ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Νίκος Μιχαλολιάκος: Θεωρούμε το μνημόνιο ταφόπλακα του έθνους


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή) - Βουλή, 17/7/2013:

«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κατ’ αρχάς θα ήθελα να διαβεβαιώσω άπαντες ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε φωτογραφίες της Μαρί Σαντάλ στα έντυπά μας, όπως ούτε και του Τρότσκι, του Στάλιν και κάποιων άλλων μεγάλων ανθρωπιστών της ιστορίας που εξακολουθούν και σήμερα να χρησιμοποιούν κάποιοι. 
Φαίνεται, όμως, ότι μόνο η Χρυσή Αυγή έχει παρελθόν. Όλοι οι άλλοι είναι από παρθενογένεση! 

Ας μιλήσουμε, όμως, για το σημερινό θέμα που είναι το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αφορά άμεσα το περίφημο μνημόνιο, αποτελεί συνέχεια του μνημονίου και, όπως έχει ομολογηθεί δημόσια, είναι προαπαιτούμενο προκειμένου να πάρουμε την περίφημη δόση. Κάθε φορά για την περίφημη δόση ζητάνε όλο και περισσότερα πράγματα. 

Πριν από ένα χρόνο είχαμε προεκλογική περίοδο. Τα κόμματα που σήμερα έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, δεν βγήκαν να πουν ότι θα διαλύσουμε τη Δημοτική Αστυνομία, θα απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, θα μειώσουμε μισθούς. Τίποτα δεν είπαν.

Επομένως, με τρόπο δόλιο, κατά την άποψή μου, υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού. 

Εκτός και αν πιστεύουν ότι αυτοί που τους ψήφισαν, δεν είχαν μυαλό, όπως λένε για τους δικούς μας ψηφοφόρους, ότι είναι παραπλανημένοι, ότι ξαφνικά δεκαοκτώ εγκληματίες – εμείς οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής - με καμιά εκατοστή κακούργους μαζί, πήραμε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες - και σήμερα, απ’ ό,τι λένε οι δημοσκοπήσεις, όλο και περισσότερους - στο πλευρό μας. 

Τότε τι να πει ο ελληνικός λαός – τα δέκα εκατομμύρια - που επί τριάντα εννέα χρόνια παρασύρεται από ανάλογους πολιτικούς με λόγια μεγάλα και παχιά, που τον οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση; 

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το μνημόνιο. 
Το θεωρούμε ταφόπλακα του Έθνους. 

Και σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε - κι ελπίζω να καταψηφίσουμε - το πολυνομοσχέδιο αυτό. 
Για ποιους λόγους; Θα αναφερθώ στη συνέχεια. 

Θα αναφερθώ επ’ ολίγον εις ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο. 
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 40 και 41 για τη φορολογία ακινήτων: 
Για εισπράξεις άνω των 12.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 33%.
Εάν συνυπολογίσουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, η ακίνητη περιουσία αποτελεί πλέον "βαρίδι" για τους ιδιοκτήτες, είναι ενοχή. 

Επιπροσθέτως, με το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέφθηκε παρακράτηση και απόδοση φόρου υπεραξίας 20% στη διαφορά του τιμήματος μεταξύ αγοράς και πώλησης του ακινήτου.

Έχουμε φτάσει στο σημείο το να επενδύει κανείς στην πατρίδα του, να κατέχει γη ή να κατέχει περιουσία, να είναι μέγα αμάρτημα και όλοι οι αετονύχηδες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, όλοι όσοι μέσω διαφόρων τεχνασμάτων φοροδιαφεύγουν, να είναι οι ευνοημένοι της υποθέσεως.

Όλα αυτά για να σωθεί η πατρίδα, για να σωθεί η οικονομία της χώρας! 

Και ακούμε λόγια παχιά για τη φοροδιαφυγή. 

Και τι έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ; 
Είχαμε δύο χιλιάδες ονόματα ανθρώπων που είχαν καταθέσει χρήματα σε ελβετική τράπεζα. Και έλεγχος έγινε μόνο για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου. 

Είχε δίκιο που το είπε χθες, στο μόνο που είχε δίκιο. Με τους άλλους τι γίνεται;

Υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί; Βεβαίως και υπάρχουν. Δεν υπάρχει, όμως, πολιτική βούληση για να ελεγχθούν οι φοροφυγάδες. 

Πρόσφατα έγινε ένας έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών και προέκυψε ότι είκοσι δύο χιλιάδες άτομα έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. 
Και επέλεξαν τυχαία τετρακόσιους από αυτούς, με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό. 

Προέκυψαν σημεία και τέρατα. Για παράδειγμα, άνεργος έχει καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ ή εταιρεία, η οποία δήλωνε επί μία δεκαετία κέρδη ύψους 110.000 ευρώ, έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ύψους 10.000.000 ευρώ. 

Τι θα γίνει; Θα τους πιάσετε αυτούς τους φοροφυγάδες ή εξοντώνοντας κι εξαθλιώνοντας το μέσο Έλληνα πολίτη θα λύσετε το οικονομικό πρόβλημα;

Όχι. Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιζόταν τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι υπάρχουν στο λεγόμενο "δημόσιο τομέα". Είμαι ο τελευταίος. 

Από τη στιγμή, όμως, που με τους αριθμούς δεν βγαίνει ότι με την απόλυση δέκα, είκοσι χιλιάδων από αυτούς θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, πλέον το ζήτημα δεν τίθεται οικονομικά, τίθεται τιμωρητικά από την τρόικα.

 Όταν σας είπε χθες σε μία από τις ομιλίες του ένας από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής για "ενεργούμενα", παρεξηγηθήκατε. 

Ωραία, τι είναι αυτές οι απολύσεις αφού δεν θα σώσουν την οικονομία; Δεν είναι τιμωρία από την τρόικα; 

Μέσα στην τρόικα, ως γνωστόν, υπάρχει – και για μας παίζει κυρίαρχο ρόλο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "πουλέν", είναι υποτακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αυτός είναι το μεγάλο αφεντικό κατά την άποψή μας  το ΔΝΤ, το οποίο σας λέει ότι για να λυθεί το οικονομικό ζήτημα της χώρας χρειάζεται όλο και περισσότερη φορολογία. 

Τι πέτυχε, όμως, το ΔΝΤ στο παρελθόν, σε συγκεκριμένες χώρες, με την όλο και περισσότερη φορολογία; 

Θα σας μιλήσω για το παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας. Κάθε έτος της δεκαετίας του ’70 και του ’80 η Νέα Ζηλανδία είχε έλλειμμα στον προϋπολογισμό και στο εμπορικό ισοζύγιο.
Κάλεσε, λοιπόν, το ΔΝΤ και της είπε να αυξήσουν τους φόρους. Δεν πέτυχε τίποτα ακολουθώντας τις οδηγίες αυτές. 
Και τελικά ο Γραμματέας του Θησαυροφυλακίου – έτσι λέγεται ο Υπουργός Οικονομικών της Νέας Ζηλανδίας - είπε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: "Μην ξανάρθετε εδώ. Ό,τι μας έχετε πει ήταν άχρηστο. Θα ακολουθήσουμε τον αντίθετο δρόμο." Κι έτσι από φορολόγηση έως 75% που είχαν στη Νέα Ζηλανδία, έπεσε στο 18%. Και η Νέα Ζηλανδία αναπτύχθηκε.

Δεν είναι δυνατόν να προσδοκούμε οικονομική ανάπτυξη με υπερφορολόγηση. Όσον αφορά τους περίφημους επενδυτές, κάποτε ήταν ανέκδοτο το "Αλβανός τουρίστας". Τώρα έχουμε το "Καταριανός επενδυτής" και το "Κινέζος επενδυτής". 

Φτάσανε στο σημείο, μάλιστα, ο πρώην καπετάνιος της COSCO να μας πει για την οικονομική μας κατάσταση: "Έτσι ήμασταν κι εμείς πριν τριάντα χρόνια." Δηλαδή, σε τριάντα χρόνια θα είμαστε εμείς σαν τους Κινέζους. Τι να πω; Εκεί έχει καταντήσει η χώρα! 

Μέσα στα πλαίσια του πολυνομοσχεδίου είναι και το άρθρο 80 και 81. Εδώ το πρόβλημα έχει ως εξής: 
Η τρόικα πιέζει για απολύσεις. 
Εσείς απολύσεις συγκεκριμένες δεν μπορείτε να κάνετε, ούτε πρώτα σαν τρικομματική κυβέρνηση, ούτε τώρα σαν δικομματική. 
Δεν μπορείτε, δηλαδή, να πείτε, "Σε αυτό το Υπουργείο υπάρχουν δέκα υπάλληλοι οι οποίοι είναι τεμπέληδες, είναι ανεπαρκείς, δεν χρειάζονται" και να απολύσετε αυτούς που θέλουν. 

Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Δεν έχετε, όμως, την πολιτική τόλμη. Και δεν την έχετε διότι είναι κομματικός σας στρατός. 

Και τι κάνετε τότε; 

Αποφασίζετε να καταργήσετε τομείς. Και ξαφνικά καταργείτε την ειδικότητα των σχολικών φυλάκων και των θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας. 

Με νεότερη απόφαση – διορθωτική υποτίθεται - λέτε ότι θα παραμείνουν όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, δηλαδή ελάχιστοι από το συνολικό αριθμό. 

Στο σημείο αυτό, όμως, εγώ θα ήθελα να προσπαθήσω να μπω στη σκέψη του νομοθέτη, αυτού που συνέταξε αυτό το τμήμα του πολυνομοσχεδίου. 
Δηλαδή, τι είπε; "Θέλουμε να μειώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους." Ωραία.
Kαι σκέφτηκε: "Τι δεν μας χρειάζεται; Δεν έχουμε εγκληματικότητα. Άρα, καταργούμε τη Δημοτική Αστυνομία. 
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας στα σχολεία μας. Άρα καταργούμε τους σχολικούς φύλακες." 

Αυτό το πράγμα, όμως, δεν ισχύει. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. 

Και αντί να δώσετε περισσότερα δικαιώματα και δυνατότητες στη Δημοτική Αστυνομία, ξαφνικά την καταργείτε. 

Δεν είναι, όμως, μόνο η Δημοτική Αστυνομία. Ετοιμάζετε σχέδιο πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για πολλούς αξιωματικούς, που είναι η σπονδυλική στήλη της ΕΛΑΣ, όπου αναμένεται κι εκεί να μειωθεί ο αριθμός.

 Όλα αυτά, όταν υποτίθεται ότι στη χώρα επικρατεί τάξη και ειρήνη. Το τι τάξη και ειρήνη επικρατεί στη χώρα και το πόσο υπάρχει επιβολή του νόμου, το είδαμε στην ιστορία με τους οκτώ κακοποιούς, όπου ένα ολόκληρο κράτος - λυπάμαι που το λέω - φάνηκε ανίκανο με αποτέλεσμα να διαφύγουν.

Πέρασαν από την Κορινθία στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, έκαναν ληστεία στη Λάρισα, μετά πέρασαν στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ήπειρο και έφυγαν. Και δεν μπόρεσε να γίνει τίποτα. 

Είπαν ότι το μνημόνιο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Όταν το είπαν σε αυτήν εδώ τη Βουλή, δεν ήμασταν εμείς εδώ. Έτσι, μας δίνεται σήμερα η ευκαιρία να τοποθετηθούμε σε αυτό το θέμα, το οποίο θεωρούμε σημαντικό. 

Κοιτάξτε να δείτε, το Σύνταγμα δεν είναι ο Μωσαϊκός Νόμος. Δεν κατέβηκε κανένας Θεός και το έδωσε σε κάποιον προφήτη. Το Σύνταγμα φτιάχτηκε από ανθρώπους και αλλάζει, αναθεωρείται. Αυτό προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα. 

Το άρθρο 28 του Συντάγματος λέει: "Η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της". 

Με την ερμηνευτική, όμως, δήλωση, η οποία σημειώνεται από κάτω με δύο αστερίσκους, σημειώνεται το εξής: «Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Το ΔΝΤ δεν έχει καμία σχέση με αυτό το πράγμα. Το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό απ’ αρχής. Παρανομείτε! 

Μια και αναφέρθηκα γενικά στο Σύνταγμα, το πιο ανατριχιαστικό είναι το άρθρο 27 - το προηγούμενο άρθρο - που λέει: «Καμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία.» 

Αν, δηλαδή, μέσα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα εκατόν πενήντα ένας αποφασίσουν να δώσουμε τη Θράκη ή τη Μυτιλήνη στους Τούρκους, τότε αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Είναι Σύνταγμα ελευθέρου κράτους αυτό; 

Πιστεύω ότι όλα αυτά, εκτός από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών που είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, θα τεθούν και θα υπάρξουν αλλαγές όταν θα έρθει η συνταγματική αναθεώρηση. 

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, εδώ και τέσσερα χρόνια, με την πολιτική του μνημονίου, όλο και περισσότερο η Ελλάδα δεν αναπτύσσεται. 

Το success story είναι μια φαντασίωση, όπως επίσης και τα δεκαεπτά εκατομμύρια τουρίστες. Εκτός, αν η Κυβέρνηση μετράει και τους λαθρομετανάστες για τουρίστες. Πηγαίνουμε όλο προς τον γκρεμό. Και όλα αυτά για το καλό μας, για να μας σώσουν από την καταστροφή που έρχεται, για να μη φύγουμε -λέει- από την Ευρώπη! 

Δηλαδή, αν φύγουμε από την Ευρωζώνη τι θα γίνουμε; Χώρα της Ασίας ή της Αφρικής; Όχι. Δεν είναι η Ελλάδα ευρωπαϊκή. Η Ευρώπη ήταν κάποτε ελληνική. Και λέω "κάποτε", γιατί σήμερα δεν είναι. 
Έχει εγκαταλείψει τη μεγάλη ιδέα του ελληνικού πολιτισμού, το πνεύμα της αναγέννησης, το ρομαντισμό, τον ιδεαλισμό και έχει υποδουλωθεί απόλυτα στο σκληρό πνεύμα των πουριτανών για το κέρδος και για το χρήμα. Είναι η Ευρώπη των τοκογλύφων!

 Αυτή η Ευρώπη δεν είναι καθόλου διαφορετική από την Ευρώπη του 1204. Ευρώπη ήταν και το 1204. Οι Φράγκοι, οι Βαλόνοι, οι Ιππότες όλοι αυτοί Ευρωπαίοι ήταν. Αυτή η Ευρώπη κατέλυσε την αυτοκρατορία μας. Λεηλάτησε την Αγία Σοφία. 

Πού είδαμε την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια; Πού είδαμε την Ευρώπη το 1974 με την τραγωδία της Κύπρου ή το 1996; Τώρα, με το θέμα της ΑΟΖ, πού βλέπουμε την Ευρώπη, η οποία έβγαλε μια σολομώντεια λύση ότι αν δεν ενδιαφέρεται τρίτη χώρα, τότε εντάξει είναι ελληνικά;

 Μα, ενδιαφέρεται τρίτη χώρα. 

 Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, σήμερα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία: Να πούμε ένα μεγάλο "ΟΧΙ". 

Πριν από αυτό όμως, θα σας πω τούτο: Υβρίζετε συστηματικά τη Χρυσή Αυγή. Δεν μας ενδιαφέρει. Στο κάτω-κάτω της γραφής πιστεύετε ό,τι θέλετε για εμάς. Το φρόνημα είναι ελεύθερο. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Πιστοποιητικά πατριωτισμού δεν δικαιούται κανείς να δίνει. Και όποτε αυτό έγινε, ήταν επικίνδυνο για τον τόπο. 

Σήμερα έχουμε όλοι μια μεγάλη ευκαιρία. Να πούμε ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην Ευρώπη των τοκογλύφων.
Και πιστεύω ότι αυτό ίσως βοηθήσει και την Κυβέρνηση, αν τους πει, "Δεν περνάνε πια αυτά που μας ζητάτε". 

Αν αυτό σημαίνει βεβαίως - απαντώ στην κινδυνολογία και τελειώνω - ότι θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη και θα έρθει η καταστροφή, έχω να πω ότι η καταστροφή έχει έρθει. 
Βγείτε έξω να το δείτε. 

Κι αν αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στην δραχμή, βάλτε μας και εμάς στη "συμμορία της δραχμής". 

Καλύτερα δραχμή, παρά υποταγή!

Ευχαριστώ.»