογικής συνείδησης, υπευθυνότητας, ταπεινότητας, φιλαλήθειας, επίγνωσης της κρίσης που διέρχεται η χώρα και ΑΓΑΠΗΣ για το λαό και την πατρίδα.


Γι' αυτό το λόγο, αντί να χρησιμοποιούν τη γλώσσα για να επουλώνουν πληγές, να ενώνουν το λαό, να εμπνέουν αισιοδοξία και να ενδυναμώνουν την πίστη στον εαυτό μας για έξοδο από την κρίση, τη χρησιμοποιούν για να ξύνουν πληγές του παρελθόντος επιτιθέμενοι με βλοσυρότητα στους κομματικούς αντιπάλους λες και είναι ορκισμένοι εχθροί της πατρίδας. 


Τα τραύματα που προκαλεί αυτή η τακτική στο λαό δεν είναι ορατά για γυμνού οφθαλμού, είναι όμως ορατά τα ολέθρια αποτελέσματά της.


"Θάνατος και ζωή είναι εις την χείρα της γλώσσης", λέει η Βίβλος (Παροιμίες 18:21).


Τι κρίμα που οι πολλοί, απερίτμητοι όντες τη καρδία, τη χρησιμοποιούν επιπολαίως ως εργαλείο θανάτου, κομπάζοντας μάλιστα για τις θανατηφόρες ατάκες που εξαπολύουν εναντίον των κομματικών αντιπάλων τους.

Αρένα άγριων θηρίων το Κοινοβούλιο! Άντρο του διαβόλου ο "ναός της Δημοκρατίας"! 


"Η δε γλώσσα των σοφών, ίασις", λέει πάλι η Βίβλος (Παροιμίες 12: 18).


Δυστυχώς η Σοφία δεν κατοικοεδρεύει στο Κοινοβούλιο, όπου ως επί το πλείστον συρρέουν μωροφιλόδοξοι και τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες... 


Και το αντίθετο προφανώς αληθεύει: Η γλώσσα των ηλιθίων προκαλεί ασθένεια.


"Η υγιαίνουσα γλώσσα είναι δένδρον ζωής· η δε διεστραμμένη, σύντριψις εις το πνεύμα." (Παροιμίες 15:4)
Δυστυχώς η γλώσσα των διεστραμμένων του Κοινοβουλίου έχει συντρίψει το πνεύμα των Ελλήνων, το πνεύμα "του Ωραίου, του μεγάλου και τ' Αληθινού" και μας έκανε ραγιάδες...